Shell V-Power - zkušenosti, názory

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 10.12.02  07:56

« Re: Natural 95 v Shell N99 V power

Testováno na Saab 9000 2.3turbo 147kW (r.v. 1992), při Racingu 99+ byla znát lepší dynamika, obzvláště výrazný rozdíl byl při vyšších rychlostech (zrychlení ze 160 na 230 km/h). Zde je to dáno systémem APC, který dle oktanového čísla benzínu upravuje vše včetně tlaku turba. U Octavie 1.6 ten efekt bude zanedbatelný.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  21:11

želví power je na dálnici prima, hezky vyčistí motor a pokud máš moderní auto, tak to i znatelně líp jede
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  16:16

U rady aut ten rozdil neni vubec poznat. Nejvetsi efekt se projevi u primovstrikovych motoru, tak po "druhe, treti vyjete nadrzi", tj. az se "vypali" tzv. zasobnikovy katalyzator od sirnatych usazenin.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  13:15

« Artic nafta

Ja tam asi naftu do Alp nemam, zadna Alpin na stojanu nebyla v ONO Plzen, meli tam jen Artic klima, tak jsem to dneska zkusil pri -10 rano natocit, ozvalo se BL.BL.BL.BL.KADLIKADLIKADLIKADLI a uz to jelo :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  13:08

« Re: racing nafta

TAN: co si o tom máš myslet? Inu, byla letní... To by docela chtělo vyjezdit, a natankovat zimní - při jízdě to nezamrzne, filtr je vyhřívanej (většinou), ale přes noc by mohlo...
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.02  13:02

« Natural 95 v Shell N99 V power

Je tu někdo kdo zkoušel reakce N95 a N99 shell V power? rozdíl ? mezi dynamikami hlučností ? nebo aspoň třeba maximální rychlostí ? :-) a lze to natankovat do 1.6 Octavie Když jsou ty vánoce že bych naplnil plnou nádrž když pojedu do Brna a testnul to ale nechci vyhazovat peníze když je dražší o zhruba 8kč na litru jak normální N95. ale kdyby třeba maxmálka stoupla o 10km/h šel bych do toho!! ať je sranda na dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  13:01

Zdravím,já jsem natankoval ve středu na Shellu plnou nádrž nafty,dnes ráno jsem měl problémy dostat motor do otáček(nad 2000 ot).Během pěti minut se vše vrátilo do normálu.Tak nevím co si o tom mám myslet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  12:12

David: ne, nevím. Co to má být? Já jezdím většinou na Setu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:52

to oddie: Fčera sem videl u omv billboard Alpine diesel, ale na strankach omv zadne info neni.
    Vis o tom neco?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  11:48

David: no, nakonec, žádná škoda, u Shellu by stejně stála dobře o 10Kč víc než normální nafta u normální pumpy, a jelo by to na ni úplně stejně...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:45

Racing naftu bohuzel nemeli :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:44

kolem 130, ale pohodova cest. rychlost 110.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  11:44

No, a mělu tu racing naftu? :))))
    Ace2: jelo, proč by ne? Nebyl to žádný závoďák, ale rozhodně lepčí než Š120...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:42

1.6D ? Nechci štourat, ale jelo to auto nějakou normální rychlostí ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:34

ten chlapík musel mít zřejmě otupené všechny smysly - takové auto se dá se zážehem splést opravdu těžko...................................…
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:22

« racing nafta

Takhle jsem jednou se svoji byvalou Audi 80 1.6D prilit na Shell v Brne-herspich a okamzite se mne ujal chlapik v kombineze jestli nechci zkusit novy PowerV shell racing :-) tak rikam ze tak leda racing naftu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.02  08:40

« Re:

To nolk: Shell V-Power je rozhodně palivo budoucnosti - blíží se doba, kdy budou všechny benzíny bez síry! Je to stejné, jako když se svého času objevil bezolovnatý benzín - také se motoristé divili, k čemu je to vlastně dobré. A rozdíl v ceně? Ano, mně se to také nelíbí (ostatně je to vše spíše o daních), ale když má někdo něco nejlepšího, proč by si to neměl nechat dát zaplatit? PS: Tím samozřejmě vůbec nechci říct, že to každý potřebuje, resp. ocení. Do Š120 také patří spíš klasický "Speciál" s pořádnou dávkou tetraetylolova, než ty dnešní "Uni" bezolovnatý sračxx...
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.02  02:19

« Bez nadpisu

nevím,nevím ,zda to není mnoho povyku pro nic.Jistě se V-Power nečím odlišuje ale rozdíl v ceně asi není adekvátní.Stejně tak bych netvrdil,že ta která firma má nejlepší benzín,spíše asi záleží na poctivosti a důkladnosti nájemce pumpy. Navíc každá dodávka benzínu má trošku rozdílné parametry (normy připouští poměrně velký rozptyl).Dnešní moderní elektronika motorů se stará o co možná nejideálnější směs a proto asi rozdíl bude nejvíce znatelný u starých karburátorových motorů. S úctou vždy vzpomínám na svého kamaráda,který měl neuvěřitelný cit na všechno co souviselo s motory,na voze měl vždy povolený rozdělovač a upravoval předstih podle toho co zrovna natankoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.02  12:11

« Re: ???

Jaká je jeho hustota sice nevím, zato však vím, že palubní počítač mi na 95 okt. benzín "podměřuje", naopak na tento 99 okt. Shell "přeměřuje". Podle mne to však není hustotou, ale vyšší účinností práce motoru na tento benzín. A ještě jedna poznámka: Shell V-Power Racing má v zahraničí obdobu, např. v Rakousku se jmenuje Shell Optimax. Rozdíl není ani tak v oktanech (mezi "běžnou" 98-ičkou a 99-ítkou od Shellu není téměř žádný rozdíl), jako spíše v aditivech a především v tom, že jde o benzín bez síry, tedy prakticky jediné vhodné palivo pro přímovstřikové benz. motory!!!
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.02  12:08

« ???

Nevíte někdo, jaká je hustota Shell V-Power Racing ????
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…