FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

01.02.00  10:27

« Ford Focus Cosworth

Na Internetu jsem zachytil nějaké zprávy o připravovaném Fordu Focus Cosworth, který vychází ze současného WRC a je upraven pro provoz na normálních silnicích. Nevíte o tom někdo něco bližšího? Pár parametrů znám a nějaké obrázky jsou na [odkaz] nebo [odkaz] Špičkový motor Cosworth-built 2.0, výkon 200 koní, litá kola s jemným paprskováním, pneu 235/40ZR-18 Goodyear Eagle GS, designové úpravy pro ostrý vzhled, tmavé kryty předních i zadních světel apod.

Překvapilo mě, že proti původnímu návrhu je tato sportovní verze dost "zcivilizovaná". V podstatě se vnějškem ani příliš neliší od klasického hatchbacku.
    Také jsem se dočetl, že Ford brzy představí Focus v provedení Cabrio. Podle dostupných informací je to prý velmi povedený vůz.
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.00  09:18

« Oprava oken

Právě jsem hodil auto do servisu na tu reklamačku předních oken. Pustili se do toho, i když nerozumím tomu, proč to má trvat 5 nebo 6 hodin.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  14:37

« Motory - To Jiri:

Pokud si dobře vzpomínám, hodnocení těch motorů bylo v Autotestech. Myslím, že to vydala Automedia, ale nejsem si tím jist. To pořadí neznamená, že 1.8 je nějaká špatná. Menší obsahy byly preferovány především díky své nové, celohliníkové konstrukci. Motory 2.0 a 1.8 vycházejí ještě ze starší, litinové konstrukce. Celkové zhodnocení všech motorů ale bylo vynikající.

Také diesly dopadly dobře. Trochu kritizován byl 66KW motor, který nějak vibroval s vozem při startu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  14:28

« Re: Nejlepsi auto roku 1999

To je pravda, tam zřejmě ještě testovali Mégane se starším motorem 1.6. Ten nový motor je výborný, má 106 koní, ostatní parametry neznám.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.00  13:57

« Re: Nejlepsi auto roku 1999

1.6 motor Focusu ma konkurenci v renaultovske 1.6 (alespon papirove): 79kw/5750, 148 Nm/3750,
    0-100 9.8s, komb. spotr. 7l (pro Megane).
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  13:33

« Zajíždění - To Jiri

To platí obecně pro všechny nové motory. Když koupíš nové auto, neměl bys ho šetřit, jinak budeš mít líný motor. Tzn. normálně jezdit, zahřátý motor protáhnout, ale nepřetáčet. Auta se teď už zajíždějí jinak, než tomu bylo v minulosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  13:13

« Re: Nejlepší auto roku 1999

Jenom, aby bylo jasno. Focus zvítězil i v České republice, ale v segmentu nižší střední třídy. Celkově zvítězil P206, který dostal nejvíc hlasů, ale pro třídu malých vozů. V nižší střední je také daleko větší konkurence.

Je zajímavé podívat se třeba na www.autoklub.cz nebo www.autotesty.cz (jedna z adres je snad správně :-))). Najdete tam velmi podrobné testy nižší střední třídy a téměř ve všech srovnávacích parametrech je Focus nejlepší. Docela mě i překvapilo, jak velký je rozdíl třeba ve spotřebě. Focus se svými 6.8l/100km nemá v 1.6 absolutně žádnou konkurenci. Také ve zrychlení z 0 na 100km je Focus na čele. Udávaných 10.8s je s přehledem nejlepší údaj. Tady je srovnatelný snad jenom Golf. Focus je také nejlehčí, má nejvyšší pevnost karoserie a tak bysme mohli pokračovat ještě hodně dlouho. Dokonce jsem zjistil, že i ta škvíra mezi sedákem a opěradlem řidiče má své opodstatnění. Je to z toho důvodu, že díky tomuto systému má i vyšší řidič plnou plochu pro opření zad. Také se zmiňují o tom, že Focus má jeden z nejkomfortnějších podvozků (to je něco Marty :-))) a jedno z nejlepších dílenských zpracování. Testy prováděl Svět motorů a Ti snad své práci rozumí. Nakonec jsou porovnány základní výbavy, ceny vozů a příplatky za příslušenství. I tady nemá Focus konkurenci, i když Octávia se tohoto testu neúčastnila.

To Marty: Nedávno jsi sem napsal naprosto správný poznatek. Když máš víc nahlas rádio, tak podvozek Focusu je neskonale "měkčí". :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  12:54

« Re: Konstrukční vada

Ta konstrukční vada se má týkat jen určité výrobní série Octávií a způsobuje to explozi zadního skla. Je to z tohoto důvodu (nezaručeno, tak, jak jsem slyšel): Octávia prý používá pro vyhřívání zadního skla nějaké kanálky přímo ve skle a vlivem častého brždění dochází k většímu zahřívání. Kolega stál u toho, když to v servisu zkoušeli a to sklo prý bylo úplně rozžhavené. Protože je v nějaké sérii sklo poddimenzováno, dochází náhle doslova k explozi skla.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.00  12:19

« zajizdeni 1.8i - to gapa

Diky za radu jak zajet 1.8 85kW/115k. Budu se ji ridit a motor pekne tocit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.00  10:52

« staly prevod - to Ray and Marty

Pokud pri stovce na petku motor toci 2500 ot/min, pak tomu odpovida staly prevod 3,82.
    Mekci odpruzeni ma jen ctyrdverova Ghia.
    To Ray: Kde jsi videl to hodnoceni motoru Focusu?
    Hlavni prednosti motoru 1.8 by mel byt plochy prubeh tociveho momentu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  10:35

« Re: Nejlepší auto roku 1999

Je to paradox. Ve stejné (nebo skoro ve stejné) době jako hlasování o kterém mluvíš (tuším vyhlašuje Autobild - Autotip) Probíhá národní COTY, ve které zvítězil Peugeot 206, sice krásné ale ničím vyjimečné auto - ovšem za lidovou cenu. Přitom na spolunominovaný Focus bylo v té době tolik pochvalných článků v odborných i neodborných médiích! Jeto samozřejmě dáno tím, že COTY nedělí do tříd jako Autobild. Tohle je přímo učebnicový příklad, jak dostat ze shodné skupiny lidí úplně jinou odpověď, nastavením jiných kritérií hodnot:-)))
    Ale docela to potvrzuje mou teorii o posunutí automobilových tříd o jednu nebo dvě níže ve vztahu ke společenským vrstvám v ČR. Také mi z toho vyplývá, že v českých zemích pořád hraje cena hlavní kritérium výběru, což mi potvrzuje i to že Focus vyhrál čtenářskou COTY v celoevropském měřítku.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  10:15

Napadá mne nedodržení technologického postupu při lepení, nebo z výroby naštíplá hrana okna. Taky to mohl způsobit velký rozdíl teplot. Že by pžedimenzované vyhřívání zadního skla? Stalo se to v zimě za mrazu? Vím co dovede s vymrzlým sklem kapka horké vody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.00  07:40

S Octavii jsem to nevidel, ale sousedovi prasklo samovolne zadni sklo na Felicii, neveril jsem mu do ty doby, nez mi samovolně bouchlo i na sluzební - pojistovna nechtela uhradit s tim, ze to je konstrukcni vada a at se obratim na Skodu Auto!
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.00  06:23

« Konstrukční vada

Jak jsme se tady bavili o konstrukčních vadách Focusu a pak jsme vůz srovnávali s Octávií, napadlo mě, jestli víte o té kuriozní konstrukční závadě explodujícího zadního okna Octávie při častém brždění? Můj známý to prý viděl na vlastní oči.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.00  06:13

« Nejlepší auto roku 1999

To Marty: Když jsi se nedávno ptal, jak lidé na Zlínsku přijímají Focus, vzpomenul jsem si, že ukázkovou známkou je přece ta čtenářská anketa Nejlepší auto roku 1999 (nezaměňovat s Autem roku). V této anketě hlasují čtenáři evropských motoristických časopisů a v České republice probíhá toto hlasování v časopisu Auto, motor a sport. V nižší střední zvítězil přesvědčivě Focus, když mu dala hlas víc jak pětina lidí (téměř 22%). Na druhém místě byl s odstupem VW Golf a třetí Astra.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  23:18

« Re: Re:otacky ve stovce

to: Jiri. Ta 1.8 85kW/115k je docela živý motor. Všechno záleží jenom na tom jak s ní budeš jezdit. Pokud ho budeš tzv "šetřit", tak ten motor zaručeně "uspíš" a bude lenivý jako nějaká 1.4. Pokud mu ale dopřeješ čas od času takových 5-5.500 ot/min (např. při předjíždění), tak budeš mile překvapen. Jinak v těchto otáčkách vyluzuje nádherný "sportovní" zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  16:14

« Re: New Edge

Taky odjíždím, tak zatim.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  16:13

Ta třetí věta, to má být otázka. On-line dělám nějak moc chyb, tak sorry. :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  16:12

S volbou Fabie nebo 206 souhlasím. P 206 bych volil srdcem a Fabii rozumem. Pak dlouho nic. Potom Káčko, Punto, Clio, Yaris, Polo, Ibizu Jinak se dnes loučím musím někam jet :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  16:06

V novém Puntu jsem ještě neseděl, ve starém ano. Vím, že má Fiesta sedadla z Focusu, ale to ji nezachrání. Ruku na srdce, kdyby sis měl vybrat malý vůz, byla by to Fiesta. Já osobně bych si vzal Fábii nebo P206 a stokrát raději i to Punto, kdybych už neměl na výběr.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…