Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« ATF
Rozebirat jednotlivy specifikace prevodovkovejch kapalin je spis ukol pro chemiky, ne? Lisi se ve spouste veci. Tech specifikaci je spousta, skoro kazdej vyrobce aut ma svoji(GM ma svoje normy Dexron , Ford Mercon atd.). Vyrobci kapalin(ATF) pak nabizej ruzne druhy, ktere splnuji ruzne specifikace, obvykle nekolik najednou (casto treba Mercon a Dexron III). Nas jako uzivatele to moc zajimat nemusi, proste do toho svyho automatu musime nalejt presne to, co nam radi jeho vyrobce. To znamena, ze pokud mas auto co vyzaduje
treba spec. Dexron III, nemel bys tam lejt kapalinu, ktera tuhle normu nesplnuje, a je uplne jedno ze vyhovuje treba Mercon V, Dexron XXX a desitce dalsich specifikaci.
Kazdej vyrobek ma na obalu uveden seznam norem, ktere splnuje - tak kde je problem? -
« Re: to lenin
Dotaz na kapalinu MERCON.
Pro specifikaci FORD MERCON (87) odpovídá specifikace DEXRON II D. Dá se nahradit kapalinou TOTAL FLUIDE ATX.
Pro specifikaci MERCON (ref. M 950906) platí specifikace DEXRON III (ref. F 30367). Dá se nahradit kapalinou ELFMATIC G3. -
« Re: červená voděnka....
Když je to červený tak je to dobrý, až to bude spíš černý nebo hnědý (tak 40 tis km) eventuálně to bude cejtit spáleninou, tak to zase vyměň. Těžko říct, já bych to viděl na Dextorn, protože pro Japonce je prioritou trh USA a v rámci lepšího zvykání, tak nebudou určitě dávat nic jinýho než amíci, takže Dextron. Tedy logicky přepokládám. -
« červená voděnka....
...no, je fact, že tam mám taky něco červeného... No prostě: nevím vůbec, co mi tam v Mazdě dali, Ale je to čiré, bobře to stéká ale přitom zanechává tenký film, podle měrky je tam toho dost (10minut jízdy=65st. celsia, při zapnutém motoru, samo), neuniká to a - má to červenou barvu. Ale stejně si nejsem jistý, jestli tam nedali nějakou sr*čku... Jaký to může mít vliv??? -
« Re: to lenin
Mam dotaz, co se leje do mestskejch autobusu, co maj automaty? Moh toho mit treba kanistr... Ptal sem se jednoho manika co s tim dela a rikal, ze je to cervena kapalina...Hmm, to je asi nulova informace. Maji kapaliny do prevodovek nejaky specifikace jako treba motorovy oleje? Jaky maji oznaceni? Diky. Jinak sem se pred chvili vratil ze Sychrova, celkem dobry az na to pocasi, ale mohlo bejt hur. Pekny auta, ale vetsinu urcite znate z jinejch srazu. -
« Vibrations...
...to se mi ani nechce věřit. Někdo (KON) tu psal, že jiná kapalina může způsobit vibrace převodovky. No tedy: Stává se mi, téměř pravidlem to je, že při nabírání rychlosti v malých otáčkách při takových 40miles per hour mi začne vibrovat od převodovky pomalu celé vozidlo. Překročím 45 m.p.h a už to nedělá. Pak znovu kolem 80 m.p.h. Je to téměř neznatelné, ale cítit to de. Čepy měněny cca 600miles, sbíhavost a vyvážení kol cca 200miles. Takže chyba bude asi jak říkal KON... Poraďte prosím co s tím... dík.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Kolony jsou brnkačka, 120 MPH při 2 hodinové jízdě je podstatně horší...