Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.05.02  08:33

« Re: Asi se odpařuje, či co.....

Zvláš když nemá převodovka přidavný chladič oleje. Což americká auta moc nemají, zvláště ne ty denní potřeby/spotřeby olej se moc zahřívá a z toho potom pramení defekt skříně. No ale jestli někdo tahal ve VOY 750 a víc kilo tak chudák nejenom převodovka :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  22:44

« Re: Asi se odpařuje, či co.....

to Rob2: Pokud není Tvá převodovka Heavy Duty provedení, rozhodně VARUJI před jakýmkoli přetěžováním či jízdou na krev (s plně zatíženým autem dlouho na plnej plyn, obzvlášť do kopce apod.). Většina převodovek na to není stavěná. Znám zánovního Voyagera, který šlapal jak hodinky. Nový majitel ho prodal chlapíkovi, který v něm vozil třičtvrtě tuny a víc koberců. Převodovka skončila po dalších 15 tisících! Já se s Voyem 3.3 V6 aut. taky občas rád projedu rychle, ale to když je prázdnej.
  • 00 Reagovat !

foto

21.05.02  22:28

« Asi se odpařuje, či co.....

Tak už jsem zase doléval půl litru kapaliny do převodovky. Všechno suché, nikde žádná kapka, natož loužička, a přesto zase půl litru (spíš víc) v haj..u. Asi se odpařuje. Kam to může téct? Asi se mi převodovka mstí za současný "záhul". Tahám teď za autem trošičku těžší vozík.....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  22:15

« Re: Cukání při rozjezdu

Ha ha ha ha ha :))) chlape to je přesně popsaný...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  21:02

to kratas: Tohle fakt svědčí o malým množství oleje. Měnič potom pracuje dost blbě a místo bájně plynulé jízdy dělá rozjezdy alá Golf GTI když chce hrábnout :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  14:15

Jo tak na to jsem myslel jako první, ale řekl jsem si, že když mu to dělá, že si tu hladinu zkontroloval... mimochodem neházejí st4 převodovky "check engine" když mají málo kapaliny v převodovce ? Když jsem měl Saratogu tak ta když měla málo oleje tak se hodila do nouzoveho nastaveni. Tedy já to netestoval :-) Ona ta samá je i ve Voyageru a tam to někdo omylem musel vyzkoušet....někdo tady to psal

Určitě ma spina dobrý nápad, ještě jednou se podívat na olej, jinak se konroluje když je motor nastartovanej a tak po 60-90 vteřinách se provede test hladiny oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  14:00

nebo mas malo kapaliny ve skrini, aspon me tohle delalo, kdyz sem ji tam mel malo. az se to zahreje po par set metrech tak uz to nedela.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  13:47

Hmm takhle bych řekl, že prokluzuje lamela. Ale to by dělal asi častěji, než že auto dlouho stálo. tahal jsi něco ? kolik to má najeto ?
  • 00 Reagovat !

foto

21.05.02  10:55

« Cukání při rozjezdu

Poslední dobou mám s převodovkou jeden problém. Krátce po nastartování a rozjezdu, když někde přizastavím (např. najíždím z vedlejší na hlavní a dávám přednost apod.), takže mám páku vraženou na D a stojím na brzdách, mi při opětovném rozjezdu auto opožděně reaguje na plyn. Když se totiž chci znovu rozjet, pustím brzdu a přidám plyn, chvíli se nic neděje, auto se prakticky nehne, jen vylezou otáčky a pak se s trhnutím rozjede. Srovnal bych to se situací, kdy stojím při manuálním řazení na spojce a na brzdě, mám tam jedničku, pustím brzdu ale spojku držím, sešlápnu plyn a naráz spojku pustím. To znamená chvíli nic, pak velký trhnutí a podhrábnutí. Kdykoli jindy hned po puštění brzdy táhne auto dopředu, i když na plynu nestojím. Zajímavý je, že tenhle jev nastane po nastartování jen jednou a pak můžu jet jak dlouho chci a jakým stylem chci a nezopakuje se to. Nikdy se to taky nestane hned při prvním rozjezdu když nastartuju, ale tak do 2 až 3 minut. Pokud jsem mohl vypozorovat, děje se to taky jen tehdy, když auto delší dobu stojí (prakticky pravidelně se to stane ráno když jedu do práce a kára předtím celou noc stála). V čem by mohl být problém? Převodovka je Fordův čtyřkvalt A4LD.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  16:24

« Re: ZF prevodovky

Nesměj se... známej automechanik se po práci meje mejdlem s jelenem a fungovalo to líp, než solvína. Nekecám.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  14:01

meju se mejdlem s jelenem :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.02  19:14

to Keyser_Soze: Tak už je to vyřešený. Nekomunikoval rozvaděč s počítačem kvůli rozdílné generaci těchto dvou zařízení, teď mi kluci volali. Jinak moc díky, měj se a myj se :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.02  19:05

hm u E32 je celkem obvykla chyba ze nahodi Trans Safe-Fail Prog hlasku na displaji a jede v nouzovem rezimu pritom prevodovce nic neni, celej problem je ve spinaci na pace kterej rika co zrovna je zarazeno, rozebrat a vycistit kontakty. Na mejch strankach to najde v odkazech, link na naglickou stranku s navodem a fotkama jak to udelat. Stejne tak vycistit S/E/M prepinac.

jeden navod je tady:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto

14.05.02  18:47

to keyser_soze: Hele, problém. Kámošovi na 735 E32 právě klekla převodovka. Dali celou jinou, i jinou řídící jednotku a houby to pomohlo. Prostě ta kraksna zařadí náhradní režim a jedeš na trojku furt. Nějaký čidlo?
  • 00 Reagovat !

foto

14.05.02  15:09

« ZF prevodovky

ZF prevodovky ma sedmicka bawor E32ka, ZF 4HP22 ma 735ka, 4HP24 ma 750ka a 5HP30 je v 740kach (to uz je ta dementni :), jinak naky kecy o baworackejch prevodovkach a pouziti v E'radach jsou ke stazeni v PDF na my sedmickovy strance e32.webpark.cz, samozrejmne ty prevodovky byly i v jinejch baworech ale ja delam jen do sedem.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  13:16

« Re: Baborský na srazu

Já už nevím. Když jsem se před rokem snažil poprvé dát tu převodovku opravit, tvrdili mi do telefonu v opravně KAPS v Kojetíně, že je to typ 4L30E, před necelým týdnem tady v Brně v jedné dílně mě chlap ubezpečoval úplně o jiném typu o kterém jsem nikdy neslyšel. Tak si potom vyber... :-((
    Na ty stránky IMPEXTA se ještě podívám, třeba tam najdu něco kloudnýho.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  12:35

ZF je označení pro jaké převodovky ? Není to ta co se dávala do BMW ? Protože pokud je to ZF tak na ND pro ně v ČR existuje distibutor. www.impexta.cz
  • 00 Reagovat !

foto

12.05.02  20:31

« cena repase automatu

Může mi někdo, alespoň přibližně, říci na kolik by vyšla repase automatické převodovky do Mercedesu W 124, čtyřkvalt, r.v. 1989 ? Je mi jasné, že záleží na té či oné opravně či odkud shání opravna náhradní díly (a v jaké ceně) atd., ale myslím takový ten střed. Sám nemám představu. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.02  15:29

Díky, ale asi se tam nedostanu. Ovšem pokud se najde příležitost, zajedu si osobně přímo k panu Baborskému, když se s ním domluvím.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.02  15:28

« Re: Automat to ace2

KON: Srovnával jsem orig.servis a neorig.dílnu co se týče práce s autem, motorem, mech.převodovkou, elektrikou. Ne automat. Stěžuju si na nedostatek kvalitních a levných (rozuměj přijatelných) opraven automatických převodovek.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…