Shell V-Power - zkušenosti, názory

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  18:09

« Re: Aditivace

Třeba proto, že zákazníci chtějí slyšet, že za své peníze dostali něco výjimečného.
    Autům je to srdečně jedno.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  13:22

Já mám ale pocit, že nějaká aditiva tam sypou cisterny až u pump, podle toho, kolik do zásobníků nalejou tak tam pak z jiných hadic něco dávkují. Takže jestli berou všichni ze stejné hadice v rafinérii ještě moc neznamená. Proč by jinak , údajně, chtěla benzina aditivovat ??
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.00  19:42

Navíc se z aditiva neplatí spotřební daň (pokud si ho tam přidáte sami). Stát se pak na něm podílí 8,15 za litr.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.00  19:36

Ale ano, tam je proste zasobnik a z nej berou vsichni stejne aditivovane palivo. Benzina, Total, OMV + dalsi. Jediny kdo to ma jinak je Shell. Mno ja jsem dneska nabral plnou N95 za 24,70 u Benziny a jsem spokojenej...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.00  19:16

Jenomže aditivovaný jsou ze všech kohoutků. Základní aditivaci dělá už Česká rafinérské nebo Elf (jeho palivo tankujete v podstatě v celém severu a středu Čech.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.00  17:20

To mohu potvrsit. V ceske rafinerske berou vsichni prodejci paliv ze stejnyho "kohoutku". Pouze Shell tam ma jednu trubku "navic". Otazka je zdali to k necemu je.
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 13.02.00  15:41

« Aditivace

Jeden můj bývalý kolega pracuje v České Rafinérské - monopolním to výrobci automobilových paliv a jako na potvoru dohlíží občas na proces aditivace benzínu. Podle něho aditivuje palivo jen a pouze Shell, cca 8l aditiva na jednu autocisternu. Lidi z branže tvrdí, že Shell má nejlepší aditivum ze všech. Benzina se chystá od dubna aditivovat také.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.00  20:37

« Re: Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti

Není vám divný, že pojem "V-Power" je např. u Shell-UK nebo Shell-Deutschland neznámej? Každá ropná společnost dnes užívá aditiva v palivách, aby se zabránilo usazeninám na tryskách vstřikování, ventilech, pístech, stěnách válců, atd. V tom není ani Shell průkopník. Předávkováním těchhle aditiv se dá skutečně dosáhnout výsledků takhle agresívně, jak se tím Shell chlubí. Na druhý straně ale, když se tahle "extra" dávka dostane do válce, tak má většinou negativní vliv na spalování (aditiva nejsou palivo!). Jsou země, kde o tomto problému věděj, a proto, sice ne v normách, ale formou doporučení (což multinacionální firmy zpravidla dodržujou) předepisujou maximální dávky různejch aditiv, který se do benzínů a naft dávaj.
    Takže podle mě v novým autě je lepší spalovat jakejkoliv značkovej benzín, o kterým je známo, že detergenty obsahuje v normálním množství, než utrácet za V-Power, protože s ním nadělá spíš víc škody, než užitku. Ve starým autě, když už někdo nemá lepší zábavu, než se starat o extraprofit firmy SHELL, tak at ten zázračnej V-Power aspoň netankuje non-stop, ale jen jednou za čas. Tak se dá motor udržovat čistej bez větších škod.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  21:06

« Re: V-Power

Konecne nekdo pochopil o co jde u V Pover.....Mozna, ze to vsak jede,lip, ale me to nuti jet jeste rychleji a to je + 5 l ve meste (((
    a davaj 2* vice bodu a potom si muzete narvat pupek u Meka Donaldu.....
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  15:52

« Re: Keyser_Soze

asi bych ti nemel teda rikat ze mam asi 50tis km odjeto na 32V motoru Northstar :)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.00  08:08

« Re: Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti

Vzhledem ke své zkušenosti s V-Powerem s tím nemohu souhlasit, opravdu mne 1 km s V-Powerem vyšel levněji. Jak již jsem podotkl, je to možná záležitost hlavně motoru. K Aralu, když jsem ještě jezdil starou Š105, nejraději měla právě Aral.
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.00  18:16

« Jsou to všechno reklamní kecy - daň z blbosti

Shell V-Power je nepochybně zase nějakej pokus, jak vytahat z lidí peníze. Něco podobnýho jako slavná reklama Aralu, kde jedno auto jede dál. U Aralu občas beru, ale není v tom žádný rozdíl. Naposled jsem bral 98 místo 95ky (u Agipu na Štěrboholský stojej oba stejně) a rozdíl je jenom v tom, že to trochu líp jede od nízkých otáček. Rozdíl ve spotřebě je v rámci statistické chyby. Jinak je to všechno nastejno, jedině doporučuju brát benzín u značkových pump - výměna katalyzátoru rozhodně za pár korun úspory nestojí.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.00  15:28

« Re: Keyser_Soze

No jo, frajere se šestiválcem.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 04.01.00  16:04

A co porovnání V-Power a N98 ? Já jsem při přechodu z N95 na N98 na mém 3-ventilu (Corolla 1.3 12V) nepoznal viditelný rozdíl (70%-dálnice, 30%-město), ale to je možná špatným technickým stavem auta :-(
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.00  14:56

« Bez nadpisu

ja ti nevim, ja mam 24ventilu a poznat to bylo
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.00  13:17

No, já mám ventilů 20 a taky nic :-))) Nebo je to už zase moc ??
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.00  10:38

spis by se teda melo rict ze 4ventily makaj lip nez dvouventily
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.00  16:06

Jak to tady pozoruji, 16V reaguji lépe na V-Power než staré 8V.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.00  14:04

No tak jsem na tom V Poweru utočil jednu celou nárž a dospěljsem k závěru, že nic :-))) Aspoň nic bezprostředně hmatatelného. Takže tam zase dávám 98 za cenu 95 ( taď JET ) .......Ale tankuju téměř zásadně u značkových pump, kteří aditivují už dávno - např. Aral....
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.99  15:19

« Bez nadpisu

JET bohdalec, plus ted nove AGIP podoli, u toho jetu to tak maj uz dobre pul roku, u agipu to bude jen naka sezoni akce asi
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…