Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

19.11.02  15:41

« Re: Čerpadlo do automatické převodovky na Ford Sierra 2.0i D

kratas: Problém máš už vyřešený (viz. rubrika Ford Sierra), a stejně bych Ti nepomohl. Když jsem kupoval náhr. převodovku, tak mi ji ten .... prodal bez měniče, který (ač dohoda zněla jinak) nechal na motoru, který prodával také, a bohužel až někam do Karlových Varů, a ještě nevěděl komu. Jak jsem byl šťastný, a dotyčnému děkoval, si jistě umíš představit. Původní převodovku mám schovanou, protože podle všeho je chyba v rozvaděči (či jak se to "mraveniště" nazývá), zbytek by měl být OK. Snad už se ale nebudu k tomuto kusu auta vracet ....
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.02  07:49

« Čerpadlo do automatické převodovky na Ford Sierra 2.0i DOHC

Zdravím všechny zúčastněné. Auto mě zradilo, tak doufám, že mi někdo pomůžete. Mám Ford Sierra 2.0i DOHC, 88 kW, r. v. 92 s automatem (4-kvalt). Bohužel, zrovna převodovka mě zradila, přestala zabírat zpátečka. Jak na potvoru jsem o problémech mimo jiné i se zpátečkou tady psal před pár dny. Asi jsem to přivolal. V servisu poměřili tlaky a na základě jejich zjitění je prý v pr...i čerpadlo. Tak se ptám, jestli se čirou náhodou někomu neválí doma, případně jestli někdo nevíte o někom, kdo by ho měl, případně o vrakovišti kde by se dalo sehnat. Jestli o něčem víte, napište sem, případně na mail kratochv@jme.cz nebo pošlete SMS na číslo 608 437 957. Předem díky. Pokud se nepletu, před časem tady psal Rob2 něco o svých problémech s převodovkou. Nezůstalo Ti náhodou doma čerpadlo? Měl jsem dojem, že jsi snad měl nějakou jetou skříň, ze které jsi bral díly.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  16:47

« Re: Zaseknutí voliče

Hmm to co jsem napsal tím končím, více ti nepomohu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  13:53

Je to Ford Sierra 2,0i DOHC (bohužel žádná amerika). Olej jsem měřil tak jak radí Ford - při zahřátém, běžícím motoru (v manuálu píšou, že teplota oleje v převodovce by měla být provozní - tj. 65 stupňů, to snad bezprostředně po 70-tikilometrové jízdě byla), před měřením jsem třikrát dal páku do všech poloh, zařadil P a nechal minutku odpočinout. Oleje bylo po MAX, takže tím to asi nebude. Jeden známý mi říkal, že ten problém s opožděnou reakcí zpátečky zažil u víc Fordů (respektive Scorpio a Sierra, obojí s převodovkou A4LD).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  12:18

jo co je to za auto ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.02  12:17

Jestli ti nejde dám fyzicky volič do polohy, tak je jen seklé táhlo. Což znaména pod auto a koukat hejbat, sundat sem tam nějakej kryt... IMHO to bude hovadina.

Ad zpátečka. No to bude horší. Je možné, že automat nemá dostatečný tlak. Na zpátečku jsou co vím potřeba vyšší tlaky, taky proto občas zpátečka u některých aut jemně kopne. Tohle může být zapříčiněno tím, že tam není olej. Olej se měří při nastartovaným autě. Nebo bude špatné čerpadlo ve skříni. Nejsem mechanik ani převodovky nedělám. Takže uvádím jen nejpravděpodobnější příčiny
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.02  11:34

« Zaseknutí voliče

Potřeboval bych poradit. Objevil se mi u automatu nepěkný problém - zasekl se mi volič, respektive nejde zařadit P, 2 a 1. Problém se objevil dnes ráno po příjezdu do práce, bez jakéhokoli předchozího varování. Zaparkoval jsem auto, chtěl dát P a ono nic, volič se sekne. Rvát to tam násilím mi nepřišlo jako nejlepší nápad. Zkoušel jsem ostatní pozice a zjistil, že najednou nejdou ani 1 a 2 (ještě včera šly - kontroloval jsem olej a všechny pozice šly zařadit bez problémů). Zkusil jsem páku trochu prošplíchnout, ale nic. Netušíte někdo co to může být? Abych nezapomněl, na převodovce se mi trochu později chytá zpátečka - po zařazení je chvilku prodleva než zabere. Může to mít něco společnýho? Ta zpožděná reakce zpátečky už ale trvá delší dobu. Převodovka je Fordův čtyřkvalt A4LD.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.02  19:21

« Re: Sharan 1.9TDI/110 Automat 99

jezdí to normálně a vzhledem k tomu, že to bohužel mám pořád v rozpětí otáček 3-4.000 je to i živé. Maximálka po rovině 190...akcelerace slušná , né však dramatická. Není to třeba jen olejem (málo, nobo hodně nebo špatný typ???)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  00:00

« Re: Sharan 1.9TDI/110 Automat 99

Sorry, s problémem ti neporadím...ale chci se zeptat, jak to jezdí s automatem? Manželka má Tdi 66kw manuál a je to strašně líný, maximálka asi 160 ale od 110 to zrychluje bídně, předjíždění na okreskách skoro nemožný. Tak mě zajímá jak funguje tenhle silnější motor s automatem. Udělal jsem totiž tu chybu, že jsem ženu nachal svézt v mym autě a od tý doby remcá, že chce automat....
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.02  01:42

« Sharan 1.9TDI/110 Automat 99

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda nemá někdo zkušenosti popř. radu v mém malém problému. Měl jsem automobil v servisu a vyndané agregáty. Je možné, že i na řídící jednotce převodovky se musí udělat zákl. nastavení popř diagnostika? Převodovka řadí normálně, ale při ubrání plynu nepřeřadí na vyšší stupně ale ponechává zařazený stupeň a motor je tak neustále přes 3000 1/min což způsobuje oproti předchozímu chodu poměrně větší hlučnost. Můžete mi někdo poradit, nebo to mám odvézt na diagnostiku do VW ? díky...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  19:00

« Re: Co dělám?

Nehodlám investovat do nezaručených výsledků. Gufero mám koupené, cena přijatelná, jak bude čas, tak se do toho pustíme. Smetený břit u gufera by asi žádná tekutina nevyrobila ......
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  22:50

Myslíš třeba Bišopa?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.02  22:40

prof: Měnič (jetý, ale ucházející) mám zajištěný. Snad nebude potřeba....
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.02  19:11

A nepomuze treba nejakej ten "zazracnej" pripravek na utesneni prevodovky? Osobne jsem
    to nezkousel, ale treba to funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  08:42

Rob: Jen abys neměl opotřebenou dosedací plochu toho gufera na měniči. To je pak trochu dilema, co s tím.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:50

« Co dělám?

Gufero objednáno, a ne objadnáno. Blbý den ....
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:48

« Oprava

Únik nastane, nikoli nestane. Překlep, no!
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:47

« Hurá!

Už vím, kde teču (tedy převodovka). Na hydr. měniči mi přestalo těsnit gufero. Zajímavé je, že únik nestane až při jízdě do dlouhého kopce na "2". Při norm. jízdě není pod autem ani kapka. Doslova! Gufero objadnáno, oprava (snad) na dohled. Koho to nezajímá, už si to přečetl, a má smůlu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.02  14:46

« Re: vydrz prevodovek

udržovací
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  08:09

Dyt to říkám. Do maxima nejde. Nechává si rezervu. Nicméně u těch litráží ve V8 nemá cenu je někam vytáčet. Efekt by byla maximálně tak v hluku než vy vyšším výkonu. Krouták v 3000 a výkon v něco málo pře 4000 je předpoklad aby ho převodovka netýrala ve vysokých otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  07:06

Mě to teda vždycky fungovalo tak, že pokud jsem držel zmáčknutej kick-down, tak to šlo do maxima a pokud sem ho nedržel, tak to řadilo optimílně s ohledem na krouťák. Je zajímavý, že u Granady to skutečně jde až na maximum, dokud ten kick nepovolím, u Caprice jsem mohl podlahu prošlápnout a vždycky si ta bestie přeci zařadila dál i když bych ho podle citu ještě chvilku podržel :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  22:22

Kdepak ani náhodou do maxima netočí. Respektivě ani zdaleka ne. A je to rozdíl, když tam mám D nebo nechám vytáček, třeba 2. A nedělá to ani Jaguar XJR, kterýho jsem dnes řídil :-) Točí do maxima jen když tam necháš zamknutou nějakou rychlost na automatu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  22:04

no, ono se to da nastavit, nebo ne? a aby se udrzel kroutak i po prerazeni vys, tak jsou lepsi vyssi otacky pri nizsi zarazene rychlosti, aby to zase nemuselo tahat az odspoda (pokud teda nemluvime o osmivalci, kteremu je to stejne jedno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  21:55

Tak tak. Přesně taxe mi to chová. Točí až k červenýmu, ale nikdy přes. Ale všechny nemusí být stejný. Např. takovej, kterej řadí dřív i na plnej kotel kvůli udržení krouťáku by byl mnohem výhodnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.02  11:09

to ace2: Nesmysl, občas nechápu, co tu vymejšlíš. Automat, sešlápnutej na podlahu, JEDE DO MAXIMA. U Dodge Caravanu dokonce až tam, kde už citelně ztrácí výkon a o krouťáku už se mu ani nezdá (5500rpm). Proto je při předjíždění nejlepší paradoxně jeden centimetr pod úrovní pedálu na podlaze, stačí před přeřazením. Zvláštní to jev, ale patrný od začátku až do teďka, tzn. v průběhu 200 tkm, nic se nezměnilo. Ale s citem v noze pro automat to není žádný problém. Taky je velkej rozdíl, jestli do maxima šlápneš pomalu nebo dupneš. U Caravanu je ještě speciální režim "L", kterej nepřeřadí dřív než v maximu. Při plném plynu je chování "L" a "D" naprosto shodné.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  08:20

Automat = velká životnost motoru. Nikdy ho nepodtočíč a nikdy ho nepřetáčíš.... Furt jede v nejoptimálnějších otáčkách...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  00:00

ace2: Ono je to vlastně dobře. Aspoň šetří motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  15:26

Hmm nemám otáčkoměr :-) Ale ani v chrysleru nemám ten pocit, že by šel do maxima. Podle mě si tam těch 500 nechával minimálně určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  15:21

ace2: Nevím jak kterej automat, ale v mým BMW při sešlápnutí na podlahu točí do maxima. Řadí tak 200 ot. pod červenou hranicí.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  20:39

kdyz seslapnu na podlahu, tak se necha vytocit skoro k 5000, tak jsem myslel, ze bych jeste 500 pridal. na druhou stranu je pravda, ze bezne jezdim kolem 1400 ot a o automatu, natoz nejakem razeni vubec nevim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:58

Jenže při sprintu je jsou právě otáčky nejdůležitejší. Tedy IMHO. Nicméně čistě teoreticky... Jinak by to mohl točit do 3 tis kde má maximální krouťák...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:42

« vymena

proste nech kazdych 40-50 vymenit kapalinu filtr tesneni na vane a eventuelne tesneni na filtru podle toho co mas za auto a hotovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:38

jiste, ale stejne ma smysl radit tak aby na sebe navazoval tocak a ne v max otackach, zvlast pri sprintu.

jinak vykon, hm brzdu ma tusim treba auto jarov.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  10:30

ne tak zcela, ještě je tam rezerva :-) To dělá každý automat.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  09:53

honza_s: Proč manuální? Když sešlápneš až na podlahu, tak se ti snad motor stejně vytáčí až do maximálních otáček, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  08:09

IMHO když zamkneš malé D, tak tam moc rozdílu nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.02  23:28

a co rikate "manualnimu" razeni, kdyz bych chtel trochu vic vytocit motor? lze tim dosahnout lepsiho casu ve sprintu, nebo je to naprosta zbytecnost?

mimochodem, nevedel byste nekdo, kde se v Praze meri vykon?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.02  05:58

to justman_: Zatepla vyndáš měrku, olej musí mít červenou barvu, ne hnědou ani černou a nesmí smrdět spáleninou. Výměna cca po 40 tkm
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.02  01:26

Sranda je,ze ten minivan byl 3 mesice starej :-O !
    Zajimalo by me,jak vlastne poznam,ze je ten olej v automatu uz treba vymenit? (pokud koupim auto a majitel nevi kdy byl menen),ev.jake byvaji intervaly vymeny - je taky tmavsi,nebo se meni lepkavost?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.02  11:37

justman_: No tak bys z toho nějak vycouval, ne? ;oDDDD
    All: Nedávno jsem jel v taxiku, MB v automatu, 14 let starý TD, 500.000 najeto a převodovka šlapala jak hodinky. Neznatelný řazení, až jsem záviděl. Ale taky se o to stará. Když se nezanedbává údržba a netrápí se to, tak jsou automaty 100%ní. Ale jestli někdo nalítá 50.000 mil a ani nevymění náplň, potom není divu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.02  04:25

No co vim,tak do tech relativne novejsich aut si lidi davaj skrine cely novy ,maj na ni zaruku a klid na dusi(nez se jim za dalsich 50k vysype znova),ale pokud je auto starsi a majitel je ne zrovna pri penezich,tak se to sudli,vymenuje,opravuje,nebo se hleda na vrakovistich.Osobne jsem zatim problemy zadne nemel,pouze pred par lety jsem si pujcoval Grand Caravana z pujcovny a tesne pred vyjezdem na dovolenou jsem bral palivo a potreboval jsem trochu couvnout.No a to R uz tam zustalo navzdy zasekly...Stat se nam to tak nekde v Death Valley...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  22:48

to ace2: Novej vnitřek, no. Takže... nová :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  08:00

Proč hned nová...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  04:22

« vydrz prevodovek

mozna to nejde rict az tak obecne,o te vydrzi.Kamaradovi prijizdi do garaze hafol aut,kterym pred nedavnem zkoncila zaruka na drivetrain, prave s posranejma automatama.Jsou to prevazne Pontiaky( maji prevazne 50000mil zaruku)a sem tam naky Dodge/Plymouth/Chrysler.Dokonce me napadlo,jestli to nemaj nektere automobilky spocitany tak akorat na tech 50000 a pak kasujou za novy prevodovky...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  19:46

« Re: tak me napadlo...

No tak to jsem nezkoušel a ani nebudu... Nicméně automat toho vydrží víc, než by si kdokoliv z nás asi myslel....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  17:36

tisic zpusobu ale jediny spravny... neutral, plny plyn a pak tam narvat D (lamy tomu taky nekdy rikaji drag racing ;) ) nastesti moderni automaty ti uz nedovoli zaradit z neutralu, pokud jsou otacky moc vysoko
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  13:43

Pravda pravda. Automat je sqělý pro motor - nikdy ho nepřetočí ani nepodtočí, nikdy nepodřadí do příliš vysokých otáček, takže k motoru je podle mého názoru maximálně šetrný. Ale sám může trpět jako pes když ho budeš trápit. Jak to tady už mockrát napsali ace2 nebo prof - žádné dupání po plynu, jen plynulé přidávání a ubírání a autíčko si blblá, šlape jako hodinky a převodovka vydrží 100 let :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.02  22:04

to honza_s: Jezdit bez oleje, řadit na D z plného plynu v neutrálu, rvát převodovku do kopce neustále s plným plynem a s plně naloženým autem, tisíc způsobů...
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.02  21:00

« tak me napadlo...

jakym zpusobem byste jezdili, kdybyste chteli znicit automat? zatim mi takova zkusenost chybi (a vlastne o ni ani moc nestojim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  22:49

« Re: overdriver

Keyser_Soze: Jak jsem to popsal, se to chová při jízdě na "3" i na "D", když je zařazená "4". Stačí v tahu klepnout o pedál brzdy, a otáčky jdou nahoru. Spadnou podle zatížení motoru. Při lehkém tahu asi za vteřinu až vteřinu a půl. Asi to tak má být.....
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  13:48

« Re: Ještě jednou overdrive

Jo a at ne nenapadne dát do převodovky jiný olej než je předepsaný. Pravděpodobně olej třídy Dextron II, nebo III podívej se do manuálu.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  13:47

« Re: Ještě jednou overdrive

Hmm to se rozhodně dobře nechová. Když se zamkne měnič tak spadnou otáčky, to je v pořádku, nicméně nepadají na volnoběh, ale na nějaké rozumné otáčky, třeba 2200ot/min při 120 km/h. Jestli ti spadnou otáčky na volnoběh a po stisknutí pedálu lezou nahoru, ale auto nejede, prostě se chová jako na "N" a před tím to nedělalo a má to horšící tendenci tak bych to docela dobře mohl viděl na oddělanou jednu z lamel. Stává se to když auto dlouhodobě tahalo nějakou zátěž. Přívěs atd. nebo má extrémě hodně najeto (500 tis km) no a nebo to může být naprostá trivialita v podobě nízkého tlaku v převodovce což v drtivé většině má na svědomí málo oleje. Podívej se na stav oleje. Kontroluje se když je motor nastartovany, to je velmi důležité, při vypnutém motoru bude ukazovat vždy dostatek. Nejdřív se podívej na tohle a zkus nám o tom říci více. Problém je v tom, že amíci mají technologii oprav automatů zvládnutou a díly jsou všechny za rozumné peníze. Set lamel cca 5500 Kč a je to i dost firem co je opravují. Nicméně u Hyundai bych měl obavu o dostupnost a cenu. Nicméně uvidiš. Podívej se na ten olej !
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.02  13:14

« Ještě jednou overdrive

Sleduju vaší diskusi o funkci OD. Nedávno jsem si pořídil mé první auto s automatem – Hyundai Sonata. Řekl bych, že funguje skvěle, až na zmíněnou funkci. Pokud ji totiž zapnu, tak po uvolnění pedálu plynu mi spadnou otáčky a vypadne rychlost, jako by bylo přeřazeno na neutrál. Abych se znovu rozjel, musím zvolit OD Off. Nyní mi to začíná dělat i bez uvolnění plynu ve vyšších otáčkách. Jinak se převodovka chová dobře. Nevíte, v čem by mohl být problém? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  11:57

to nemusi bejt vzdycky pravdou, vetsinou se zaradi trojka, pak zamek pak ctyrka.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  18:27

Tak jsem si zkoušel přibrzdit v mírném tahu na čtyřku - otáčky šly lehce nahoru a zase spadly - O.K. Totéž chování při trojce. Taky O.K.? Myslel jsem, že zámek pracuje jen při nejvyšším stupni, a ono ne. Jinak jde převodovka celkem solidně. Zatím....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  10:39

« Re: Jízda na

RB: No ty malý letadla, co pořád padaj :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  19:05

to lenin: Asi je pravda, že ožrat se dá přece jenom v pátek!!! No, rozSMSkuju to a uvidím, co se dá dělat. Minulej rok jsem tam od pátka byl, ale přijeli jsme dost pozdě, Voy zlobil a z převodovky mu stříkaly decky oleje při každým přidání :o) Jak to vypadá s počasím? Na minulým červnovým Brně jsem měl večer zimní bundu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  19:03

to prof: Proč? Celej rok se na ty ameriky těším jak malej kluk a nějaká cházka s olepejma Golfama mě může akorát tak políbit *. Já se tam v Brně prostě vždycky duševně vyrovnám za chrochtotu osmiválců :o) Mimochodem, co je v tý JI?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  18:32

rbaron: Jak se "to" chová vím. Šlo mi jenom o to, zda se převodovka maže (aby mi např. nějaké ložisko nezazpívalo svoji píseň poslední....) ace2: Brzdí :-) Ale někdy to není výhoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  15:05

No my pracujeme a pak mám chut unavenej někam cestovat....
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  14:51

RB: Ty nejedeš do Jihlavy?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  13:47

A co hlavní program v pátek vy čajíčci??????
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  08:06

Jo už se těším taky:

Rbaron: A nehceš se připojit k naší koloně. Odjíždíme v 07:00 (v 6:30 sraz) od Benziny s McDonaldem u Průhonic. Info a mapy jsou na www.usmotors.cz. Co ty na to ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  00:00

to ace2: Abys neřekl, já si o tobě vůbec nemyslím, že si blbej s tou debatou o brždění D-čka, prostě tam Caddy dával navíc něco jako volnoběžku nebo prostě nějak zařídil, že ten měnič nějakým způsobem rozepíná úplně, no.

Dneska jsem zaSMSkoval a už jsem naplnil auto na USCars do Brna, takže hurá příští sobotu!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  22:29

A další komu to na "D" brzdí... :-) no to jsou věci. No rbaron má pravdu kdyby to vadilo, tak by to tam nešlo. No a i tak, to tam můžeš dávat. Převodovce, ani motoru se nic neděje.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  21:58

to Rob2: Nevím, co vymejšlíš. Kdyby tomu neutrál škodil, tak by tam vůbec nebyl. Jinak taky občas vyřadím a ještě jsem se nesetkal s tím, jak někdo říkal, že to tam po opětovném zařazení kopne jedničku a podobně. Prostě to tam dá adekvátní rychlost a jedeš dál. Jenom to při zpětném nařazování Dčka nesmíš vytáčet, to pak škubne hezky :o)
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  20:36

« Jízda na "N"

Pro odborně erudované: Je pro převodovku škodlivé, pokud sjíždím dlouhý táhlý kopec na "N" ? Motor samozřejmě v chodu (těžko bych točil volantem :-)). Děsně mi totiž vadí držet nohu na plynu v místě, kde na "vykvalt" mohu jet dva kilometry stovkou, aniž bych brzdil, nebo musel autu "pomoci" motorem. Díky za odpověď. PS: Vím, že při tažení bez chodu motoru je omezena rychlost (asi 40km/h) a vzdálenost odtahu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  07:54

vsak to taky prof kupoval z rekvizitare toho serialu. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  11:17

Tak zase uvidím prd Impalu. Nedávno jsem se proklikával TV programy a uviděl jsem tam J.R.Ewinga z Dallasu jak tam sedí v nějakém mě povědomém autě. No tak se tak dívám na ty sedačky a jak na integrovaných opěrkách hlavy je vyšité "SS" no pak to jeho řidič odhrábnul a ona černá Impala :-) Vidíš jak máš slavné auto ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  06:27

RB, ace: Nevím, jestli tam pojedu s Impalou. Vypadá to spíš na DODGE. Je to ještě daleko. Když ano, tak povozit se můžeme, ale na vyjížďku v Brně nejezdím, obvykle z ní odjíždím.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  06:25

Keyser: ...a to nepotřebuje žádnej přídavnej chladič :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  12:47

jiste, C3S skrin od fordu, zadny draty, cistej kultivovanej trikvalt co utahne za sebou dveapul tuny a ani nemrkne :-) stejska se mi
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  08:33

Jo jo přesně na to jsem se chtěl Profa taky zeptat. K tomu můžeš přidat i par humorný historek o tom jak tuning golf zůstal za Impalou v prachu...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  22:51

to prof: Ale na to, abys třeba rychle předjel, je třeba dupnout. Neříkej, že už jsi Impalu nepotrápil. Ale pravda je, že vychutnávací brumlavá jízda je na automatu to nejsladší...

Stejně by mě zajímalo, jak se jezdí s Tvou Impalou. Mám u Tebe slíbený svezení při spanilý jízdě, pamatuješ? Voye ať řídí můj brácha :o) Zkus se trochu rozepsat a přiblížit nám, jaký je cestování, ježdění po městě a třeba i trochu řádění s Impalou. Fakt mě to moc zajímá, tenhle kočár s motorem z Corvetty. Jak je na tom se spotřebou oproti Caprice 5.0? A spoustu dalších nepoložených otázek... prosím... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  22:43

Keyser: Občas mám možnost projet Granadu v automatu a mám takovej pocit, že ta skříň vydrží všechno :-). Je to sice ve 2 litru, takže to vůbec nejede, ale ten automat je pohádkovej.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  22:41

RB: Naprosto přesně jsi to v tom druhým odstavci popsal. Chtěl bych jenom připomenout, že základem normálního ježdění s automatem je pomalý, zdůrazňuju POMALÝ !! pohyb pedálem plynu a to jak při přidávání plynu, tak při ubírání plynu. Když s tím pedálem pohybujete, jako ve dvakrát zpomaleným filmu, tak vám ta skříň teprve předvede, co vlastně umí :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  19:07

To jo, odhlučnění a kultivovanost chodu mají zmaknutou.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  19:00

to ace2: Tohle mají asi všechny ameriky stejný. Ševel, ševel, ševel... dupneš a VRRRRRRR motor by Tě málem sežral. Nejde o to, že by měl absolutní hladinu hluku nějak vysokou. Jde jen o ten (ne)poměr toho ševelu a zvuku, když mu pořádně naložíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  13:13

Drobnost, nemám otáčkoměr. Nicméně připojení OD je citít Je to takové proklouznutí spojky. Otáčky nevím. Motor slyším, jen když dám pedál na zem. Kolega se SeVille má otáčkoměr na palubáku tak to testnem.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  12:36

test zamykani menice (overdrive) se udela nejlip kdyz pojedete konstatne po rovine se zamklym menicem (tzn cca 80 kmh) nohu lehounce na plynu, proste nejmensi mozny otacky a s nohou stale na plynu lehce tuknete do brzdy, otackomer by mel skocit o par stovek vejs (menic se odemkl) a pak se zase za sekundu vratit (opet se zamkl pac nebyl duvod aby zustal odmklej) auto stale pojede konstatni rychlosti.

Takhle je dano tovarnou testovani u fordackyho A4LD kde u urcity serie roku (nekde kolem 88) to casto blbne.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…