FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  23:39

« Re: Přepínač dálkových světel

U prvních Focusů Ambiente možnost objednat počítač vůbec nebyla. Nevím kolik by stál domontovaný počítač. Známý si nechal u forda počítat dodatečnou instalaci klimatizace a vyšlo by to i s prací asi na 80 000! Pro zlevnění a zrychlení výroby se u moderních aut používají různé moduly pro jednotlivé typy výbav. Takže spolu s komponenty klimatizace je potřeba vyměnit některé další moduly v palubce a elektrice a to se prodraží. S počítačem to nebude jiné.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  23:16

« Re: Nádržka kapaliny ostřikovače

Objem nádržky ostřikovačů je podle chytré knížky 3,6 l. Myslím, že to bude trochu více (4l?). Chytrá knížka ovšem dost vyniká smyslem pro humor. V tabulce objemů čtu velmi zajímavé údaje např: objem nádržky brzdové/spojkové kapaliny: značka MAX, posilovač řízení: značka MAX - není nad dokonalou informaci...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  23:06

« Re: výroba náplní

Je mi úplně jedno jestli Ford/Motorcraft vyrábí své náplně u Shellu, Texaca nebo jinde. To že si výrobci aut objednávají u velkých ropných společností (ono to ani jinak nejde - nepředpokládám, že Ford má v Evropě rafinerii - snad nějakou majetkovou účast možná) náplně podle své specifikace a garantují jejich "kvalitu" svým jménem je OK. Co mi ale vadí je, že se mi někdo (rozuměj dealer Ford) snaží podstrčit olej sice s nálepkou Ford, ale jiné specifikace jenom proto, že se mu na dvoře válejí dva sudy.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  22:54

« Re: Focus x Mégane

Megane je uváděn jako nejbezpečnější vůz ve třídě proto, že Renault investoval do reklamy, která tu bezpečnost deklaruje těžké miliony (franků). Inu taková je doba... Pravda ale je, že Renault hodil do základní výbavy 4x airbag+ABS - zřejmě nějaký horlivý nákupčí Renaultu nakoupil na Thajwanu airbagů víc než je zdrávo :-)) Faktem zůstává, že čtyři airbagy nabízí v základu až Mercedes E Classe. Jinak si myslím, že při cestovních rychlosech, kterými jezdíme to máme v Megane nebo ve Focusu stejně jisté s airbagy nebo bez nich...
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.99  13:35

« Focus x Mégane

Proč je Renault Mégane uváděn jako nejbezpečnější vůz v nižší střední třídě, když v celkové bezpečnosti je na tom líp Focus??? Podívejte se na výsledky posledních crash testů. Také crash testy na Auto.cz něco naznačují.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.99  12:38

Je to tak, jak říkal gapa. Třeba na Mondeo se vyráběly (jestli ještě vyrábí, to nevím) tlumiče u firmy Monroe, ale jelikož byly pro Ford, tak na nich bylo vyraženo Motorcraft. Takže Motorcraft, ale monroe.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  12:01

Nechci se přít, protože mi o tom není nic bližšího známo, každopádně v Seznamovací knížce k Fordu Focus se o těchto náplních píše v tom smyslu, že je vyrábí přímo Ford Motor Company a jedná se o značkové speciální výrobky Fordu. Samozřejmě je možné, že tyto náplně vyrábí nějaký jiný výrobce, ale o to tady nešlo. Do majetkových poměrů společnosti Ford nevidím. A i kdyby to tak bylo, na strategii Fordu se tím nic nemění. Zákazník má být přesvědčen, aby kupoval do svého vozu pouze věci "přímo" od Fordu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  10:42

« výroba náplní

S tou výrobou olejů a jiných náplní jsi asi trochu přestřelil. Pokud vím, není mi známo, že by Ford vlastnil nějakou rafinérii nebo jiný petrochemický závod. Většina "značkových" výrobků se vyrábí tím způsobem, že se objedná u některého velkého výrobce konkrétní produkt s potiskem FORD (Motorcraft). Stejně se to dělá u filtrů, brzdových destiček, žárovek atd.......
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  08:04

« Re: Prohlídka v 15000 km - výměna oleje

Myslím, že to s těmi předepsanými náplněmi od Fordu nebude tak horké. Když jsem se na to kdysi díval, všechno, co se na autě mění nebo doplňuje, by mělo mít podle výrobce pouze originální značení Ford - i náplně do ostřikovače. Pokud se použije kvalitní syntetický olej se stejnými vlastnostmi jako doporučovaný, nemůže to přece mít žádný dopad. Navíc, ty náplně si Ford vyrábí sám a nikde jsem neviděl žádné srovnání s "běžnými" specializovanými výrobci olejů. Ti si ostře konkurují a kvalita jejich olejů je porovnatelná a hlavně odzkoušená. Ford určitě vyrábí kvalitní náplně, ale co se týká těch zmiňovaných olejů, určitě není v čele výrobců olejů, spíš naopak. Tato politika slouží hlavně Fordu, nutí zákazníka k dalšímu maximálnímu využívání výrobků značky Ford. Což o to, mně to ani nevadí, ale schválně jsem se už dvakrát ptal na originální kapalinu do ostřikovačů. Myslíte si, že ji měli k dispozici? Kupodivu, originální náplně chladící kapaliny a kapaliny do serva už jsou.
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.99  07:19

« Nádržka kapaliny ostřikovače

Už mi to spadlo podruhé, opět to zkouším. Chtěl jsem se zeptat, když už to tady Marty nakousnul. Nevíte někdo, kolik litrů se vleze do nádržky kapaliny ostřikovače? Palubní počítač signalizuje pouze to, že je jí nedostatek a má se dolít, v manuálu jsem to nikde nevyčetl, možná jsem to ale přehlédnul.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  06:48

Zdravím všechny, připojil jsem se přes mobil, tak jsem zvědav, jak dlouho mi vydrží spojení, už mi to jednou spadlo. K tomu palubnímu počítači: když jsem si vybíral výbavu auta, prodejce mě upozornil na nemožnost dodatečné montáže palubního počítače. Proto jsem si ho tam raději nechal dát, ale zaslechl jsem, že to přeci jenom nějak jde. Není ale možné zprovoznit všechny funkce počítače, proto se to ani dodatečně nemontuje. Respektive, palubní počítač do Focusu jde dát i dodatečně, ale bylo by to dost drahé.
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.99  21:49

« Prohlídka v 15000 km - výměna oleje

Nebyl někdo na servisní prohlídce v 15000 km? Jaký Vám tam nalili olej? Ptám se na to proto, že asi v 5000 km jsem potřeboval dolít. (pak si motor sedl a spotřeba je tak nízká, že až nevěřím) U Fordů mi prodali místo oleje Ford/Motorcraft Formula E SAE 5W-30 , který je pro Focus předepsán výrobcem, olej High Performance Motor Oil XR+ 10W-40. Řekli mi že ten originál zatím nemají a že tento olej je pro dolití OK. Potom z nich vylezlo, že olej mají i v sudech pro výměny. Rozdíl viskozit je dost veliký. Pro dolití pár deci je to asi v pořádku, ale pro výměnu? Svému dealerovi moc nevěřím, takže jediná šance je, že generální importér začal dovážet správný olej. Kupovat ten olej v lirovkách přímo na prodeji se mi zatím nechce - zdražilo by to garančku asi o 1000 Kč. Nemáte s tím někdo zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.99  21:12

Ten počítač mne taky dost štve. Ne ani kvůli té teplotě. To se dá jak píšeš vyřešit velmi jednoduše. Ale uvítal bych vzhledem k ne zcela jednoznačnému palivoměru informaci o dojezdu, okamžité spotřebě atd. Součástí palubního počítače je také kontrolka nízké hladiny kapaliny v ostřikovači - tu by měli Fordi instalovat vzhledem k "neviditelné" nádržce už u základního modelu.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.99  13:02

Jo, jenom muzu potvrdit => ta svetelna houkacka je u Focuse opravdu spatne resena. Asi si po skonceni zaruky tam necham namontovat nekam extra tlacitko..... Jinak pekne mne stvalo, ze se neda dodelat palubni pocitac s ukazatelem vnejsi teploty. Je to vec opravdu potrebna. Nakonec jsem v Nemecku koupil teplomer s cidlem na RDS radiu. Funguje to tak, ze se na radiu naladi stanice 108FM a ono to ukazuje teplotu venku a uvnitr. Do auta se nemusi pak montovat vselijake bazmeky co prodavaji v kazdem auto-moto sportu
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  23:20

Přesně takto to funguje u Focusu s tím rozdílem, že ta světelná houkačka zaskočí do druhé polohy (dálky) velmi snadno. Takže, když chci třeba někoho pustit radši gestikuluju jako pitomec než abych mu svítil dlouho do očí.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  23:14

« Re: Veselé Vánoce

Taky přeju krásné Vánoce. Mějte se fajn lidi a bohatýho Ježíška!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  13:03

A jak to funguje? U Acco je taky taková zhovadilost - houkačka je OK, je klasicky, ale když chci přepnou dálkové, tak musím přitáhnout páčku k sobě, tedy jako při houkačce, ale až do "kliknutí", kdy to skočí na dálkové. To by zas tak nevadilo, ale horší, je, když se to musí honem přepnout zpět, když je v protisměru auto. Dost mi to nejde.
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.99  12:58

« Veselé Vánoce

Protože odjíždím na dovolenou, nebudu mít přístup na Internet. Zkusím se sem mrknout přes notebook, ale nevím, jestli tam budu mít na mobilu signál. Takže všem pěkné svátky, bohatého Ježíška (nejlépe nové auto) :-))) a milióny kilometrů bez nehod...........RAY
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.99  12:44

« Přepínač dálkových světel

S tvým názorem Marty souhlasím. Přepínač dálkových světel je největší zhovadilost u Focusu s jakou jsem se musel potýkat. Už jsem si na to postupně zvyknul a to tak, že když chci na někoho světly zahoukat, podívám se na palubní desku, jestli mi zabliká i fialová kontrolka. Ale kdyby to přepínání někdo předělával do "normálního stavu", okamžitě bych byl prvním zákazníkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.99  10:59

« Re: Klaxon

S tím tykáním sohlasím, já jsem na tom podobně - taky mi to dlouho trvá. Ještě ke klaxonu nechtěl jsem aby můj příspěvek vyzněl tak, že troubím pořád. Fakt je že více, ale za to může Focus. U Felicie jsem dost často používal světelnou houkačku (i v případě opačném jako někoho pustit). U Focusu je spínač houkačky vyřešen nějakým technikem neřidičem. Potřebuju řídit auto intuitivně a ne přemýšlet, jakým tlakem přitáhnout páčku, abych ještě nepřepnul dálky.
    Pověst nás pražáků je asi horší než bych předpokládal. Nutno podotknout, že je to způsobeno také tím, že aut registrovaných v Praze je víc než v některých okresech. Ve větší skupině se potom najde víc blbců. Jak jsem již psal, musím-li na někoho houknout, je to většinou pražák. K HF: Mám mobil někdy od r. 94 (to bylo ještě NMT). První co jsem udělal, když jsem ho koupil, že sem ho pár dní vozil schválně u ucha a učil se s ním řídit. Ten problém není technický (u mě). Dokážu řídit po Praze v 80, držet mobil a nikoho s tím neotravovat. Horší je to se soustředěním na hovor. A to HF nevyřeší. Poslední dobou mé obě činnosti nějak nejdou najednou. Asi stárnu. Začínám mobil před jízdou vypínat. V každém případě nám výrobci příslušenství k mobilům zlobovaná sněmovna PČR uložila HF od r. 2000 jako povinnost(už z toho důvodu HF nekoupím, protože nemíním nechat někomu vydělávat těžké prachy na základě zlobovaného zákona). Mne osobně se pevná HF technicky nelíbí. Možná si s příštím autem nadělím nějaký integrovaný systém (počítám, že střední třída těchto systémů spadne během roku-dvou tak na 15 - 20 000).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…