Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  19:46

« Re: to lenin

Za ty dlouhý názvy souboru se omlouvám, on to jmeno souboru vygeneruje foťak...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  18:16

Takže ještě jednou: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  18:12

Tímhle: [odkaz]
    tn100msd-dsc00101_dsc00101_2.jpg
    V8 5,0 L, je to tak akorát pro mně. Já nejsem závodník.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  18:10

« Re: Meziplyn a vývoj

No ze sprintů na srazech vím, že to manuálu automat vždycky nandá. Ono je to i tím, že na konci čtvtky tam má většina automatů ještě jedničku. No ale to krásně vidíš, že při tom kvaltování se při prudký akceleraci ztratí spousta času. Navíc, pokud neřadíš přímo, bez spojky, jen dle otáček, táhneš ty otáčky znova odspoda. Teď samozřejmě nemluvím o tom, že vloni sprinty vyhrál Tomáš s Mustangem 97, jenže on má k tomu manuálu taky 300 HP motor. Přijď se podívat a uvidíš.:-))))
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.02  17:36

« to lenin

Čím jezdíš vladimíre iljiči? Jestli je to nějaká obrovská amerika, tak mě musíš nechat aspoň sednout... Páč sem zatím seděl ( a řídíl) jen Ford Taunus s nějakým asi třílitrovým motorem. Bylo to teda dost zdechlý (těžký), ale zároveň pohodlný a velký.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  17:28

« Re: Meziplyn a vývoj

No u těch Corvett půjde o to kdo bude mít v ruce ten manuál. Kdyby to byl šikula tak ten automat musí dostat. Hrábne si ten automat, kdyz se to zašlápne? Jestli jo tak by mohl taky dost ztratit. Ale to sou jen spekulace. Jinak 27. je v Brně i Alfasraz, takže to bude moje priorita, ale to je až odpoledne. Jestli se pojede sprint na Renocarshow tak kolem oběda, tak tam budu pečenej vařenej.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  14:22

« Meziplyn a vývoj

Jo, jo znám já, škodovka to dělala u populáru, tudoru, a 1 a 2 bez synchronu měly i první Spartaky. Dodneška se řadí s meziplynem i u V3S. Ale jinak je to něco - no, proti gustu... Jinak pokud chceš po tý tuně prázdný teorie, kterou jsi nás tady oblažil, vidět na vlastní oči to srovnání manuálu a automatu na sprimtu u dvou Corvett vedle sebe, přijď se podívat v Brně na sraz. Budeš se asi divit.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  12:34

« Re: to rbaron

není to nějaký složítý ?! Cvak, cvak "D" a je to... jak jednoduché...
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.02  12:26

« to rbaron

Sešlápnout spojku, neutral, pustit spojku, vytocit motor, sešlápnout spojku a při klesání otáček kvalt, pustit spojku. To je směrem dolů. Nahoru je to stejný, ale nepřidá se na neutrál plyn.Prostě jako bez synchronů. Někdy bych se chtěl svézt v Lancii Delta S4 s motorem Abarth 1759ccm (600koní)a převodovkou Hewland. Prej se v tom rvou kvalty přímo přes zuby. To je prasečina:))))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  10:49

« Re: ace

No což o to :-) To já bych ho leštil klidně až na plech. Ale problém je v tom, že absolutně nemám kde :-( Chtělo by to na zahradě... teplá voda, nějaké nářadí :-( Což nemám, takže nechávám vydělávat hochy z východu..
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.02  10:39

« ace

ty nemas svoje auto vubec rad, to ja si je umyvam zasadne sam, to se musi delat s laskou. ja to delam jednou do roka na jare. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  21:01

« Re: Japonec Automatic Transmition

to ace2: Hezkej případ v tom dešti. Dneska jsem uznal, že na autě už je moc prachu a flekanců od much, když se vyhřívalo na slunku, tak jsem vzal čistou mýdlovou vodu, ostříkal ho čerstvou z hadice, pak ho mýdlovou vodou a jemným smetáčkem zbavil vrstev prachu a tak. Nakonec ošplíchnul a bavlněným hadrem vyleštil do sucha. Ale příště to bude chtít jelenici, po hadru to musíš vzít na projížďku, abys to zbavil chloupků :o) Tohle si rád dělám sám, je to radost. Nakonec ještě skla a chromy vzít novinama. Když potom sedneš dovnitř, je to jako auto bez skel :o)

to asimov: Hele, jsou prostě auta, u kterých je automat přirozenost sama a k jejich charakteru to prostě patří. Nevím, kdo by si pořídil S-Klasse, Chevy Caprice nebo Cadillaca bez automatu. Na druhou stranu u svýho kupátka jsem chtěl manuál a je to tak jedině dobře. Mimochodem je dost krátce odstupňovanej včetně pětky a je to fakt radost to tam sázet. Jak přesně se tam sází ten meziplyn, to by mě zajímalo. Myslím, že to taky dělám, ale jen tak pro ověření :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:37

« Re: Corvette

Hele klid, já bych si Z06 koupil taky jen s manuálem :-) (tedy se stejně vyrabí jen s manuálem) na 405HP Corvettu Z06 je automat blbost, to je přízemní stíhačka....

Taky bych bral Ferrari asi jen s manuálem, protože otevřená kulisa je prostě dokonalost... a to božské zacvaknutí každé rychlosti...

No já jen, že si u normálních aut je manuál zbytečnost. Lepší je automat. I když v Evropě s těma 1.0 - 2.0 motorama to není zrovna nejlepší volba... Já chci variátor ! A to co nejdřív !!! :)
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:25

« to Lenin

Hele s HUFmajstrem a jeho TurboTraktorem mě nespojuj. Díííík.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:21

« Corvette

Ještě k rozdílu akcelerace Corvetty s automatem a bez. Říkal sem snad někdy, že manuál má výrazně lepší parametry při zrychlení? Neříkal. Vychutnám si sportovní jízdu jedině s manuálem. To je prostě můj pohled.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.02  14:14

« Automat

Asi ste nikdo při tom vašem automatovým zákalu nepochopil o co mi jde. Sametovej, plynule řadící automat, byť sebevíc vychytanej po 50letých zkušenostech mě prostě nenadchne. Asi všichni jste jeli v klasickou převodovkou vybaveném voze a víte jak to asi funguje (snad). Přesně o tu možnost sám si zvolit co a jak si zařadím mi jde. Jinak na narážku, že řidiči ( já?) mrvý převodovky apod: klidně všem předvedu jak jsem se svojí italskou převodovkou sžitej. Jo a řadím s meziplynem. Synchrony jsou pro děti a automat pro batolata:))) Ne, to nebylo myšleno vážně. Řídil někdo z vás Alfu se Selespeedem? To bych ještě zkousl.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  10:26

jiste, to chapu. po shlednuti fotky, to je prirozena potreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  21:02

Tak draha je ukrajinska mycka...To vis, hand made...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  20:59

Jo jízda v dešti :-) To je jednoduchý. Když se projedu v dešti, tak následné ruční vyleštění auta stojí u hochů z východu minimálně 300 kč + 200 za interier :))))))) Pravdou je že to leštej 2 a 2 hodiny...

Tak proto že mě to stojí 300 v děšti. Auto se musí lesknou. Viz tady:

[odkaz]

rbaron: Opera je už OK. Dokonce jsem si jí dal do Japonštiny :-) fakt nekecám
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  20:13

to s tou jizdou v desti mi nejak hlava nebere
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…