Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:50

« Co dělám?

Gufero objednáno, a ne objadnáno. Blbý den ....
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:48

« Oprava

Únik nastane, nikoli nestane. Překlep, no!
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  18:47

« Hurá!

Už vím, kde teču (tedy převodovka). Na hydr. měniči mi přestalo těsnit gufero. Zajímavé je, že únik nestane až při jízdě do dlouhého kopce na "2". Při norm. jízdě není pod autem ani kapka. Doslova! Gufero objadnáno, oprava (snad) na dohled. Koho to nezajímá, už si to přečetl, a má smůlu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.02  14:46

« Re: vydrz prevodovek

udržovací
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  08:09

Dyt to říkám. Do maxima nejde. Nechává si rezervu. Nicméně u těch litráží ve V8 nemá cenu je někam vytáčet. Efekt by byla maximálně tak v hluku než vy vyšším výkonu. Krouták v 3000 a výkon v něco málo pře 4000 je předpoklad aby ho převodovka netýrala ve vysokých otáčkách.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  07:06

Mě to teda vždycky fungovalo tak, že pokud jsem držel zmáčknutej kick-down, tak to šlo do maxima a pokud sem ho nedržel, tak to řadilo optimílně s ohledem na krouťák. Je zajímavý, že u Granady to skutečně jde až na maximum, dokud ten kick nepovolím, u Caprice jsem mohl podlahu prošlápnout a vždycky si ta bestie přeci zařadila dál i když bych ho podle citu ještě chvilku podržel :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  22:22

Kdepak ani náhodou do maxima netočí. Respektivě ani zdaleka ne. A je to rozdíl, když tam mám D nebo nechám vytáček, třeba 2. A nedělá to ani Jaguar XJR, kterýho jsem dnes řídil :-) Točí do maxima jen když tam necháš zamknutou nějakou rychlost na automatu.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  22:04

no, ono se to da nastavit, nebo ne? a aby se udrzel kroutak i po prerazeni vys, tak jsou lepsi vyssi otacky pri nizsi zarazene rychlosti, aby to zase nemuselo tahat az odspoda (pokud teda nemluvime o osmivalci, kteremu je to stejne jedno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  21:55

Tak tak. Přesně taxe mi to chová. Točí až k červenýmu, ale nikdy přes. Ale všechny nemusí být stejný. Např. takovej, kterej řadí dřív i na plnej kotel kvůli udržení krouťáku by byl mnohem výhodnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.02  11:09

to ace2: Nesmysl, občas nechápu, co tu vymejšlíš. Automat, sešlápnutej na podlahu, JEDE DO MAXIMA. U Dodge Caravanu dokonce až tam, kde už citelně ztrácí výkon a o krouťáku už se mu ani nezdá (5500rpm). Proto je při předjíždění nejlepší paradoxně jeden centimetr pod úrovní pedálu na podlaze, stačí před přeřazením. Zvláštní to jev, ale patrný od začátku až do teďka, tzn. v průběhu 200 tkm, nic se nezměnilo. Ale s citem v noze pro automat to není žádný problém. Taky je velkej rozdíl, jestli do maxima šlápneš pomalu nebo dupneš. U Caravanu je ještě speciální režim "L", kterej nepřeřadí dřív než v maximu. Při plném plynu je chování "L" a "D" naprosto shodné.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  08:20

Automat = velká životnost motoru. Nikdy ho nepodtočíč a nikdy ho nepřetáčíš.... Furt jede v nejoptimálnějších otáčkách...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  00:00

ace2: Ono je to vlastně dobře. Aspoň šetří motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  15:26

Hmm nemám otáčkoměr :-) Ale ani v chrysleru nemám ten pocit, že by šel do maxima. Podle mě si tam těch 500 nechával minimálně určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  15:21

ace2: Nevím jak kterej automat, ale v mým BMW při sešlápnutí na podlahu točí do maxima. Řadí tak 200 ot. pod červenou hranicí.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  20:39

kdyz seslapnu na podlahu, tak se necha vytocit skoro k 5000, tak jsem myslel, ze bych jeste 500 pridal. na druhou stranu je pravda, ze bezne jezdim kolem 1400 ot a o automatu, natoz nejakem razeni vubec nevim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:58

Jenže při sprintu je jsou právě otáčky nejdůležitejší. Tedy IMHO. Nicméně čistě teoreticky... Jinak by to mohl točit do 3 tis kde má maximální krouťák...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:42

« vymena

proste nech kazdych 40-50 vymenit kapalinu filtr tesneni na vane a eventuelne tesneni na filtru podle toho co mas za auto a hotovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  17:38

jiste, ale stejne ma smysl radit tak aby na sebe navazoval tocak a ne v max otackach, zvlast pri sprintu.

jinak vykon, hm brzdu ma tusim treba auto jarov.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  10:30

ne tak zcela, ještě je tam rezerva :-) To dělá každý automat.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  09:53

honza_s: Proč manuální? Když sešlápneš až na podlahu, tak se ti snad motor stejně vytáčí až do maximálních otáček, ne?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…