Shell V-Power - zkušenosti, názory

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

04.07.03  09:47

« V-power

Je to už asi 3 roky. Tehdy ve favoritu z r.94 se vstřikováním a 50kW byl V-Power celkem dost znát.Motor byl tižší a lépe se vytáčel. Při stejné rychlosti v porovnání s běžným N95 jsem nemusel držet tolik plynu. Spotřeba byla zhruba stejná.
    pak jsem V-Power natankoval (opět do prázdné nádrže) do své R19 1,8i 66kW. V renaultu změna zas tak citelná, jako ve favoritu, nebyla.
    Při loňské cestě k moři s R19 jsem tankoval pouze N98 a fakt je to, že jsem nemusel tolik šlapat na plyn a spotřeba za celou dovolenou byla pod 6,5 l/100 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.03  21:57

« Re: Bezsirný benzín

No jasně že víme :-) Právě třeba V-Power od shellu, ten neobsahuje téměř žádnou :)
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 27.06.03  10:34

« Bezsirný benzín

....netušíte někdo, kde se dá v čechách sehnat benzín se sníženým obsahem síry? V německu je už docela běžnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  19:47

« Re: v-power

turboleon: ESSO v Brně u výstaviště. Také jsem byl tou cenou příjemně překvapen. A ten benzin je fakt dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  09:49

98čka za 23,80 u ESSA? Kde? Já jí kupuju za 25.90 a mám pocit že je to dobá cena . BTW - jsem zvědavej na ohlasy na Blue Octanes od Benziny....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  21:01

Bohužel nemohu potvrdit, že by byl V-Power pro mne přínosem. Ale po natankování 98-ičky u ESSO jsem s potěšením konstatoval, že je to benzín kvalitní. Motor jde bez projevů klepání od nízkých otáček. Za 23,80 je to velice dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.03  10:14

Zkoušel jsem V-Power v Mondeu 1.8 (r.v. 2000) do kterého běžně tankuju 95 u Jet. S V-Power je motor tišší, lépe táhne a zrychluje- nemusím tolik šlapat na plyn, jako u 95. Spotřeba se nezměnila. Zkusím ho natankovat vícekrát za sebou. Motor se choval kultůrněji a živěji i v nižších otáčkách - pod 4000ot. 99 jsem nezkoušel.
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.03  21:33

« v-power

tak jsem se rozhodl vyzkouset v-power od shellu a ucinky byly pro me az prekvapive. sam jsem k tomu pristupoval, ze rozdil mezi mistnim noname benzinem a tim "lepsim" je asi jako mezi balenou vodou bez bublinek a vodou z kohoutku :). ale subjektivne jsem rozdil pocitil ihned pote, co jsem v-powerem doplnil z poloviny prazdnou nadrz (docela divny, ze :). pak me prekvapilo, ze pri bezne ceste po jizni spojce, kde normalne jezdim 80-110 se, aniz bych se snazil jet rychleji, zvedla rychlost na 110-130. subjektivne take auto jde vice do otacek a zmena pri akceleraci na 1 a 2 je taktez vyrazna. pak jsem provedl takovy trosku objektivnejsi pokus. normalne auto na D (rozumej na trojku :-) vytoci 4000ot (zhruba 180 kmh) a pak se zastavi a je lepsi ubrat a nechat automat zaradit vyssi rychlost. ted velice aktivne akceleruje do 4500ot (zhruba 200 kmh), dal jsem to kvuli provozu zatim nezkousel.
    test probehl na camaru s petilitrovym osmivalcem a 4st. automatem
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  21:56

« Re: Kvalita bezninu ESSO

Abych byl konkrétní, tak 95-ku. S benzinem 98 okt. zkušenost nemám. Ale za ty peníze bych pár litrů do nádrže možná "šplouchnul".
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.03  21:53

Natankoval jsem dvakrát. Dál psát je zbytečné ...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.03  13:12

No ja mam zase pocit ze je N98 z ESSA asi nejlepsi a navic je u Vystecu (Brno) za 23.80 !!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.03  10:31

Luf, ja ziaden, ale niesi prvy koho pocujem nadavat na tento benzin. Niekto mi uz davnejsie hovoril ze 98cka z BA-Petrzalskej esso na zla.
    Ale na druhu stranu na esso pumpach maju dobre bagety :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.03  22:25

Urbi: To samé tvrdí známý s Nissanem 300ZX TwinTurbo. N98 od benziny je prý ta správná směs pro jeho poladěný turbomotor. V překladu to znamená, že smykem jsme nejeli jenom kolem školky :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.03  12:46

taky pridam sve "testovani"..
    ARAL - malo kde maj 98ku
    SHELL - na Vpower95 to bylo dost hlucne a tahlo asi jako na normalni 95ku (turbo prakticky nebylo slyset/znat)
    SHELL - Vpower 99 jsem nebral neb mi prijde premrstena cena a navic vyrobce auta uvadi ze "s vyssim oktanovym cislem nelze ocekavat zvyseni vykonu" - tady prece nema vyrobce proc lhat ne?
    AGIP 98 - jako 95ka jinde
    ESSO 98, JET 98 - tomu rikam "ekonomicka 98ka" tedy za 26.90JET to jede slusne ale turbo taky nic nez moc..
    no a BENZINA 98 za 30.50.- je sice nejdrazssi ale podle meho 4 mesicniho testovani proste nejlepsi.
    Budu rad kdyz nekdo poskytne sve zkusenosti. Testuju na 1.8T 20V 132kw
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.03  12:40

Ne tankuju jenom V-power, za:

a) udržuju auto v dobré kondici

b) honím smart body :)

c) ted jsou ceny benoše stejně v pohodě ta co..
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.03  10:41

« Kvalita bezninu ESSO

Ake mate skusenosti? Mne auto s tymto benzinom vobec netaha a ma vyssiu spotrebu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:54

« Re: Natural 95 v Shell N99 V power

Nejlepší benzín je stejně ONO "ULC-Power" Natural 95 (ULC=Ultra Low Cost), protože stojí 21,90 za litr, A TO SE VYPLATÍ!!!! Jezdí na to půl Plzně a široké okolí, a kromě keců a pomluv iniciovaných konkurencí jsem neslyšel, že by ten benzín někomu či něčemu ublížil. Moje spotřeba je s ONO benzínem úplně stejná jako s kterýmkoliv jiným, žádný rozdíl ve výkonu taky nepozoruju.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  10:52

« Re:

Co znamená u Octavky motor 1.6GTI ? tento motor mi zustal utajen.
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:16

« Bez nadpisu

To tam radši nabumbám kvalitní AGIP N95 za cenu 23.70 kč :))
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.02  08:15

« Bez nadpisu

Hmm ale při dnešní jizdě do školy sem to radši zavrhl !! spotřeba kolem 8,5 litru a to jsem jel maximalně do 3200 otáček ! takže při závodění spotřeba tak kolem 11litrů při této venkovní teplotě a k tomu připočíst cenu na 1L dražší o 8korun To by bylo 100km za cenu 385 kč což je myslím i na mně dost!!! na to že je to 4V 1.6GTI 8v je to nesmysl.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…