Shell V-Power - zkušenosti, názory
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: v-power
Zkoušel jsem V-Power v Mondeu 1.8 (r.v. 2000) do kterého běžně tankuju 95 u Jet. S V-Power je motor tišší, lépe táhne a zrychluje- nemusím tolik šlapat na plyn, jako u 95. Spotřeba se nezměnila. Zkusím ho natankovat vícekrát za sebou. Motor se choval kultůrněji a živěji i v nižších otáčkách - pod 4000ot. 99 jsem nezkoušel. -
« v-power
tak jsem se rozhodl vyzkouset v-power od shellu a ucinky byly pro me az prekvapive. sam jsem k tomu pristupoval, ze rozdil mezi mistnim noname benzinem a tim "lepsim" je asi jako mezi balenou vodou bez bublinek a vodou z kohoutku :). ale subjektivne jsem rozdil pocitil ihned pote, co jsem v-powerem doplnil z poloviny prazdnou nadrz (docela divny, ze :). pak me prekvapilo, ze pri bezne ceste po jizni spojce, kde normalne jezdim 80-110 se, aniz bych se snazil jet rychleji, zvedla rychlost na 110-130. subjektivne take auto jde vice do otacek a zmena pri akceleraci na 1 a 2 je taktez vyrazna. pak jsem provedl takovy trosku objektivnejsi pokus. normalne auto na D (rozumej na trojku :-) vytoci 4000ot (zhruba 180 kmh) a pak se zastavi a je lepsi ubrat a nechat automat zaradit vyssi rychlost. ted velice aktivne akceleruje do 4500ot (zhruba 200 kmh), dal jsem to kvuli provozu zatim nezkousel.
test probehl na camaru s petilitrovym osmivalcem a 4st. automatem -
« Re: Kvalita bezninu ESSO
taky pridam sve "testovani"..
ARAL - malo kde maj 98ku
SHELL - na Vpower95 to bylo dost hlucne a tahlo asi jako na normalni 95ku (turbo prakticky nebylo slyset/znat)
SHELL - Vpower 99 jsem nebral neb mi prijde premrstena cena a navic vyrobce auta uvadi ze "s vyssim oktanovym cislem nelze ocekavat zvyseni vykonu" - tady prece nema vyrobce proc lhat ne?
AGIP 98 - jako 95ka jinde
ESSO 98, JET 98 - tomu rikam "ekonomicka 98ka" tedy za 26.90JET to jede slusne ale turbo taky nic nez moc..
no a BENZINA 98 za 30.50.- je sice nejdrazssi ale podle meho 4 mesicniho testovani proste nejlepsi.
Budu rad kdyz nekdo poskytne sve zkusenosti. Testuju na 1.8T 20V 132kw -
« Re: Natural 95 v Shell N99 V power
Nejlepší benzín je stejně ONO "ULC-Power" Natural 95 (ULC=Ultra Low Cost), protože stojí 21,90 za litr, A TO SE VYPLATÍ!!!! Jezdí na to půl Plzně a široké okolí, a kromě keců a pomluv iniciovaných konkurencí jsem neslyšel, že by ten benzín někomu či něčemu ublížil. Moje spotřeba je s ONO benzínem úplně stejná jako s kterýmkoliv jiným, žádný rozdíl ve výkonu taky nepozoruju. -
« Bez nadpisu
Hmm ale při dnešní jizdě do školy sem to radši zavrhl !! spotřeba kolem 8,5 litru a to jsem jel maximalně do 3200 otáček ! takže při závodění spotřeba tak kolem 11litrů při této venkovní teplotě a k tomu připočíst cenu na 1L dražší o 8korun To by bylo 100km za cenu 385 kč což je myslím i na mně dost!!! na to že je to 4V 1.6GTI 8v je to nesmysl. -
Saab 10.12.02 07:56
« Re: Natural 95 v Shell N99 V power
Testováno na Saab 9000 2.3turbo 147kW (r.v. 1992), při Racingu 99+ byla znát lepší dynamika, obzvláště výrazný rozdíl byl při vyšších rychlostech (zrychlení ze 160 na 230 km/h). Zde je to dáno systémem APC, který dle oktanového čísla benzínu upravuje vše včetně tlaku turba. U Octavie 1.6 ten efekt bude zanedbatelný.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!