FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 01.04.04 14:13
« update ECU
Přiští týden budu u Charouze přezouvat focuse ze zimních GY UG6 185/65 R14 na plecháčích na letní CPC 195/60 R15 na elektronech od Forda (VARIO Y antracit, chtel jsem stribrne, ale nejak se to při objednávání spletlo). Technik mi rikal, ze prekalibruji počítač a že přitom je mozne udelat i update software ECU. Mam focus 1.8i vyrobený v únoru 2000. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? -
« Prve dojmy
Tak novy Focus je v garazi, prve dojmy:
- pri pokuse o prve nastartovanie pred showroomom s cielom odist domov nic - auto sa tvarilo ako keby bol skrat - technik nasledne nastartoval pomocou prepajacich kablov, motor sme nechali cca minutu bezat, potom vypli a startovali znovu z baterie - naskocilo bez problemov ? Co to je, v manuali som vecer cital cosi o tom, ze po instalacii baterie je taketo nevyspytatelne konanie vraj normalne
- maly kufor vdaka plnohodnotnej rezerve (5dv). Podla tech.udajov je kufor 350 litrov, ale to plati pri dojazdovej rezerve ! Odhadujem, ze vdaka plnohodnotnej rezerve je dno kufra vyssie o cca 5 az 7 cm, co znamena, ze objem kufra je takych 300 - 320 litrov. Zrejme budem uvazovat o kupe dojazdovej rezervy...
- prekvapilo ma, ze sa nebude konat ziadna garancna prehliadka po obligatnych 1500 km. Cize ak vsetko pojde OK, do servisu idem az po roku...
- pneu Goodyear NCT 5. Dufal som ze budu Pirelli P 6, ale i tak dobre. Len udajne tie Goodyearky maju slabsie jazdne vlastnosti za dazda
- inak po tych cca 20 km, ktore som zatial absolvoval, dobry pocit z auta, jasne sa ukazuje kvalita podvozku -
« Bez nadpisu
panove shanim elektrony na focuse bud 15" nebo 16" pokud mozno original ale neni podminkou... cenu nabidnete. je to dost urgentni...
fotky prosim na nedby@centrum.cz
jo a mam na prodej radio z focuse ford e-o-n5000
cena rozumna... kdyz bude mit nekdo zajem.
dik... -
« Prihlaska noveho clena
Zdravim vsetkych starousadlikov. Hlasim sa ako novy clen fora. Tento tyzden mam dostat noveho Focusa, 1.6 5dv.
Po 3 rokoch bez vlastneho auta - predtym Primera - som sa teda rozhodol pre Focus.
Najskor som uvazoval o fr.aute - najma 307ke - odradilo ma okrem ineho to, ako "pekne" o nom tu pisu jeho stastni majitelia.
Kolega ma noveho Megana - to auto ma nepresvedcilo.
Uvazoval som o malom vane, najma kvoli odpoctu DPH - z dnesneho stupna poznania som sa nastastie pre ziadne Picasso alebo Scenic nerozhodol.
Napokon teraz na jar situacia dospela k tomu (zavedenie dane z prijmu vo vyske 19% - doteraz na paus.dan 3% - Slovaci vedia o com hovorim), ze som sa rozhodol, ze sa musim rozhodnut.
Supermi Focusu boli Mazda 3ka a novy Golf. Vitazom konkurzu na nove auto Focus. Tromfy - jazdne vlastnosti, ocakavana bezporuchova prevadzka a samozrejme vyhodna cena auta, hav.poistenia, servisu.
Dufam, ze bude vsetko OK. Obcas sa teda pokusim ozivit tuto diskusiu svojimi prispevkami... Ak dovolite. -
« Re: Problémy so štartovaním
Mám presne tento istý problém. Mám Focus 1.6,5dv.,09/2000, tieto problémy so štartovaním mi začali tuším vždy 1.novembra (listopad :-))(od r.2001). Keďže som sa potom v priebehu novembra dostavil na garančnú prehliadku, informoval som ich o tomto probléme. Po garančke štartovanie vždy fungovalo perfektne pri akomkoľvek počasí až do ďalšieho novembra. Technici príčinu chyby jednoznačne nevedeli zdôvodniť, že u nich auto štartovalo bez problémov, ale že vraj keď pripojili tester k riadiacej jednotke, automaticky sa tým nastavili parametre riadiacej jednotky na správne hodnoty a preto že vraj už problémy so štartovaním neboli. Poslednú prehliadku v novembri som tentoraz nestihol, pôjdem teraz vo februári (únor), uvidím čo mi na to povedia a čo a za koľko mi budú navrhovať vymeniť... -
« Problémy so štartovaním
Prosím o radu. Mám Focus 1.6l,5 dv.,r.v.2000,20 000 km. Minulý rok počas vlhkých jesenných dní sa mi darilo naštartovať vždy až na 5-8 krát. Potom počas suchej zimy a leta vždy na prvý krát. S príchodom mokrých jesenných a teraz aj zimných dní mám tie isté problémy ( ale niekedy 10 dní na prvý krát). Keď som prišiel do servisu, im to počas 2 hodín vždy chytilo a ani nič nemerali ( vraj im to mám doviesť, keď mi to nebude štartovať ).Dnes som ho vôbec nenaštartoval a zajtra možno chytí. Čo robiť? -
« Focus vs Alfa 156?
Zdravim,
muzete mi nekdo poradit? Jsem stastnym majitelem ojeteho Focusu sedan 1,8TDdi (60 000km) a i kdyz se mi vuz libi, cim dal tim vic premejslim o Alfe 156 1,9JTD nebo jeste lepe 2,4JTD - kdyz budou chechtaky, tak o Alfe 2 generace z roku 2003. O techto Italech sem se docetl ze jsou pry hodne poruchovi, jenze vsude se uvadeji zavady jen benzinovych verzi, ne dieselu. Potreboval bych to skonzultovat primo s majitelem naftove Alfy, jestli to nejsou jen pomluvy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!