FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.05  09:33

« Re: Porovnání rozměru ráfku 6J / 7J R15

e-pneu.cz odporuca pri rozmere 195/55 R15 sirku rafku 5.5-7.0, takze by to malo byt ok, pri TK by to podla mna vadit nemalo, skor ak by sa nieco stalo s autom, poistovna by sa z toho urcite chcela vykrutit, lebo to je prva vec na ktoru sa pozeraju - kolesa. ale vacsinou to skonci pri kontrole rozmeru pneu a ked ten rozmer mas povoleny, tak to vacsinou dalej neriesia.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.05  09:12

« Re: Max. otacky pri emisnej kontrole

po pravdě, na emise + stk chodím každej týden a měření jsem fyzicky nezažil už hodně dlouho >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.03.05  13:23

« Re: Re: Re: Max. otacky pri emisnej kontrole

10 sekund to musi vydrzat a ked to nevydrzi tak je jasne ze cochvila by prdol tak ci tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.05  12:02

« Re: Re: Max. otacky pri emisnej kontrole

Ale omezovač přece neřeší problém "přetáčení" motoru bez zátěže, navíc motoru, který je používán povětšinou způsobem, že takové otáčky nikdy nezažil ani pod zátěží!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.03.05  11:22

« Re: Max. otacky pri emisnej kontrole

1. mas tam obmedzovac, takze sa nemusis bat, ze by to pretocili.
    ale tocit takto motor je samozrejme prasarna a nikdy nevies co ti prdne.
    ja by som to riesil uplatkom kontrolujucemu mechanikovi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.05  10:32

« Max. otacky pri emisnej kontrole

Pomozte mi prosim s problemom ktory trapi aj mojich kolegov. Jedna sa o maximalne otacky naftoveho motora na merani emisii. V manuale mam uvedene maximalne kratkodobe otacky 4800ot/min; umelci na EK vsak maju vlastne tabulky podla ktorych to tocia na 5100. V Rakusku znamemu na naftovej Mazde netocili na max. Jedna sa mi o to ci sa emisne robia takto isto aj v okolitych statoch, konkretne budem rad ak sa mi ozvete s motormi 1,8TDdi a TDCi na kolko vam to pri emisnej vypeckovali. Podla neoficialnych informacii Slovensko nakupilo tie najlacnejsie pristroje pre emisne kontroly, boli tam zohladnene zaujmy aby vozovy park SR nebol plny starsich dovozovych aut (likvidacne otacky na EK). Na zaver uryvok z listu ktory mi zaslal funkcionar z organizacie zastresujucej vsetky stanice emisnych kontrol v SR:
    "Uvádzame hodnoty pre typ motora C9DC vozidla Ford Focus 1.8 D Turbo výkonu 66kW pri 4000 min-1, pre roky výroby 1998 – 2003. Motor musí byť pred EK zahriaty minimálne na 80 °C oleja. Akceleruje sa z voľnobežných otáčok (750 – 850 min-1) do maximálnych otáčok daných otáčkami max. výkonu až otáčkami prebehovými zvýšenými o 150 min-1 (4000 – 5100 min-1)"
    P.S: Kolega s Mareou 1,9TD kvoli tomu ignoruje emisne
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.05  22:00

« hučení v motoru vysvětleno

Tak odpověď už jsem dostal na FFC klubu. Zdar. 8)
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.05  08:24

« Mřížka na repro

Nevíte někdo kde sehnat mřížku na repro u spolujezdce? Díky za info
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.05  00:34

« hučení v motoru

Zdravím. Je opravdu normální hučení (občas i s měnící se intenzitou) u studeného motoru, tak jak mi sdělil servisman? Zajíždím nové TDCi 100ps (s autoklimatizací) a u jinak velice příjemného zvuku motoru mi to vadí. Prý to dělají "ohřívací tělíska" u diesl motorů bez přídavného topení. Teď už vlastně pořád nastražuju uši a čekám kdy to začne a kdy skončí. Slyšel někdo o podobném problému? Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.05  15:34

« Protikorozna ochrana

Zdarvim vsetkych.
    Obzeram sa po nejakom starsom FF rok vyroby okolo 2000. Aku maju protikotoznu ochranu? Ma pozinkovane plechy? Vsetky, alebo iba cast?
    Dik, Tibor
  • 00 Reagovat !

foto

22.12.04  06:46

« Bez nadpisu

nedavno jsem mel focuse pujceneho na dva dny a kdyz jsem vlitnul do prvni zatacky, prejel mi mraz po zadech, jak to auto je nestabilni a pretacive , je pravda , ze jsem potom letmo hodil oko na gumu a zdala se mi hodne tenka, ale nevim rozmer, vyzkousel jsem ve vetsi rychlosti na dalnici mirne najizdeni do stran a nechal jsem toho, bylo to celkem nebezpecne, snad to bylo jen tema uzkyma gumama DZAMBO
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.04  16:16

« Re: Re: Re: historie

Naivní asi ne. Spíš ten optimista. Ale to je v pořádku. Bez toho by sis nikdy nic nekoupil a už vůbec ne ojeté auto ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.04  10:43

« Re: Re: historie

Tomu celkem rozumím - ale pokud je servis schopen říci, že před půl rokem byla servisní prohlídka na 50 tis. km, tak nepředpokládám, že teď bude najeto 150 a stejně tak se mi nechce věřit, že by někdo stočil tachometr ze 75 na 72 tis. km. I skrytá závada může uniknout, ale pokud byl vůz bouraný, nebo složený z několika bouraček, věřím, že by to v autorizovaném servisu měli poznat. No a pokud je auto měsíc v bazaru, tak bych tasky už čekal, že bude v databázi kradených aut a to že si autorizovaný servis může ověřit. Nebo jsem naivní optimista?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.04  13:22

« Re: historie

Každá prohlídka dobrá, nejlépe u lidí, kterým můžeš taky věřit (známí). Výsledek prohlídky odborníkem ovšem povede pouze k změně pravděpodobnosti u konkrétní odpovědi na ty tři dotazy. Jistotu nebudeš mít nikdy 8-s Příklad odpovědi: na 90% to auto má 4 roky, na 75% má najeto opravdu udávaných 99tisíc ( >:D ), na 85% není kradené a na 90% nemá velkou závadu. To jsem ale hnusnej, viď? :*)
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.04  06:22

« Porovnání rozměru ráfku 6J / 7J R15

Přecházel někdo z Vás na pneu R15 z R14?Zajímají mě Vaše zk. především s šíří ráfku.V TP je uvedena šíře 6J R15,ale mnou vyhlídnutý design kol se vyrábí pouze v 7J R15. Můžu mít nějaké problémy při techn.kontrole ?Případně jaké máte zk. (spotřeba,akcelerace aj.) s tímto rozměrem ve srovnání s 6J R15.Chci na tento rozměr 7JR15 obout pneu 195/55. Mám FF 1,6 100 vraníků.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.04  19:28

« historie

To jsem udělal (asi od roku 2002), ale moc jsem toho nenašel - spíše by mě zajímalo, jestli:
    1) autorizovaný servis zjistí při prohlídce opravdu stáří vozu a ověří udávané kilometry
    2) má šanci ověřit, že vůz nebyl kraden
    3) během těch dvou hodin prohlídky přijde na případné závažné neduhy - opravy po havárii, problémy motoru, převodovky
    nebo je to naprostý nesmysl a pro dovozce není problém všechny tyto věci zfalšovat a zamaskovat.
    Vlk
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.04  16:17

« Bez nadpisu

Asi to nebude to, co chceš slyšet, ale mělo by ti stačit trocha trpělivosti a projít si diskuzi od začátku. Bylo v ní řečeno dost podstatného - kosti, brzdy,...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.04  13:23

« Dovezené auto

Zdar, poraďte na co si dát pozor u nákupu dovezeného auta (zde v bazaru) - je to focus kombi 1.8 TDDi 2001 dovoz NL - určitě s tím chci jet do značkového servisu před koupí, ale přeci jen bych rád věděl na co se zaměřit, co zjišťovat a netuším, co všchno mi servis může ověřit. (To auto se mi moc líbí, ale je to první vůz, tak bych chtěl minimalizovat riziko nepříjemných "překvápek")
    Díky
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.04  20:11

« Bez nadpisu

Dobry vecer,poradí mi nekdo kde hledat vyparnik na aut.klimatizaci na focusu r.v. 2002.potrebuji vycistit nebot je jiz citit....diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.04  10:44

« vrzající roletka u kombi

Řešil někdo povrzávající krycí roletu u kombíka? Zdá se, že na vině je ten pohupující se kryt u opěradel zadních sedadel. Co s tím?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…