Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Cukání při rozjezdu
Poslední dobou mám s převodovkou jeden problém. Krátce po nastartování a rozjezdu, když někde přizastavím (např. najíždím z vedlejší na hlavní a dávám přednost apod.), takže mám páku vraženou na D a stojím na brzdách, mi při opětovném rozjezdu auto opožděně reaguje na plyn. Když se totiž chci znovu rozjet, pustím brzdu a přidám plyn, chvíli se nic neděje, auto se prakticky nehne, jen vylezou otáčky a pak se s trhnutím rozjede. Srovnal bych to se situací, kdy stojím při manuálním řazení na spojce a na brzdě, mám tam jedničku, pustím brzdu ale spojku držím, sešlápnu plyn a naráz spojku pustím. To znamená chvíli nic, pak velký trhnutí a podhrábnutí. Kdykoli jindy hned po puštění brzdy táhne auto dopředu, i když na plynu nestojím. Zajímavý je, že tenhle jev nastane po nastartování jen jednou a pak můžu jet jak dlouho chci a jakým stylem chci a nezopakuje se to. Nikdy se to taky nestane hned při prvním rozjezdu když nastartuju, ale tak do 2 až 3 minut. Pokud jsem mohl vypozorovat, děje se to taky jen tehdy, když auto delší dobu stojí (prakticky pravidelně se to stane ráno když jedu do práce a kára předtím celou noc stála). V čem by mohl být problém? Převodovka je Fordův čtyřkvalt A4LD. -
« Re: ZF prevodovky
hm u E32 je celkem obvykla chyba ze nahodi Trans Safe-Fail Prog hlasku na displaji a jede v nouzovem rezimu pritom prevodovce nic neni, celej problem je ve spinaci na pace kterej rika co zrovna je zarazeno, rozebrat a vycistit kontakty. Na mejch strankach to najde v odkazech, link na naglickou stranku s navodem a fotkama jak to udelat. Stejne tak vycistit S/E/M prepinac.
jeden navod je tady:
[odkaz]
-
« ZF prevodovky
ZF prevodovky ma sedmicka bawor E32ka, ZF 4HP22 ma 735ka, 4HP24 ma 750ka a 5HP30 je v 740kach (to uz je ta dementni :), jinak naky kecy o baworackejch prevodovkach a pouziti v E'radach jsou ke stazeni v PDF na my sedmickovy strance e32.webpark.cz, samozrejmne ty prevodovky byly i v jinejch baworech ale ja delam jen do sedem. -
« Re: Baborský na srazu
Já už nevím. Když jsem se před rokem snažil poprvé dát tu převodovku opravit, tvrdili mi do telefonu v opravně KAPS v Kojetíně, že je to typ 4L30E, před necelým týdnem tady v Brně v jedné dílně mě chlap ubezpečoval úplně o jiném typu o kterém jsem nikdy neslyšel. Tak si potom vyber... :-((
Na ty stránky IMPEXTA se ještě podívám, třeba tam najdu něco kloudnýho. -
« cena repase automatu
Může mi někdo, alespoň přibližně, říci na kolik by vyšla repase automatické převodovky do Mercedesu W 124, čtyřkvalt, r.v. 1989 ? Je mi jasné, že záleží na té či oné opravně či odkud shání opravna náhradní díly (a v jaké ceně) atd., ale myslím takový ten střed. Sám nemám představu. Dík.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Určitě ma spina dobrý nápad, ještě jednou se podívat na olej, jinak se konroluje když je motor nastartovanej a tak po 60-90 vteřinách se provede test hladiny oleje.