Shell V-Power - zkušenosti, názory

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  11:33

« Re:

Můžeš říct kde jsou?
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.99  10:55

« Bez nadpisu

a na co to, dyz jsou v praze minimalne dve (o kterych vim) pumpy kde se da koupit 98ka za cenu 95ky
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 29.12.99  23:31

« Re: V-Power

Nepleťte si pojmy a dojmy. Shell V-Power není vysokooktanový benzín, nýbrž aditivovaný benzín. Oktanové číslo má 95, jako natural 95 z ktereho je vyrobený přídavkem neznámého množství aditiva (tenzidu který rozpouští úsady a zabraňuje jejich tvorbě). V normě na kvalitu benzínu o takovémto aditivu není vůbec nic, tak záleží jen a pouze na Shellu kolik aditiva použije a s jakou tolerancí ho přidává. Tudíž stěžovat si na nulové zlepšení po aplikaci V-poweru si můžete na nádraží nebo tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  15:23

Přednosti vysokooktanového benzínu se dají poznat jen u točivých motorů. U větších objemů nebo dvouventilových motorů to nemůže mít žádný přínos než větší výdaje za benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.99  08:13

No tak jsem znovu tankoval a zjistil jsem, že spotřeba klesla z 7,3 na 6,7 l/100 km. Což docela jde a při poměru cen normální 95 a V-Power to pořád vyznívá ve prospěch V-Power. Ještě musím vyzkoušet Aral. Ne že bych dal na reklamu, ale když je ten benzín čím dál tím dražší.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.99  10:48

Nedalo mi to a šoupnul jsem ho tam taky. A výsledek ? Furt čekám, co to bude dělat :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.12.99  15:11

Mám Renault a jezdím naten blbej V-Power už 2000km
    a jediná změna je vítr v moji peněžence.
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.99  23:15

« zdá se mi to lepší

Mám mondeo 1.8 kombi a jezdím dvakrát týdně zlin-praha a dvakrát týdně zlin -brno
    Když tam mám normální natural 95 tak to žere
    8.2-8.6 l/100km
    Když tam mám ten v-power tak jezdim 7.8-8 l/100km. V podstatě jezdím pořád stejně rychle
    a prostě se mi zdá ,že je to lepší. No lepší ,
    hlavně sakra dražší
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.99  19:55

Můj názor je takovej: 1) Rozdíl mezi OC-95 a
    OC-98, (V-Power) na našem autě Mitsubishi Galant
    GLSi 2,0 l r.v. 97. Při natankování OC-98 je lepší zátah motoru již od spodu a to i když je zaplá klima. Celkem se zdá být živější. 2) Hodí se spíš na dlouhé cesty, než na pocuky po městě.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.99  14:56

já jsem minulý týden natankoval plnou tímhle benzínem (D1, průhonice, 26,50). Ovlivněn jak reklamou (samozřejmě), tak i článkém v hospodářkých novinách (nebo mf dnes ?) kde o něm v příloze auto-moto psali samou chválu, vč. ilustačních foto "ventil po 500 km". Nevím. nic moc nepozoruju. i když v praze při popojíždění v kolonách (10m=10 minut)se toho asi moc nepozná. Snad na delší trasu. Spíš je to něco jako "věř a víra tvá tě uzdraví", ale někdy stačí i to, ne?!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.99  14:20

nevim, ale nějak to nepociťuju. Střídám Na95 s Na98 i s tím V-Powerer a pořád to jezdí stejně(alespoň se mi to tak zdá), jen se to liší cenou.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.99  10:17

SHELL V-POWER je podle mě normálně aditivovaný benzín jako všechny jiné podobně renomované značky. Reklama je sice nádherná, ale už jenom to, že tam neříkají PROČ by měl být ten benzín lepší ukazuje na to, že je to pouze efektní reklama , jako všechny ostatní podobné. Jestli to tady někdo z těch manažerů čte, tak si musí mnout ruce....Mimochodem jezdím teď chvíli na natural 98, protože je za stejnou cenu jako 95 ( u JET Ostrava ) , ale že bych to nějak poznal ......a to tam už nějaký rozdíl určitě je . Ušetřit 10 % jenom jiným benzínem ?? :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.99  16:36

Mám motor na NA 91, rok výroby 1996, najeto 60 tis. km, 16V. Vyzkoušel jsem i ten V-Power. Rozdíl mezi např OMV NA95 a Dea NA91 je daleko menší, než mezi OMV NA95 a Shell V-Power. Ujel jsem na něm asi jen 160 km a už po 20 km jsem cítil zlepšení ve výkonu a spotřebě. Definitivně až při dalším tankování.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.99  15:02

Zkoušel jsem ho asi měsíc používat a bohužel mezi ním a běžným Naturalem 95 jsem nezjistil na svém autě žádný rozdíl. Pořád to jelo dobře...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.99  11:12

« Re: Charcoal canistr pro Hopa

Ja mel AUDI 80 1.8S a najel jsem na ni 200tis.km.
    Zacinal jsem s ni jezdit v 91, kdy byl jeste problem sehnat natural. Ale nikdy jsem nemel potize se znecistenim ventilu, pripadne palivoveho systemu vubec. Je fakt, ze jsem se snazil vyhnout malejm pumpam typu Vonasek a spol. na vodu by to asi fakt zlobilo. Podle mne je SHELL V POWER jenom to co vsude ve svete nyzyvaji slusne aditivovany benzin a ne sizeny pro " ta ceska pakaz". Verim tomu, ze napr. ARAL ma dost dobrej benzin a nekeca o tom, jenom ma patricnou cenu(vyssi).
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 03.12.99  07:39

« Re: Charcoal canistr pro Hopa

Jseš si jistý, že ho máš ve zpětné větvi ? Já mám uhlí jen a pouze na odvětrání nádrže. Rozhodně přez něj neteče benzín.
    Jinak ten V-power jsem taky zkusil a krom většího provětrání peněženky asi nemá žádný další efekt.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  13:07

« Re: Shell

Trochu vědy neuškodí.
    Na ventilech a nejen na nich se usazuje karbon. Ten způsobuje zhoršené sání a výfuk, což má samozřejmě za důsledek snížení výkonnosti motoru. Proto se běžně doporučuje 1x za 50 - 80 tisíc km nechat ventily vyčistit. ....
    Já V-Power používám, zkuste sami a uvidíte. Především se to projeví na dynamice průběhu motoru.
    Máte-li "lehčí" nohu, tak i na spotřebě. Hodnoty nevím, ale odhaduji tak cca. -10%.
    PS: Nejsem zaměstnancem, ani dealerm Shell!!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  10:30

Čistit? Trysky? Proč? Od čeho? Na jednom autě mám 200 tkm a na druhým 250 tkm a nemám pocit ľe by s tím byl nějakej problém. Ani v manuálu mezi pravidelnou údrľbou nic nepíąou, a to tam bejvaj různý kraviny. V obou autech je samozřejmě palivovej fitr a ve zpětný větvi takovej ten "charcoal canyster". Jak se pozná ľe máą zanesený trysky?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  08:10

Myslíš tím, že je to znát na výkonu
    i spotřebě. Pořeboval bych to asi
    vyčistit protože už mám nejeto 200 tkm.
    Na volnoběh se to nějak třepe, možná
    je to těma tryskama. Wynn´s moc neznám,
    ale u nás prodávají něco na ten způsob
    od CRC. Zkusím možná toto. Jo prodává
    se něco na vyčištění motoru?
    JP
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.99  19:56

Hope až tak to není - kdyby opravdu cca 20 litrů vyčistilo trysky vstřiků, za tu cenu by to šlo.
    Finta spočívá v tom, že na kartu je za litr ne 1 bod ale dva. Firemní řidiči natankují klidně dražší ale mají dva body.
    osobně dávám přednost čistidlu od Wynns nebo Liqui Moly za cca 140 kč a mám na 5-7000 km pokoj. To vyčištění je fakt znát, vyzkoušejte.(myslím tím u čtyřbodového vstřiku, u jednobodového to asi ? poznat moc není. Co vy na to?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…