Shell V-Power - zkušenosti, názory
petous 13.02.00 15:41
« Aditivace
Jeden můj bývalý kolega pracuje v České Rafinérské - monopolním to výrobci automobilových paliv a jako na potvoru dohlíží občas na proces aditivace benzínu. Podle něho aditivuje palivo jen a pouze Shell, cca 8l aditiva na jednu autocisternu. Lidi z branže tvrdí, že Shell má nejlepší aditivum ze všech. Benzina se chystá od dubna aditivovat také.
« Re: Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti
Není vám divný, že pojem "V-Power" je např. u Shell-UK nebo Shell-Deutschland neznámej? Každá ropná společnost dnes užívá aditiva v palivách, aby se zabránilo usazeninám na tryskách vstřikování, ventilech, pístech, stěnách válců, atd. V tom není ani Shell průkopník. Předávkováním těchhle aditiv se dá skutečně dosáhnout výsledků takhle agresívně, jak se tím Shell chlubí. Na druhý straně ale, když se tahle "extra" dávka dostane do válce, tak má většinou negativní vliv na spalování (aditiva nejsou palivo!). Jsou země, kde o tomto problému věděj, a proto, sice ne v normách, ale formou doporučení (což multinacionální firmy zpravidla dodržujou) předepisujou maximální dávky různejch aditiv, který se do benzínů a naft dávaj.
Takže podle mě v novým autě je lepší spalovat jakejkoliv značkovej benzín, o kterým je známo, že detergenty obsahuje v normálním množství, než utrácet za V-Power, protože s ním nadělá spíš víc škody, než užitku. Ve starým autě, když už někdo nemá lepší zábavu, než se starat o extraprofit firmy SHELL, tak at ten zázračnej V-Power aspoň netankuje non-stop, ale jen jednou za čas. Tak se dá motor udržovat čistej bez větších škod. -
« Re: Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti
Vzhledem ke své zkušenosti s V-Powerem s tím nemohu souhlasit, opravdu mne 1 km s V-Powerem vyšel levněji. Jak již jsem podotkl, je to možná záležitost hlavně motoru. K Aralu, když jsem ještě jezdil starou Š105, nejraději měla právě Aral. -
« Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti
Shell V-Power je nepochybně zase nějakej pokus, jak vytahat z lidí peníze. Něco podobnýho jako slavná reklama Aralu, kde jedno auto jede dál. U Aralu občas beru, ale není v tom žádný rozdíl. Naposled jsem bral 98 místo 95ky (u Agipu na Štěrboholský stojej oba stejně) a rozdíl je jenom v tom, že to trochu líp jede od nízkých otáček. Rozdíl ve spotřebě je v rámci statistické chyby. Jinak je to všechno nastejno, jedině doporučuju brát benzín u značkových pump - výměna katalyzátoru rozhodně za pár korun úspory nestojí. -
« Re: V-Power
No tak jsem na tom V Poweru utočil jednu celou nárž a dospěljsem k závěru, že nic :-))) Aspoň nic bezprostředně hmatatelného. Takže tam zase dávám 98 za cenu 95 ( taď JET ) .......Ale tankuju téměř zásadně u značkových pump, kteří aditivují už dávno - např. Aral.... -
petous 29.12.99 23:31
« Re: V-Power
Nepleťte si pojmy a dojmy. Shell V-Power není vysokooktanový benzín, nýbrž aditivovaný benzín. Oktanové číslo má 95, jako natural 95 z ktereho je vyrobený přídavkem neznámého množství aditiva (tenzidu který rozpouští úsady a zabraňuje jejich tvorbě). V normě na kvalitu benzínu o takovémto aditivu není vůbec nic, tak záleží jen a pouze na Shellu kolik aditiva použije a s jakou tolerancí ho přidává. Tudíž stěžovat si na nulové zlepšení po aplikaci V-poweru si můžete na nádraží nebo tady.