Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Hurá!
Už vím, kde teču (tedy převodovka). Na hydr. měniči mi přestalo těsnit gufero. Zajímavé je, že únik nestane až při jízdě do dlouhého kopce na "2". Při norm. jízdě není pod autem ani kapka. Doslova! Gufero objadnáno, oprava (snad) na dohled. Koho to nezajímá, už si to přečetl, a má smůlu :-) -
« Re: vydrz prevodovek
Dyt to říkám. Do maxima nejde. Nechává si rezervu. Nicméně u těch litráží ve V8 nemá cenu je někam vytáčet. Efekt by byla maximálně tak v hluku než vy vyšším výkonu. Krouták v 3000 a výkon v něco málo pře 4000 je předpoklad aby ho převodovka netýrala ve vysokých otáčkách. -
Mě to teda vždycky fungovalo tak, že pokud jsem držel zmáčknutej kick-down, tak to šlo do maxima a pokud sem ho nedržel, tak to řadilo optimílně s ohledem na krouťák. Je zajímavý, že u Granady to skutečně jde až na maximum, dokud ten kick nepovolím, u Caprice jsem mohl podlahu prošlápnout a vždycky si ta bestie přeci zařadila dál i když bych ho podle citu ještě chvilku podržel :-). -
Kdepak ani náhodou do maxima netočí. Respektivě ani zdaleka ne. A je to rozdíl, když tam mám D nebo nechám vytáček, třeba 2. A nedělá to ani Jaguar XJR, kterýho jsem dnes řídil :-) Točí do maxima jen když tam necháš zamknutou nějakou rychlost na automatu. -
to ace2: Nesmysl, občas nechápu, co tu vymejšlíš. Automat, sešlápnutej na podlahu, JEDE DO MAXIMA. U Dodge Caravanu dokonce až tam, kde už citelně ztrácí výkon a o krouťáku už se mu ani nezdá (5500rpm). Proto je při předjíždění nejlepší paradoxně jeden centimetr pod úrovní pedálu na podlaze, stačí před přeřazením. Zvláštní to jev, ale patrný od začátku až do teďka, tzn. v průběhu 200 tkm, nic se nezměnilo. Ale s citem v noze pro automat to není žádný problém. Taky je velkej rozdíl, jestli do maxima šlápneš pomalu nebo dupneš. U Caravanu je ještě speciální režim "L", kterej nepřeřadí dřív než v maximu. Při plném plynu je chování "L" a "D" naprosto shodné.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!