Automatická převodovka
« Re: to lenin
Mam dotaz, co se leje do mestskejch autobusu, co maj automaty? Moh toho mit treba kanistr... Ptal sem se jednoho manika co s tim dela a rikal, ze je to cervena kapalina...Hmm, to je asi nulova informace. Maji kapaliny do prevodovek nejaky specifikace jako treba motorovy oleje? Jaky maji oznaceni? Diky. Jinak sem se pred chvili vratil ze Sychrova, celkem dobry az na to pocasi, ale mohlo bejt hur. Pekny auta, ale vetsinu urcite znate z jinejch srazu. -
« Vibrations...
...to se mi ani nechce věřit. Někdo (KON) tu psal, že jiná kapalina může způsobit vibrace převodovky. No tedy: Stává se mi, téměř pravidlem to je, že při nabírání rychlosti v malých otáčkách při takových 40miles per hour mi začne vibrovat od převodovky pomalu celé vozidlo. Překročím 45 m.p.h a už to nedělá. Pak znovu kolem 80 m.p.h. Je to téměř neznatelné, ale cítit to de. Čepy měněny cca 600miles, sbíhavost a vyvážení kol cca 200miles. Takže chyba bude asi jak říkal KON... Poraďte prosím co s tím... dík. -
« Re: to lenin
hlavně, jakmile najdeš jakýkoliv šrouby, mám o ně zájem. Já blbec jsem takovou krabici šroubů věnoval kdysi dávno i s rozebraným motorem k autu, když šlo pryč. je to jedno, jestli to je Ford nebo GM. To šasi jsem přivezl, má docela sympatický rozměry na opravdovou obludu. Chybí tomu zadní kola (disky). Mám novinku jen několik hodin starou. Milan Libiš koupil pro svoji paní toho bílýho Ramchargera po Hazukovi. Teď ho veze domů. Ale nepráskni mě, že jsem ti to řekl. Raději chvíli počkej, protože kromě mně a p. Libišové to ještě nikdo neví. Hned by poznal, odkud vítr fouká. -
« Re: to lenin
Já mám na měrce od toho torza Econoline napsáno tradičně: Use only ATF Mercon, see user manual atd. Ve skříni byl samozřejmě Dexron a ze skříně to smrdí spáleninou. Jedná se o jakousi HD převodovku s řazením OD tlačítkem. U Ramu jsem ho měl na palubce, u Tritonu je to na šaltrpáce a tady je to bůh ví kde, jelikož tam není palubka a v lepším případě tam čouhají prázdný zásuvky, v horším případě jen svazky zakončený - podle kvality střihu usuzuji, že dobře nabroušenýma klempířskýma nůžkama. Chtěl bych to alespoň natočit, jestli to jde na všechny a pod, popř. jestli se to s tou skříní je ochotno alespoň trochu hýbat z místa. Údajně to na místo, kde jsem to nakládal, dojelo vlastní silou. Ve skříni bylo oleje množství 0, neb byla vymontovaná, samozřejmě půlka šroubů mi chybí. Potřeboval bych alespoň 2 matky ze 4, kterými je připevněn měnič k talíři. Nemáš? Mají takový velmi jemný závit. -
« Re: to lenin
Já osobně ne, ale trable s tím mněl kamoš s Mustangem 1974. Tam se mu dextron choval než se zahřál jako by mu odcházela převodovka, ale pak v pohodě. Má jinou viskozitu, ale pokud vím, užíval se jen na přelomu 70. a 80. let a to zejména u evropských verzí. Ale toto info jsem nakoupil od něj a je možné, že se mýlím. -
« Re: to lenin
Ad Mercon - taky se me to tyka (sice mam o dva valce mene nez lenin, ale jinak skoro totez).
Nevim presne chemicke slozeni Merconu oproti standardni kapaline, ale pokud do Forda (a jeho derivaci) nalejes Dexron, tak pry muzes ocekavat zvysene vibrace prevodovky hlavne pri mirne akceleraci a pri prerazovani mezi trojkou a ctyrkou. Takze do Fordu radsi jen Mercon! -
« Re: to lenin
Mazel! Koukám, že seš z Moravy. Alespoň auto se tak tváří :)) Doufám, že se tomu točí zadní kola. Jo a za ty vlajky máš bod, já totiž nesnáším tu pruhovanou a hvězdičkovanou. Já si taky netlačím italskou vlajku na zadní sedadlo (aleš). To bych raději jezdil se srpem a kladivem:)