Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to lenin
To ace2: Pokud budeš mít zájem, pošlu ti kompletní srovnávací parametry převodových kapalin podle růných norem. Je toho 10 listů. Pošli mi jen svou adresu.
Ve srovnávacích tabulkách jsou uvedeny DEXRON II D,II E a III. Každá z nich má jiné parametry (Měrná hmotnost, viskozita a td.) -
« Re: ATF
to ace2: Seville STS nebo profova Impala s powertrainem komplet z korvety je asi úplně jiná kategorie než běžný spotřební vůz pro amíka, kterej opravdu dodržuje rychlostní limity, na tom se shodneme :o)
Já mám na 635ce taky chladič oleje a tuhle jsem sáhnutím na něj zděšeně zjistil, že po třičtvrtě hodině jízdy je olej pořád studenej! Tak volám Patrikovi (www.eliott-tuning.cz) a on mě ujistil, že je tam termostat a chladí to, kdy potřebuje. Jinak ockovi teď bude Dan Vácha dávat chladič na převodový olej taky, divil se jak tak důležitou věc mohli lemplové v LEVELu opomíjet pět let. Jinak opravdu báječnej šikula, tenhle Dan. To, co v LEVELu pět let kurvili, dal za dva víkendy dohromady. -
« Re: ATF
Tam nejde o zácpy, to je v pohodě. Na to jsou stavěný. Ale problém je v tom, že v Evropě nikdo n dálnicí nejezdí 120 na tempomat. Když máš V6/V8 ameriku ta si to frčíš 180, žereš u toho hamburger a piješ kolu a mezitím hledáš někde po zemi brambůrky. Prostě ticho, pohoda, jazz. No nicméně převodovka s vysoké ustálené jízdy zrovna moc Happy není a co vím tak maximální ustálená rychlost by měla být někde u 140 km/h, takže tak 160-170 když připočtu rezervu o které se v manuálu nemluví. Mno známej takhle uvařil automat u svého LHS (3.5 V6) to auto jede 190 jako prd (tam je omezovač) a vzhledem k tomu, že je to prase tak s tím takhle jezdil po dálnicích pořád. No jednou dojel, automatu byl přiznán invalidní důchod tak si koupil novou převodovku, zjevně ho to nijak netrápilo (cca 80 tis). No proto by originální evropské LHS mělo mít přídavný chladič oleje. Budte realisti, Neměc v našlapnutým SeVille s V8 a 305Hp (oficiálně se do Německa dováží a prodává ve vlastních autosalonech) se nebude nechávat předjíždět vytuněnýma Golfama.... :)
Kolony jsou brnkačka, 120 MPH při 2 hodinové jízdě je podstatně horší... -
« ATF
Rozebirat jednotlivy specifikace prevodovkovejch kapalin je spis ukol pro chemiky, ne? Lisi se ve spouste veci. Tech specifikaci je spousta, skoro kazdej vyrobce aut ma svoji(GM ma svoje normy Dexron , Ford Mercon atd.). Vyrobci kapalin(ATF) pak nabizej ruzne druhy, ktere splnuji ruzne specifikace, obvykle nekolik najednou (casto treba Mercon a Dexron III). Nas jako uzivatele to moc zajimat nemusi, proste do toho svyho automatu musime nalejt presne to, co nam radi jeho vyrobce. To znamena, ze pokud mas auto co vyzaduje
treba spec. Dexron III, nemel bys tam lejt kapalinu, ktera tuhle normu nesplnuje, a je uplne jedno ze vyhovuje treba Mercon V, Dexron XXX a desitce dalsich specifikaci.
Kazdej vyrobek ma na obalu uveden seznam norem, ktere splnuje - tak kde je problem? -
« Re: to lenin
Dotaz na kapalinu MERCON.
Pro specifikaci FORD MERCON (87) odpovídá specifikace DEXRON II D. Dá se nahradit kapalinou TOTAL FLUIDE ATX.
Pro specifikaci MERCON (ref. M 950906) platí specifikace DEXRON III (ref. F 30367). Dá se nahradit kapalinou ELFMATIC G3. -
« Re: červená voděnka....
Když je to červený tak je to dobrý, až to bude spíš černý nebo hnědý (tak 40 tis km) eventuálně to bude cejtit spáleninou, tak to zase vyměň. Těžko říct, já bych to viděl na Dextorn, protože pro Japonce je prioritou trh USA a v rámci lepšího zvykání, tak nebudou určitě dávat nic jinýho než amíci, takže Dextron. Tedy logicky přepokládám. -
« červená voděnka....
...no, je fact, že tam mám taky něco červeného... No prostě: nevím vůbec, co mi tam v Mazdě dali, Ale je to čiré, bobře to stéká ale přitom zanechává tenký film, podle měrky je tam toho dost (10minut jízdy=65st. celsia, při zapnutém motoru, samo), neuniká to a - má to červenou barvu. Ale stejně si nejsem jistý, jestli tam nedali nějakou sr*čku... Jaký to může mít vliv???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
V teplém počasí mám po zahřátí problémy s řazením zpátečky - vím, že jen teplotou to není - je tam něco v *, ale neměl by tam ten chladič být? Kde ho sehnat a jakej je problém ho tam instalovat?