Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  14:06

« Re: Velkoobjemový a velkotonážní s automatem

No jo, ale pak takovej fíra má prd sportovní požitek z jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.02  12:56

No vida a potom že není automat rozšířený...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.02  17:37

A taky dieselový lokomotivy. Představ si, co by taková klasická spojka musela vydržet, než by rozhejbala nějakej pořádnej pacific :-)) Do kopce:-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.02  12:15

« Velkoobjemový a velkotonážní s automatem

to Keyser: Jeden muj kamos, co byl technik na KN 251 (to je takovy ten velky stroj s velkou lžící vepředu a dvoumetrovyma gumama), mi říkal, že v KNku byl hydrodynamický měnič, protože normální spojka by to neutáhla a samozřejmě něco jako automatická převodovka, ale sekvenční řazení. Mimo jiných je má armáda a byly jediné, které si dostatečne v pohodě poradily s těmi tunami naplaveného bahna při povodních v r. 1997. Nedovedu si představit v tak náročných podmínkách klasickou spojku a míchačku na palivo. A taky automatické prevodovky mají všechny výkonné pracovní stroje, třeba ještěrky nebo vysokozdvižné plošiny, atd.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.02  20:15

« Dextron II

he he he, 12 litrů dextronu do převodovky :o) Bych nečekal, že se tam toho tolik vejde... to sou věci
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  12:52

« Re: Re:

no tam sou ty puleny stupne nejak divoko :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  12:08

cože ? :-) do L pravda Jaguar má do "U" tedy automat, ale manual do L... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  11:56

prave ze jo, sice ji neni nijak proti srsti se projet s mym autem s automatem ale prej na kvalty nic neni :-) nejvetsi hukot je liazka, razeni do L :-) to mi hlava nebrala :))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  20:41

Keyser: A ono ji to opravdu baví? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:37

profe prave ze nejsou, no ale kdyz to starou bavi tam tech sestnact kvaltu vexlovat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  23:33

Ted to snad dela na prani i Volvo trucks. Do těch svojích GlobeTrotleru nebojaxejmenujou....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  21:11

« Re:

Keyser: To bude vědět Baryk, ten je přes ty trucky. Já mám ale pocit, že tam ty skříně (teda ve státech) automatický jsou zcela běžný.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  19:55

« Bez nadpisu

ted mne tak napada, kdyz pozoruju pani Keyserovou pri praci, seslapnout spojku, navolit pulenej stupen nebo rychlou radu, pustit spojku, seslapnout spojku zaradit rychlost, a to vsechno sestnackrat nahoru a dolu, proc se vlastne poradne automaty nechytly u nakladaku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  15:25

« Re: Výkon

Před Finou taky varuju, hlavně jim nedávejte na nic zálohu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  11:24

Navíc jsou opravdu u nás pastiči, co se do opravy pustí, aniž by tomu za mák rozumněli. Viz firma Fina. Kupoval jsem lincolna, který stál u nich na dílně. Předchozí majitel vytopil za opravu 35kKč a převodovka znovu zhořela. Já to koupil, reklamoval a po půl roce dle scénáře: tak to máte hotový, přijďte si. Projel jsem se, vrátil - ta almara neřadí - jak to? stačí ubrat plyn a ty kvalty tam spadnou!!!???- Nejde overdrive - overdrive??? co to je vy máte přece tříkvalt - ne tohle je AOD atd., atd. Vracel jsem ho asi šestkrát, nakonec jsem rezignoval a prodal ho bez almary. Ano stát se tohle někomu, kdo nemá s automatem zkušenost tak zanevře, aniž by si uvědomil že chyba je jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  10:19

Pokud jsi ji někdy viděl rozebranou opravdu to nic komplikovaného není. A pokud má správnou údržbu, je takořka nezničitelná. Samozřejmě je nuné si uvědomit, že americké automaty ve své domovině řadí desetkát méně často, než zde, proto tu taky více odcházejí. Jde opravdu o to, že si s tím u nás mechanici neví rady, a toho využívají ti, kteří to umí a nechají si to zaplatit. Kompletní repair kit stojí dle typu 7 - 10 kKč a brát si za práci 25 kKč mi přijde troch uhozený.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  23:08

Lenin> Naprosto souhlasím s výhodami automatu cos tu vyjmenoval, ale promiň podstatně jedodušší a méně poruchová, než manuál určitě není.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  18:38

A hlavně je podstatně jedodušší a méně poruchová, než manuál. Špatné jméno automatům udělaly ty vraky, natahané počátkem 90. let, které byly hotové už ve chvíli dovozu a samozřejmě mechanici u nás, kteří do tý doby pastili jen škůdky a trabanty ani nevěděli, jak se měří hladina oleje a kam se dolejvá. Pokud nějakej senohryz není schoen vyměnit olej a filtr v automatu, tak to nevidím jako trágu, ale já viděl faktury od pražskýho servisu na výměnu oleje a nejen, že neměnili filtr (to si ani neúčtovali) ten olej byl původní. A bylo ho tam samozřejmě málo. Po výměně oleje, filtru a vysypání půl kila písku a jiného bordelu převodovka řadí jak víno.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.02  17:38

Zásadní problém je že o automatech nejvíc mluví ti, kdo s automatem jeli tak nejvýš jednu cestu 5 km a byli z toho zmatení jak lesní včely, pak sedli zpět do své Škodné a odhrčeli. Pokud nejsi jezdec rallye se spotřebou šesti motorů za sezonu, nebo milovník historie s názorem, že startovací klika, karbidová lampa a manuální převodovka k autu prostě patří a bez toho si nezajezdíš dojdeš k tomu, že automat je to pravé.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  20:49

:)))))) dobře řečeno. Jinak pravda pravdoucí, automat je v bežném provozu rychlejší, z křižovatky odpálim vždy jako první a to se rozjíždím jak z hnojem...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  17:51

reba.: No vida, tak to není tak marný, ta spotřeba. Takže doufám, že už chápeš, že kvedlačka je přežitek asi jako startovat auto klikou namísto el. spouštěčem. Ještě si pak všimni ve městě, že zatímco ty z křižovatky plynule zrychluješ (a to k podlaze máš na plynovým pedálu ještě pořádnej kus místa), tak všichni kolem tebe vždy povadnou, když musí pracovat, to jest, že tam musí nakvedlat další kvalt, aby jim ty jejich krámy vůbec jely. A taky si dej pozor, když se rozjíždíš v koloně, protože pokud ten před tebou nemá automat, tak když bude kvaltovat dvojku, hrozí ti, že do něj šťouchneš, protože než tam tu dvojku dostane, tak je to věčnost a skoro musíš brzdit, navíc mu při kvedlání nesvítí vzadu nic. S poctivým americkým nárazníkem tě to sice nemusí trápit, ale co bys platil někomu jinýmu tu plastovou atrapu, co má přidělanou vzadu?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.02  11:00

A další Evropan co objevil automat, vítej mezi náma. Tohle už naštěstí víme všichni dávno...
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.02  10:12

« Výkon

Jak tu někdo kdysi psal, ze nema smysl jezdit s AT, pokud je objem motoru pod 3,0 litru, tak opravdu po prvnich 200 milich s Mazdou 323, 1,6i, 4AT, nevidim výraznějšího rozdílu ve výkonu... Když jsem chtěl předjet, bez problémů si podřadila, reaguje v zlomcích vteřiny. Když mi to nestačilo, dupl jsem na podlahu, motor začal řvát jakoby se změnil v laděnou V6 3,0 litru a po dosažení 5000 ot.min-1 automatika bez cukání, plunule a rychle přeřadila odpovídající větší rychlostní stupeň. Bez starostí... Ale co! tím spadly otáčky na nějakých cca 3200 ale zvýšil se tažný moment, takže jsem byl okamžitě zatlačen do sedadla a vychutnával si další zrychlování, které jsem ukončil při 120 km/hod, protože nejsem žádný rallye jezdec, ale pouhopouhý uživatel, který se snaží dostat z bodu A do bodu B hlavně bezpečně. A pohodlně. A k tomu pohodlí přizpívá i AT...
    A ještě jedna věc, o které se dá diskutovat. Někteří zde taky uváděli, že u starých převodovek nejde řadit potupně dle sebe (natvrdo). Mluví tady o nějakých tiptronicích, atd... A taky o špatném rozjíždění v zimě... Doporučuji přečíst si návod k obsluze, než sednu do auta. Já to nedělám, protože mi stačí podívat se, co je u páky napsané... Jedničku zařadím tam, kde jpsáno jedna. Pohým posunutím vpřed zařadím druhý rychlostní stupeň. Trojku posunutím na Drive (D). A čtyřku vypnutím řežimu D/O. Ale já to nedělám, protože se mi o to postará automatika... Takže z P na R, nebo přímo D a jedu, kam se mi zachce...
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.02  09:51

« Kolik žere Automat...

Mazda 323, r.v. 1988, Amerika, Automat, klima,... Je to v pohodě, 181,4 Mil (297km) - 22.17 litrů naturalu 95 ==> 7,45 l/100 km!!!, a to jeste za 20,90 Kč/litr!!! To je bomba, na Mazdu s automatem (4AT) 14 let starou to celkem ujde. Navi je v tom asi 40 mil město a 40 mil dynamické testy...MAZDA thinking better...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.02  18:43

« Re: Dextron

Např. Mustang 75. Kamarádovi. po výměně oleje začala špatně řadit almara a spravilo se to až po výměně oleje za správný.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  21:19

ace: Dextron III by měl bejt údajně lépe odolnej vyšším teplotám. Ani nevím, kde jsem to slyšel. Je samozřejmě dražší a do "našich" aut zhola zbytečnej. Já zas nevím, jakej je rozdíl mezi ATF-D a ATF-F, která je podle specifikace Ford. Ještě jsem neviděl auto, do kterýho by to Fko bylo předepsaný.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  12:28

Na dextron se zeptej boriginala. Ceny znáš, otázka je, zdali ty pravé...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  11:04

Ale jo ceny znam. Me spis zajima, proc jsou vsude k dostani jen ATF Dextron II a III je tak trochu nesehnatelna, tedy sehnatelna jen ve specialkach. A jaký je v tom rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:58

« Dextron

Obrať se na boriginala, každopádně tam šoupni treatment od bishopu, fakt to funguje. Jinak se obrať na toho kámoše s caddym. On to měnil nedávno, zná ceny.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:39

« Audi - scháním převodovku

Nevíte o někom, kdo by měl zánovní automat. převodovku do Audi 100cc 2.2 turbo r.v. 1986(doutník). Spěchá.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  12:37

« Re: MAZDA 323 1988 AUTOMAT

Tedy ptám se, protože budu měnit olej, filtr v v převodovce a taky testnění vany převodovky. A zajímal by mě ten rozdíl a eventuální zaméněna z II na III
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  12:35

Mimochodem jaký je rozdíl mezi ATF v normě DEXTRON II a DEXTRON III ?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  12:15

ja bych rek ze ATF na mazdach bude stejny jako jinde a to DEXTRON II nebo III :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  12:01

No nejlepší pokud chces kombinovat americké a japonské vozy je SIMIX 02/24936731 Praha.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.02  11:34

To prof: JO, diky, to je docela siroke... no kazdopadne nebude trvat dlouho a dozvim se to z praxe. Jak je to s dily na ameriky, trena Mazdy 323 na nasem trhu??? Budu pak informavat o spotrebe, protoze ma i klimu, takze to bude zajimave...
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.02  12:39

« Tdi+automat

Zdravím všechny v této rubrice a chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s provozem auta Tdi (VW, Audi) s automatickou převodovkou. Jsem skalní příznivec automatu a Passat Tdi 81kw který používá žena se mi taky docela zamlouvá, ale neznám nikoho, kdo by to jezdil s automatem. Díky!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.02  18:29

Já bych typnul průměr 8-10 l.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.02  11:12

« MAZDA 323 1988 AUTOMAT

Nevi prosim nekdo, kolik ma spotrebu Mazda 323 r.v. 1988 Automat? Ja to marne asi dva tydny hledam na netu a nemuzu se dohledat... Diky moc za jakekoliv jine informace o ATF na MAZDACh (jestli ji nekdo ma...)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  17:36

« Re: Chlazeni aut. prevodovky

Já ho měl u Lincolnu i Mercuryho.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  17:18

lenin: Takovej hříbek jsem ještě neviděl:)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  20:29

« Re: Úvaha

Díky za vysvětlení.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  14:40

to ATFko ma schopnost nektery gumy pomalu zrat, resp zmeni vlastnosti a ta guma se "rozdroli" hezky to je videt u vecnechcijicich fordackych A4LD prevodovek a silentbloku na skrini
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  14:13

to prof: Já jsem mněl u Oldsmobila totéž, ale po tom, co jsem dvakrát znova plnil převodovku ( a celou, protože ji čerpadlo důkladně vyčistilo) jsem tam nechal dát kovový trubičky.
    To AC: Pokud jsi nenašel na dně plastový hříbek, byl olej měněn. Jedná se totiž o ucpávku ozvoru pro měrku z výroby, která se vyrazí měrkou při prvnín naplnění.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  08:18

Mel jsem pocit, jakoby ten olej tu hadici "rozlozil" a ta nasledne praskla. Byla benzinova. Jak rikam, zajedu do Mitasu, koupim hadice a zapaskuju to tam. Dik za radu Profe!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  08:11

Tappaja: Tam žádnej velkej tlak není. Na jednom autě jsem dokonce viděl obyčejný hadice z autogenu "zapáskovaný" vázacím drátem. Když to bude kvalitně a pečlivě přepáskovaný, tak to musí držet a ta hadice musí jít navlíknout poměrně těsně, aby už sama o sobě na tom pěkně seděla.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.02  00:00

« otazecka

Hele mam dotaz.Chci koupit 535 aut.r.v.90 jak poznam ze je prevodovka v poho?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.02  19:30

« Re: Úvaha

AC: Tvá úvaha je veskrze správná. Je pravda, že olej v automatu mívá obvykle charakter trvalé náplně. Speciálně u Forda to jeho filozofie. Právě z toho důvodu není třeba dělat do spodního víka výpustný šroub a pokud je potřeba kapalinu dolít, dělá se to skutečně olejovou měrkou. Víš o jednodušším a elegantnějším řešení? Teď budu mluvit výhradně o US autech, protože u evropských výrobců očekávám snahu o odlišení se vzájemně za každou cenu. Amíci ale dávno přišli na to, že budou li se jednotlivé firmy od sebe naschvál odlišovat, zkomplikují tím možná život právě majitelům jejich vozů, takže vše bývá podobné, občas dokonce záměnné a na stejném principu. I přes malou nutnost měnit olej v automatu, je v manuálech Chilton, či podobných, výměna oleje skutečně popisovaná. V duchu amícké mentality je postup přesně takový, jak popisuješ, tedy zvedneš auto heverem, dáš pod něj vaničku, povolíš šrouby "oil pan" a necháš olej vytéci, pak vyšroubuješ ostatní a vyleješ zbytek. A tady pozor, píše se zde, že usazeniny i dokonce kovové třísky jsou normálním jevem, je nutno se prý zamyslet až v okamžiku, kdy je jejich množství nadměrné! :-)) Zaděláš filtr, vanu s novým těsněním a měrkou naleješ nový olej. Pak je zde ještě pečlivě popsaná kontrola množství, která je pro správnou funkci skříně životně důležitá. Na tvoje otázky proč to tak je lze tedy odpovědět jedině tak, že to tak prostě je, funguje to, stačí to, a proto asi není důvod na tom něco měnit. Jak jsem zmínil, tak předpokládám, že u evropských výrobcú se lze setkat i s odlišným řešením v duchu rčení: "Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě?" (např. popsané BMW, které má nalévací otvor zespodu a nemá olejovou měrku, patrně pouze snímač hladiny. Co by však měl dělat člověk, kterému začne svítit světýlko hladiny ATF, který má do nejbližšího servisu 500 mil, to opravdu nevím a jeho slovník nebude jistě publikovatelný, zvlášť pokud se mu v kufru povaluje litrovka Dextronu. Jediný, co v ten okamžik může, je vypít ho:)).) Nepovažuju se za přílišného odborníka, ale dovolím si ještě poznámku k tomu odsávání. Odsávání je obvyklý způsob výměny oleje a to i v motoru (kde občas bývá dokonce ještě účinnější, než pouhé vypuštění náplně). Např. motory Mercedes (a divil bych se, kdyby to jeho němečtí konkurenti neměli) mají měrky udělané již tak, že stačí vytahnout kontrolní tyčku a nasadit pouze speciální koncovku od vývěvy. Důvod je jednoduchý: Úspora času. Proč zvedat auto, proč povolovat nějaký šroub (co kdyby to nebyl on, že?), vlastně proč si vůbec špinit ruce při takové činnosti, jakou je výměna oleje v motoru? Vždyť víko čističe oleje je také nahoře, takže plášť firemního mechanika, může zůstat stejně dokonale čistý a vyžehlený. No, a jelikož je motor přeci jen více na ráně, tak ten nalévací otvor je přeci jen pohodlnější, než otvor měrky, byť s větší světlostí otvoru používaná u automatických převodovek.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.02  17:20

« Chlazeni aut. prevodovky

Caute, mam jeden dotaz, z chladice mi vedou kovovy trubicky do prevodovky. Podle me by mely byt cele v kovu, ale ja je tam mam napojovany gumovejma spojkama. To by bylo OK, kdyby ty hadicky byly na hydrauliku. Jsou to ale hadicky benzinovy a stalo se mi, ze jedna praskla a olej tryskal ven. Je tam nejakej velkej tlak? Musim je dat pancerovany? V MITASu (nebo jak se to jmenuje) je krasne spojej, ale spoj je nerozebiratelnej. Staci tam dat motexpasku? Diky za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.02  16:34

« Úvaha

Pustím se teď do úvahy, která možná povede k tomu, že si vysloužím pár nelichotivých poznámek. Ale přesto: Setkal jsem se z naprosto rozdílnými názory na výměnu převod. kapaliny. Extrémy byly vůbec neměnit (autorizovaný servis!) a měnit dvakrát ročně. Nyní se dostáván k jádru věci. Proč výrobce (Ford), pokud uvažuje o výměnách, neudělal na vaně vypouštěcí otvor? Proč není filtr volně přístupný, jako na motoru? A proč není nalévací hrdlo? Jistě, kapalinu lze nalít i otvorem měrky. Ale proč se při každé výměně kapaliny musí povolit x šroubů a manipulovat s vanou plnou kapaliny, to mi opravdu není jasné. Bylo mi (kýmsi) řečeno, že v US kapalinu nevypouští, ale odsávají právě přes otvor měrky. Nebyl jsem (bohužel) v US, ale zdá se mi to jako naprostá blbost. Proč dělat věci tak složitě, když pro dosažení stejného efektu stačí jeden otvor se závitem, a příslušný „špunt“ - výrobně záležitost naprosto směšná. Aby byli „ze hry“ vyřazeni domácí kutilové? Tak proč není stejně proveden motor? Nemohu se vyhnout dojmu, že kapalina by se neměla měnit, pokud k tomu není opravdu vážný důvod. Pokud se mýlím, a provozní manuály výrobců doporučují něco jiného, tak opravdu nechápu absenci výše zmiňovaných konstrukčních prvků, a za svoji neznalost se omlouvám. Současně si dovolím požádat o logické vysvětlení někoho, kdo věci rozumí. PS: Ve vaně aut. převodovky jsem po cca 120.000 nenašel nic, co by mohlo mít na funkci (nikoliv rostlináře) vliv, tzn. žádné pevné části ani kal.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.02  09:51

« Re: bmw

RB: No, nevím, ale kdybych ve svý skříni našel zakalenej olej, tak bych ho neprodleně vyměnil, u BMW bych samozřejmě nezapoměl na filtr. Fór je v tom, že z celý náplně se tak obmění jen zhruba 1/4-1/3 náplně, takže si tím člověk moc nepomůže, Ovšem znám taky frajery, který ten olej měnili tak dlouho, až byl čirej. Stálo je to kupa peněz, ale dosáhli toho. Kdyby to tady někdo chtěl aplikovat, tak stačí tu náplň vypustit a dát ji do prachoěsný nádob ustát (dobrý jsou na to 2l PET lahve, kde si ty pevný částice posedaj dole do těch prohlubní) Takto ustátý olej (jak dlouho, to záleží na tom, za jak dlouho se ty částečky usadí) je zcela funkční a je možné jej znovu použít. Zvlášť, pokud chci dosáhnout čirosti náplně neustálými výměnami, se tento způsob vyplatí. Samozřejmě je třeba mít zdravý úsudek, jelikož jsou i takové automaty, do kterých sem tam někdo doleje i obyč převoďák a ten už se jaksi usadit nemůže. U BMW mě rozčiluje způsob plnění skříně, to je pěkná pakárna. Napadlo by někoho z vás plnit skříň spodem? :-( Zadek, není tam někde jinej plnicí otvor?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.02  23:53

Budu mluvit ze zkusenosti kamarada, ktery se prave takovymi kusy zabyva. Taha v naproste vetsine silne verze 535i a 735i z prelomu osmdesatych a devadesatych let. Jeho osobni 735i ma najeto 295 tis. km a je s puvodnim automatem. Za auto koupene tady by v zivote nerucil, dovazi pouze kusy ze Svycarska s perfektne vedenou servisni knizkou. Tento kraj je prosluly svymi perfektne udrzovanymi auty a spousta lidi prohlasi, ze se neboji jezdit s autem ze Svycar, ktere ma 300 tis. km. Zasadni rada potom zni, ze musi radit ciste, bez "utazeni" mezi kvalty a nemely by se ozyvat rany. Ze skrine by nemel kapat olej, protoze se pracuje s velkymi tlaky a vubec. Hladina oleje se meri za chodu, kdy je motor alespon deset minut nahozeny a prevodovka protazena, nejlepe po projeti. Olej by mel byt jasne cerveny, jakekoli naznaky hnede znaci o spatne peci nebo velmi tezke noze, popr. burnoutech apod. Pokud je olej uz opravdu hnedy a ma spaleny zapach, spousta lidi radi uz ho tam radeji nechat a prevodovku s nim dojet, nez riskovat rozneseni nebezpecnych oddelenych castic novym olejem do mist, kde prevodovku spolehlive zadrou. Jestli jste automat uz nekdy videl, vite, kolik kanalku, pistku a takovych volovin tam je. Funguje to perfektne, dokud se v tom nezacnou hrabat diletanti. Jinak interval vymeny oleje v prevodovce by nemel prekrocit 50 tis. km a to je to, na co je treba dbat uplne nejvice. Jestlize dostanete auto bez zaznamu o poslednich vymenach, vymente olej rovnou pri koupi, usetrite zase na preventivni vymene rozvodoveho remene, protoze BMW ma rozvodovy retez, ktery pri udrzovani kladky pro spravne napnuti auto prezije. Tolik zkusenosti meho znameho, za nic nerucim :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.02  20:28

« Re: howstuffworks

KON: Moc, moc pěkné. Už to studuji.
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.02  13:08

« howstuffworks

Pěkný a detailní popis funkce automatu i s obrázky je na:

www.howstuffworks.com/automatic-transmis… />
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:56

Zavolej 0603468054 odborník na automaty, řekne Ti.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  21:44

to je hezky, na A4LD mne stoji repase cca 20, to je burt uz, ale zajimalo mne jestli tu repasi budu potrebovat dvakrat rocne :)

proste co ta automaticka almara vydrzi. jinak vidim to na E32 tak 90-93 rok. obsah mi je lhostejny
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  14:25

Já myslel cenu repase převodovky. Kolik stojí bmw 1990 ani netuším. Já kdysi jezdil sedmičkovým 1987 a ten byl za 42 000 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  13:02

Nebud tak kruty. Cena amerik je nekde na 50 tis... a ne na 30 tis
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  12:50

Oprava začíná někde u 30 000, což je dvojnásobek ameriky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.02  11:32

« Re: 13'' disky

Pošli mi svůj kontakt, pokusím se ti něco poslat. Pošlu ti vzorek na vyzkoušení. Můj kontakt je:b.original@mybox.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.02  19:47

« Re: 13'' disky

odpověd máš v: ACURA vs. LEXUS vs. Mercedes
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.02  15:50

« 13'' disky

Zdravím Vás, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.02  11:19

« bmw

nevite nekdo jak jsou na tom automaty u BMW, tak kolem 90-92 roku ? hodlam jeden vuz poridit.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.02  05:41

« Re: Automat a zima

Trona: Člověče, ty tvoje auta mají divný chování :-). U automatu to musí bejt určitě jedno, jestli tam máš P nebo N. To by pak i při zahřátým autě musel bejt znát rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  13:11

No,ono jde v mym pripadu o to,ze kdyz byl mraz tech -20,tak jsem startoval normalne na P a to mi kladlo takovej mensi odpor.Motor zabublal a chcip,zabublal a chcip.Tak jsem tam vrazil N a motor naskocil hned a s daleko mensim odporem.Prirovnal bych to k manualu s vyslapnutou spojkou a jednickou oproti neutralu.Pokud je u manualu zarazena jednicka a vyslapnu spojku,tak se mu v zime taky moc nechce.S neutralem je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:27

hmm zajimava otazka, ciste laicky by to uskodit mohlo, ale treba si to prestavuju uplne blbe, jednak mezi P a N vicemene neni rozdil az na to ze pri P jsou "zasekly ty zuby do pouzdra skrine" ale kdyz pred startovanim budes hejbat volicem tak se hejbaj veci i ve skrini, a mam pocit ze je lepsi kdyz se hejbaj v cirkulujici a zahratejsi kapaline. A jestli ti to na N startuje lip tak bych zavadu hledal jinde, ja na zadny skrini co jsem kdy mel jsem nezaregistroloval cokoli lepsiho pri startu z N.
  • 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:57

« Automat a zima

Chci se Vas vsech zeptat na nazor.Uskodim nejak automatu,pokud pri silnych mrazech budu startovat auto se zarazenym N ? Normalne se startuje(spon ja jo) se zarazenym P.Tak co vy na to? Nerad bych si nejak poskodil skrin,ale je zase pravda,ze s tim neutralem to jde pri velkym mrazu nastartovat mnohem lip.Trona
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.02  22:54

« pozdrav

Cau lidi nevim sice kdo ste nebo co zac ale je tu rec o mych znamych .co takhle vynechat zerby v klubu vcetne men zvonar nebo sejk a bavit se lip nemate nekdo neco zabavneho z posledni doby
  • « 00 Reagovat !

foto

20.12.01  22:37

« Re: Asi už všichni

:) kdybys někde věděl o starším starteru do mého auta...
  • 00 Reagovat !

foto

20.12.01  20:18

« Asi už všichni "kvedlají"

Aby nezanikla rubrika, tak pouze udržovací řádek.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  20:55

« Re: CH 300

Ale já jsem plnej elanu pořád :o) To bych nebyl já. Jenom bych zacal s ucelenější organizací, takže ted otukávám lidi co jsou ochotni zadarmo něco dělat. Ono to totiž vždycky dopadlo tak že všichno jo dobrý, ale když Ace2 nic neudělal tak se nic nedelo. Viz Pitkovice to bylo práce :), ale povedlo se
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  20:18

ace: Vzpomínám, jak jsi byl plnej elánu. Ale bylo to dobře, alespoň jsi se otrkal. Jako klub doporučuju ČKMAA, jehož aktivita není a ani si nedělá ambice být nějak oslnivá, zato v něm najdeš všechno, co k ježdění s veteránskejma papírama potřebuješ a stabilitu, která pražákům zatím chybí a mám takovej pocit, že ji těžko budou hledat.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  20:13

all: Mě to stejně netankuje, kde tohle auto je a kdo ho má. Je to stejně troska, kterou se nevyplatí dělat. Jenom se mi líbí tenhle typ pro to, jak je nenápadnej a přitom napráská kde čemu. Vždycky mě fascinovalo, když auto vypadalo jako troska a přitom ukrývalo skutečný hodnoty, který z auta dělají auto. Kabát nejezdí, je to nepraktická a z hlediska řidiče nepodstatná věc a stejně dlouho netknutej nevydrží. Stačí náznak tvaru, linie, prolis, ovšem jestli je to sem tam promáčklý, nelesklý, nebo ohnutý, to je zcela vedlejší, pokud to je uvnitř všechno na svým místě a dokáže to člověka potěšit, když brnkne o pedál.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  16:49

Jardu znám, ale vzhledem co se ted deje ve 1st veteran clubu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  16:26

to ace: je v Praze. Kdo ho má to bude vědět Jarda Zvonař, nebo Jarda Sejk.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  13:38

No jo, snad bude ve Vídni :-) Abych ho mohl vidět na vlastní oči... v ČR asi nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  11:57

to prof - šlo někam do Prahy. U toho auta byla nejhezčí přístrojová konzola, kterou tvořil kužel mezi volantem a palubkou. Ten kužel byl prosklenej a pod sklem byl tachometr, ukazatel teploty a paliva, ukazatel voliče a byl ukončen hodinami ve středu volantu, který tvořil vrchol kužele. Ty ukazatele byly zeleně podsvíceny a tvořeny vlastmě stupnicí po obvodu kuželu, ke které vedla odněkud z útrob ručička.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.01  11:32

« Re: NY

vubec v sedmdesatych letech byly kary nejsilnejsi, kdyz se clovek koune na netu na ruzny tabulky muscle-cars a sprint na ctvrtmile tak tam vicemene ty auta z 70 let (at uz muj favorit Roadrunner nebo jine) obsazujou celkem dost prvni patnacku a moc modernich "rejzi" mezi sebe nepusti.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  20:57

ace: Nikdy jsem ho neměl :-) Měl ho bývalý president klubu Kopáček, ovšem s motorem a převodovkou z Gazíka, sedadlem z šestsettrojky a z. lampama ze sedana, to vše na číslech !!! Kde to skončilo, to už nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.01  21:59

Ach můj Bože :-) Až tak ? A proč ses ho k sakru zbavil ? Trochu byl ti ho poslinil :o) A žebral bych na kolenou o svezení :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.01  21:52

Od Chrysleru jedině model 300 od zlatýho ročníku 1960 jehož výkon dosahoval v obyčejný sérii 400 PS. Považte, že od roku 1957 Až do počátku 70. let neklesl výkon nejsilnějších sériových variant pod 375 PS ! Žádný vstřikování, žádný turbo, kompresor nebo mezichladič. O čipech se tehdy nikomu nic ani nesnilo a v rozdělovači byly jen obyčejný kontakty, kladívko a palec. Směs se vařila ve dvou 4bbl karburátorech, který bylo nutný umístit na podběhy. Žádný ABS, ASR, ETC, nebo AWD. Nic, než tuhej zadek na listech, ve předu lichoběžníky a sametový servo. Stavitelná tuhost podvozku, sportovní podvozek? K smíchu! Kdo by s tím jezdil? Hlavní byla odezva na dotek nohy na plynovým pedálu. Běžný 2 dveřový auto, který si na nic nehrálo. Pravda, nemělo airbagy a palubní počítač ... :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…