Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  19:57

« Re: Velkoobjemový a velkotonážní s automatem

lenin: Ty sergeje byly hrozný. Měly tři osy na jedné nápravnici, kroutily nám koleje a pištěly, že jsem si musel zacpávat uši. Matně si pamatuju, že u nás pod kopcem párovky pořádně kotlily a máma lítala sbírat prádlo. Ale to mi byly tři roky. Jinak se tu honí bardotka, brejlovec, vagónka studénka (autobousky) a občas když nestíhá, tak ji tahá čmelák. Jo, máme koleje za zahradou, takže vlak je nezbytná součást mýho dětství a mládí a života vůbec :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  19:57

No s tema lokomotivama jste se vubec netrefili, ty maj totiz elektrickej prenos vykonu. Jen nektery motoraky maj hydrodynamiku.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.02  17:07

No dyt ja taky mluvil o lokomotivach, zadnej Sergej me v tu chvii ani nenapad.

Mimochodem, sergej ma prej dvoutaktni diesel, nevite nekdo, jak to funguje?
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.02  15:54

To fucida: My mluvili o lokomotivách, Sergeje sem netahej.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  18:38

lenin: Myslíš jako že nemůže šaltrovat o dva kvalty dolů aby tomu pořádně vypálil komín při předjíždění? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.02  14:06

No jo, ale pak takovej fíra má prd sportovní požitek z jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.02  12:56

No vida a potom že není automat rozšířený...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.02  17:37

A taky dieselový lokomotivy. Představ si, co by taková klasická spojka musela vydržet, než by rozhejbala nějakej pořádnej pacific :-)) Do kopce:-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.02  12:15

« Velkoobjemový a velkotonážní s automatem

to Keyser: Jeden muj kamos, co byl technik na KN 251 (to je takovy ten velky stroj s velkou lžící vepředu a dvoumetrovyma gumama), mi říkal, že v KNku byl hydrodynamický měnič, protože normální spojka by to neutáhla a samozřejmě něco jako automatická převodovka, ale sekvenční řazení. Mimo jiných je má armáda a byly jediné, které si dostatečne v pohodě poradily s těmi tunami naplaveného bahna při povodních v r. 1997. Nedovedu si představit v tak náročných podmínkách klasickou spojku a míchačku na palivo. A taky automatické prevodovky mají všechny výkonné pracovní stroje, třeba ještěrky nebo vysokozdvižné plošiny, atd.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.02  20:15

« Dextron II

he he he, 12 litrů dextronu do převodovky :o) Bych nečekal, že se tam toho tolik vejde... to sou věci
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  12:52

« Re: Re:

no tam sou ty puleny stupne nejak divoko :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  12:08

cože ? :-) do L pravda Jaguar má do "U" tedy automat, ale manual do L... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.02  11:56

prave ze jo, sice ji neni nijak proti srsti se projet s mym autem s automatem ale prej na kvalty nic neni :-) nejvetsi hukot je liazka, razeni do L :-) to mi hlava nebrala :))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  20:41

Keyser: A ono ji to opravdu baví? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  12:37

profe prave ze nejsou, no ale kdyz to starou bavi tam tech sestnact kvaltu vexlovat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  23:33

Ted to snad dela na prani i Volvo trucks. Do těch svojích GlobeTrotleru nebojaxejmenujou....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  21:11

« Re:

Keyser: To bude vědět Baryk, ten je přes ty trucky. Já mám ale pocit, že tam ty skříně (teda ve státech) automatický jsou zcela běžný.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  19:55

« Bez nadpisu

ted mne tak napada, kdyz pozoruju pani Keyserovou pri praci, seslapnout spojku, navolit pulenej stupen nebo rychlou radu, pustit spojku, seslapnout spojku zaradit rychlost, a to vsechno sestnackrat nahoru a dolu, proc se vlastne poradne automaty nechytly u nakladaku ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  15:25

« Re: Výkon

Před Finou taky varuju, hlavně jim nedávejte na nic zálohu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.02  11:24

« Re: Výkon

Navíc jsou opravdu u nás pastiči, co se do opravy pustí, aniž by tomu za mák rozumněli. Viz firma Fina. Kupoval jsem lincolna, který stál u nich na dílně. Předchozí majitel vytopil za opravu 35kKč a převodovka znovu zhořela. Já to koupil, reklamoval a po půl roce dle scénáře: tak to máte hotový, přijďte si. Projel jsem se, vrátil - ta almara neřadí - jak to? stačí ubrat plyn a ty kvalty tam spadnou!!!???- Nejde overdrive - overdrive??? co to je vy máte přece tříkvalt - ne tohle je AOD atd., atd. Vracel jsem ho asi šestkrát, nakonec jsem rezignoval a prodal ho bez almary. Ano stát se tohle někomu, kdo nemá s automatem zkušenost tak zanevře, aniž by si uvědomil že chyba je jinde.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…