FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
standa1 12.05.06 22:48
« Re:
Souhlas, mám také FF 1,6 combi 2001 od Fokiho. Doveze i na objednávku, jen po 1,6-tkách je dost sháňka, takže nepočítej, že to bude hned. FF ho baví, takže od Fokiho je to o něčem jiném, než z bazaru!!
1,6-tka má dlouhé kvalty, umí jet na spotřebu - od 2000ot, ale když se chceš svézt, tak 4000-6450ot!
;-)
-----------------------------
felda 1,3 combi -->FF1,6 combi
fábia 1,2 HTP - firemní (bez výběru!) -
"-- skrytý --" 07.05.06 10:42
« Bez nadpisu
Nazdárek
tak ohledně motoru...myslím že 1.4 je slabý, sám jsem se rozhodoval mezi 1.6 a 1.8. Všichni mi tvrdili, ať vezmu 1.8 spotřeba není vyšší a motor se nemusí tak vytáčet.
S těma poruchama nevím...zatím mě nic nepotkalo. Jeden velký problém je u Focusů ve výbavě Ghia pochromovaná lišta na 5. dveřích. Tvoří se tam galvanický článek a dveře reziví. Pokud je auto pravidelne servisováno a má servisní knížku, není to pro servis Ford žádný problém. Na vlastní náklady to zpraví.
Mám ročník 99 a zatím vše v pohodě..ale Focus po faceliftu se mi líbí víc -
CtvrtSardel 06.05.06 23:29
« Bez nadpisu
Zdravim vsechny Focusaky! Mam dotaz na nejaky lidi,ktery focusy trosku znaj. Jen tri veci.
Zajimam se o FoFo I, 5dv. hatch!
1)Jaky byste brali motor?Je to druhy auto v rodine, musi to byt benzin, v podstate vybiram mezi 1.4, 1.6, event. 1.8...Co se spotreby tyce a jejich historie(slysel sem neco o novych motorech nebo modernizovanych...)
2)Ma F nejakou typickou zavadu ktera se Vam projevila a na co dat pri koupi pozor?Opet sem neco slysel,tentokrat o zadnich napravach napr...co Vy na to?
3)Jaky rocnik vzit? Nemuzu si dovolit ani Fofo II,ani nejakej posledni rocnik I, spis me zajima rozdil pred/po faceliftu, tusim 2001 (?), jestli i pred timto zakrokem jsou Focusiky v pohode, nemaji nejaky mouchy.
Celou tuto diskuzi jsem si precet,ale stejne sem nenasel uspokojivou odpoved. Predem diky za rady a pomoc! -
« pomoc - zvýšenie výkonu focus TDDI 55kW(75k) na 66kW(90k)
Zdravim všetkych,
chcem nacipovat moj 55kW focus TDDI na 90 koni. Potrebujem vediet ake su s tym spojene riziká.....počul som, že ten 55kW motor nema turbo, resp. ma ale mensie, plus je tam mensi chladic...?
otazka teda je, ake to bude mat nasledky na ten motor. Popripade mi vysvetlite tu vec okolo turba a chladica...diki -
« Re: Bubny vs. kotouče
Ta přestavba z bubnů na kotouče možná je. Technici u Forda na to mají speciální program a dá se to za den stihnout. Horší je to s náklady za materiál, ale to si musíš zjistit u konkrétního dealera Ford u kterého si to necháš zrealizovat. Jinak to není žádný problém. -
« Re: focus combi vs astra combi
Ahoj. Taky se rozhoduji mezi Opel ASTRA 1.6 74kw nebo Ford Fokus. Jsem vlastnikem Olep Astry r.v.92 ve sportovni uprave. Obe auta maji urcite chyby. Forda mam v praci a jezdim z nim dosti casto, ma problemy se zadni napravou, dost rychle se tam sjizdi gumy - v pneuservisu mi rikali ze to delaji vsechny Fokusy a je jedno jake gumy tam jsou. Äle motor je super - trochu vyssi spotreba, jinak super auto. Opel Astra ma problem s motorem, vetsi spotreba oleje - zalezi kus od kusu. Motor je slabsi o proti Fokusu, ale Astra ma mensi spotrebu. Je to proste tezke si vybrat. Auto budu kupovat az na jare. Zimu jeste vydrzim z Astrou. -
« focus combi vs astra combi
zdravicko,
kupujem svoje prve auto.....urcite chcem kombi, uvazujem nad focus vs astra 1,6 74kW benzin, rv. 2001,2002, mam ponuku na focus rv 12/2001 98 000km, manual klima, 2.majitel, bol uz trochu bourany.... dojem z jazdy bol velmi dobry, kupene v CR, 2.majitel sa fakt staral, su tam Alu 15" (trochu hlucnejsie Matadorky :!: ), defendlock....cena 245 000, sa mi zda trochu vela.....
Co sa tyka astry som pocul ze je menej spolahliva, vraj elektrika.....bol som sa na jednej povozit.....ma naviac PC, km skoro rovnako, servis vzdy v opel servise, pri 90 000 bol meneny remen. cena 240 000KC.
Diki