Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  16:47

« Re: Automat to ace2

to ace2: No, už jsem to říkal, firma LEVEL v Českých Budějovicích. Odpálené vinutí motoru stěračů například spravují výměnou pojistky o 5mA silnější. Pak to shořelo celé... Každému je teď doporučuju... nakopat do pr..le!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  16:45

????! proboha ! Vždyt to se nesmí !!! Když se mění lamely tak se musí vyměnit o O'rings !!! Co je to za "odborníky" ???
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  16:24

to ace2: Když tátovi měnili převodovku na Voye, nacpali tam jenom lamely, ale všechny O-kroužky a spoustu dalších serepetiček si dali do šuplíku s tím, že "to je dobrý" no a převodovka měla po 5tkm kritické tlaky, takže se musela dělat znovu repase, a to plná.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  16:04

Jo a obsahuje:

[Trans. Master Repair Kit Plus] Contains Friction & Steel Clutch Plates; Gaskets; Seals; O 'Rings; & Sealing Rings; +: Oil Filter; Vac. Mod.; Frt. Pump Bushing; & Ext. Hsng. Bushing ; Trans.: TH-440-T4 (4T60)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  16:02

ono záleží kde ty kity a jaký kupuješ. Ty nejlevnější obsahujou lamely a nějaký s tím spojený díly... vymezovače vůle, asi i šroubky atd... A pak jsou ty největší a ty snad obsahujou celou převodovku bez vnějšího obalu... Nicméně měl pravdu, když víš kde je kupovat, eventuálně to to někdo ze Států doveze, tak taková základní sada, není nic extrémně drahýho. tedy na ameriky. Nakonec podívej se na nějaký web třeba www.autopart.com a zjistíte, že nejdražší kit na opravu převodovky mého Cadillaca stojí 148 dolarů. No to není tak hrozný ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  15:46

to d.aemon: Tak na to se zvysoka vykašli. Repasní sadu na Voye za 14 tis. už tam "odborníci" tady v LEVELu montovali několikrát. Jediná dobrá a vyhovující je ta úplná, jinak to nemá cenu, vezmi automat ze šikovný bouračky na zadek nebo si ho najdi v annonci a dej tam prostě jinej kus. Co je to za BMW? Rok, typ, motor, příp. další upřesnění. Kdyby se to stalo mě, vím, kam to jít řešit, možná bych mohl pomoci i Tobě. Klíčem ale bude vzdálenost, já jsem z ČB.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  15:33

Cena toho kitu asi záleží na tom, co všechno obsahuje. Ten člověk mluvil jen o sadě lamel. A že za tuhle cenu může mít šest sad na ameriku. Nevím, jestli trochu nadsadil, ale ta cena je fakt moc.
    Kontakt na někoho, kdo by měl k dispozici automat nemám a ani nemám představu, kolik by za něj mohl chtít.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  06:07

to d.aemon: Panebože, vždyť tady jsou klucí, který přitáhnou ze Švýcar každou chvíli nějakou 535i, 735i, 635CSi, fakt maj tyhle řadový třiapůlky rádi. Přehodit tam jinou mrkev snad nebude takový problém. Než přestavba na manuál, se vyplatí auto s manuálem. Je tam tolik dílů jinejch, že by ses divil. Nepotkal jsem se na internetu s tím, že by někdo chtěl jít do přestavby A -> M znovu, všichni řekli, že je lepší prodat auto s automatem a koupit manuál. Nicméně když už je převodovka v kelu... kdo ví. Jinak cena repair-kitu je normální, před čtrnácti dny platil ocko na Voyagera 3.3 V6 za kit 23 tkč.
  • 00 Reagovat !

foto

08.05.02  02:45

« To Rebukate a dalsi

Pokud mate nejake problemy s automatem, mrknete na:

www.popularmechanics.com/popmech/auto2/9… />

www.autosite.com/garage/symptoms/symptra… />
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.02  01:09

Volal jsem mu a říkal, že sice repair kit existuje, ale je dost drahý. Po pravdě nemluvil o kitu, vlastně jen o sadě lamel a uvedl cenu, která by mě posadila, kdybych už neseděl: 27.000,- Kč. Zítra mu mám zavolat, jestli by neměl stejný automat na výměnu, ale stejně to bude asi dost drahá záležitost. Nakonec fakt skončím u manuálu, sám to připustil jako možnost. Ale to by mě fakt dost mrzelo. Na druhou stranu pořád nevím, za kolik dneska seženu starší manuál. Třeba to vyjde nastejno a pak bych šel asi zase do automatu. Mno, mám z toho hlavu jak pátrací balón, to mi věř.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  16:24

« Re: Automat

:( hmm špatný. A tys mu volal ? Co všechno říkal ?

Nejhlavnější problém avropských automatů je to, že na něj neexistujou "repair kit" u US auta si ho objednas a prijde ti domu takova sympaticka kartonova krabice, kde jsou lamely a dalsi veci k oprave prevodovky. Ted kitů je vždy několik druhů od základní až přes uplnou renovaci. Tohle u Evropanu a Asiatů neexistuje :-( Coz se dost idiotský. No co no, tak se koupí celá převodovka i když bude v háji jedna blbá lamela :(
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  15:01

« Automat

Tak zprávy nic moc. Typ převodovky znám, je to General Motors 4L30E, horší je, že měl ace2 skoro pravdu. Je to evropská předělávka americké převodovky, na kterou jsou drahý ND. Buď se sežene stejná, nebo budu přestavovat na manuál. Každopádně do toho padne fůra peněz, KUR...A. ;o))
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.02  14:30

« Bez nadpisu

co to je za bawora, nejaky servisni knihy od ATS Group k ZF automatum (E32 a podobne) nekde mam.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  14:07

« Re: Chladič oleje to ace2

Hlavně mi dej vědět, jaxi dopadl. A nezapomen zjistit jaká je tam převodovka. Protože když mu řekneš že je to automat v BMW, tak ti řekne:

1. Nemáš si kupovat evropský auta

2. Na evropský automaty se nedají sehnat ND

3. Neexistuje k nim dokumentace

Takže bez zjištění typu nic nepochodíš :(
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  14:04

« Re: to lenin

BORIGINAL: To je v pohodě, vždyt je tak pěkně. Když se podívám od počítače tak vidím jak si vánek pohrává s listy palmy a za nima jen modromodré moře.... Pohodovej den...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  13:54

Moc díky za tip. Zkusím to.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  13:47

« Re: to lenin

Počkej pár dnů, než to hodím do mailové podoby.
    Díky za trpělivost.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  09:55

Zavolej panu Baborskému 0603/429 809 sídlí asi 10 km za Prahou u Řevnic. Sice opravuje převodovky ve stodole, ale má to jako koníčka a má i licenci od GM, že je autorizovanej mechanik na opravy aut. převodovek GM. Je to cowboy z Texasu, takže je trochu zvláštní a jeho historky musí brát člověk s velmi velkou rezervou, ale opravář převodovej je to zjevně dobrej. Každou chvilku mu tam na zahradě leží nějaký Voyager, který byl dobit v některém "specializovaný" servisu. Z čeho vyplývá, že umí ji jiné než GM převodovky. Nicméně zjisti jaké má ta převodovka označení a zda je to nějaké standardní převodovka GM, nebo něco ultra special od GM pro BMW. Pokud je to special tak do toho nepůjde, pokud je to nějaký standard, tak by to snad měl udělat. Nicméně pokud to bude oprava tak počítej tak s 12-15 tis Kč. Přídavný chladič ti nic nevyřeší a jsou to IMHO vyhozený prachy. Když tak řekni jestli mu budeš volat, že jsi od Zdeňka co má Cadillaca.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  09:16

Ta tvá první diagnóza je samozřejmě správná. Zapomněl jsem ale předeslat, že už jsem nechal převodovku kontrolovat a pokud jde o solenoidy a rozvody převodové kapaliny, tak jsou v naprostém pořádku.
    Bohužel je to něco uvnitř, nějaká netěsnost možná, kterou uniká tlak. A čím je náplň teplejší, tím je řidší a rychleji uniká. Proto přemýšlím o tom chladiči. Oprava je drahá záležitost a hlavně nejistá. Když mi odborník řekne, že když to otevřou, tak nikdy neví, co najdou a může to pak stát klidně i 40 tisíc, tak se mi do toho z pochopitelných důvodů nechce.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  23:31

« Re: Chladič oleje

To že BMW má převodovky od GM je všeobecně známá věc :)

No já bych to spíš hádal na špatnej tlak v převodovce způsobenej přicpaným kanálkem :-( Tedy diagnoza takhle na dálku :-( Jo v motorech se až takhle nevyznám abych ti řekl jak u BMW vypadá přídavnej chladič oleje :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…