Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« 13'' disky
Zdravím Vás, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)! -
« Re: Automat a zima
No,ono jde v mym pripadu o to,ze kdyz byl mraz tech -20,tak jsem startoval normalne na P a to mi kladlo takovej mensi odpor.Motor zabublal a chcip,zabublal a chcip.Tak jsem tam vrazil N a motor naskocil hned a s daleko mensim odporem.Prirovnal bych to k manualu s vyslapnutou spojkou a jednickou oproti neutralu.Pokud je u manualu zarazena jednicka a vyslapnu spojku,tak se mu v zime taky moc nechce.S neutralem je to OK. -
« Re: Automat a zima
hmm zajimava otazka, ciste laicky by to uskodit mohlo, ale treba si to prestavuju uplne blbe, jednak mezi P a N vicemene neni rozdil az na to ze pri P jsou "zasekly ty zuby do pouzdra skrine" ale kdyz pred startovanim budes hejbat volicem tak se hejbaj veci i ve skrini, a mam pocit ze je lepsi kdyz se hejbaj v cirkulujici a zahratejsi kapaline. A jestli ti to na N startuje lip tak bych zavadu hledal jinde, ja na zadny skrini co jsem kdy mel jsem nezaregistroloval cokoli lepsiho pri startu z N. -
« Automat a zima
Chci se Vas vsech zeptat na nazor.Uskodim nejak automatu,pokud pri silnych mrazech budu startovat auto se zarazenym N ? Normalne se startuje(spon ja jo) se zarazenym P.Tak co vy na to? Nerad bych si nejak poskodil skrin,ale je zase pravda,ze s tim neutralem to jde pri velkym mrazu nastartovat mnohem lip.Trona -
« Re: CH 300
Ale já jsem plnej elanu pořád :o) To bych nebyl já. Jenom bych zacal s ucelenější organizací, takže ted otukávám lidi co jsou ochotni zadarmo něco dělat. Ono to totiž vždycky dopadlo tak že všichno jo dobrý, ale když Ace2 nic neudělal tak se nic nedelo. Viz Pitkovice to bylo práce :), ale povedlo se -
ace: Vzpomínám, jak jsi byl plnej elánu. Ale bylo to dobře, alespoň jsi se otrkal. Jako klub doporučuju ČKMAA, jehož aktivita není a ani si nedělá ambice být nějak oslnivá, zato v něm najdeš všechno, co k ježdění s veteránskejma papírama potřebuješ a stabilitu, která pražákům zatím chybí a mám takovej pocit, že ji těžko budou hledat. -
all: Mě to stejně netankuje, kde tohle auto je a kdo ho má. Je to stejně troska, kterou se nevyplatí dělat. Jenom se mi líbí tenhle typ pro to, jak je nenápadnej a přitom napráská kde čemu. Vždycky mě fascinovalo, když auto vypadalo jako troska a přitom ukrývalo skutečný hodnoty, který z auta dělají auto. Kabát nejezdí, je to nepraktická a z hlediska řidiče nepodstatná věc a stejně dlouho netknutej nevydrží. Stačí náznak tvaru, linie, prolis, ovšem jestli je to sem tam promáčklý, nelesklý, nebo ohnutý, to je zcela vedlejší, pokud to je uvnitř všechno na svým místě a dokáže to člověka potěšit, když brnkne o pedál.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!