Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

07.01.03  22:05

« Re: výměna oleje

Keyser_Soze: Hele, po tom CD se zrovna sháním. Když jsem se ptal v AuTecu i tady v BMW ACR ČB, tak mi řekli, že to dávat nesmí. Přitom v DE nebo US je běžná praxe, že přijdeš k dealerovi a CD s katalogem dílů s obrázky Ti rád prodá za dvacet babek.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.03  09:47

jo jo, v tomhle je bawor docela v pohode, protoze CDcka s katalogama dilu a technickejma postupama jsou bezne dostupny mezi lidma a bmw ma online cenik n.d. na webu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.03  14:20

Já díly kupuju tak, že se podívám na www.carparts.com zjistím kolik co na Caddyho stojí a pak jdu handlovat do Impexty, abych nebyl zaříznut. Na vrakovištích nanakupuju, ne že bych něchtěl ale ono tam toho u nás pro mě moc zajímavého není.

uscar.serv.cz/cadillac/nase-akce/domazli… />
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.03  13:02

Hezké, s tím vrakovištěm... Holt, není nad to, mít na CD-čku kompletní katalog orig. dílů, k tomu stažený ceník dílů z autoriz. servisu, příp. ještě ceník některého dodavatele aftermarketu, a člověk hned ví, na čem je :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.03  12:53

Tak to jde.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.03  10:48

baworaka, takze almara od GM,

jinak ceny filtrovy sady na my auto jsou bud za 1275 KC za celou sadu treba v SIMIXu, nebo

333 tesneni vany

29 "O" krouzek

799 filtr

= 1161 + eventuelne 17kc za novy tesneni vypustniho sroubu

A to jsou ceny primo od BMW za original dily v autorizovanym servise.....

Takze ? Takze se obcas vyplati si zjistit cenu originalniho dilu :-) Kor u BMW (treba pumpa odstrikovace stoji na vrakovistich 1000, coz je treba pohodova cena do ty doby, nez clovek pres web BMW zjisti ze nova stoji ani ne osm set :))

• « 00 Reagovat !

foto

30.12.02  15:11

Co máš vlastně za auto ?

Jo ceny jsou v pohodě, už z toho titulu, že je to spotřebák a ten vyrábí x firem zabývající se spotřebním matrošem na auta. V originále by to bylo asi o něčem jiným.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.02  14:44

zvlast kdyz filtrova sada stoji jen 1200 (teda aspon na my auto)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  21:02

Což si myslím, že výměna filtr je stejně tak důležitá jaká ta výměna oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  21:02

Problém toho vysáváním převodovky je nasnadě. Trubičkou si nevyměníš filtr co je v převodovce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  15:14

Jasne Ace, mas uplnou pravdu. Menil jsem kapalinu zatim jen jednou a to tim zpusobem, jak popisuje Justman - do prevodovky jen vsunuli hadici. Jo, vlasne jsem menil ATF jeste jednou, ale to mi zaroven menili celej vnitrek prevodovky :-))

Ted mam stejne manualni prevodovku, a tak me podobny veci momentalne moc netrapi (bohuzel).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  11:17

ježiž, no snad to rozluštíte... to je tak když si nekontroluji po sobě co napíšu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  11:07

KON: No ono když nedáš tesnění pod vanu a dáš tam jen to oranžové tekuté těsnidlo v tubě tak je poměrně slušná šance, že ti na za čas bude někde v lepším případě rosit v hoším pak, že ti vždy spadne pár kapek oleje pod auto. Jenom přece není to nic extra. Já jsem si tam dal jak normální těsnění co je v sadě tak i na obě strany těnění ten oranžovej tekutej. A ani kapička :-) narozdíl od stavu předcházejícího kde byl jen ten oranžovej...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.02  09:27

Ještě jednou díky za tipy :-), přeju hezkej den.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  19:44

Přesně tak, dělá ameriky.

Na olej do skříně si dej pozor. Zjisti si přesně specifikaci. Jsou totiž i jiné převodové kapaliny než Dextron II a III. Co se dává do Nissana vážně nevím, ale dokážu se představit, že jako do jednoho z nejprodávanějších sedanů v USA se bude dávat to co se dává do drtivé většiny amerik, Dextron. Rozdíl mezi II a III není téměř žádný, snad prý III je pro vyšší průměrnou rychlost. Jinak jsou navzájem mixovatelné a zaměnitelné.

Ty díly si kup. Nevěřím, že bude mít Fajt díly na Nissana :-) kup je u toho Simixu pod Nuselákem (adresu a telefon na www.simix.cz)

Kupuje se taková sada, je to placatá krabice a v ní je sada těsnění a filtr do převodovky.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  17:59

Díky za tip, jsem z Prahy takže zkusím toho Fajtla (on dělá ameriky?). V servisech se totiž nevyznám, naštěstí do nich nemusím jezdit. A ještě k tý kapalině, znám jen dextron, ale v manuálu samozřejmě píšou Nissan ATF:-)...existuje nějaká klasifikace jako třeba u motorovýho oleje?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  10:43

U nás se to dělá tak jak to jde. Tedy sundáš vanu převodovky a co jde to vypustíš. 40-50% je podle mě přehnané. U mě v převodovce zustane něco kolem litru oleje. Což u mě z tuším 6-7 litrové náplně není nějak dramatický. Jiný způsobem výměny ani vlastně nejde. Nakonec jak jinak bys chtěl vyměnit filtr v převodovce... V servisu za to podle mě budou chtít tak 3500 Kč když nebudeš mít nic svého.

Jinak je to cca 150-170 Kč za litr Dextronu (pokud se do toho dává) a sada na převodovku může stát tak kolem 1200 Kč. No uvidíš.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  10:06

to Maxima: Souhlasim s Acem. ATF nech rozhodne vymenit, zvlast pokud jezdis hlavne ve meste nebo tahas privesy. Stara napln je obvyklou pricinou zniceni automatu. Urcite je dobre se ridit radami vyrobce. Akorat nechapu na co je potreba tesneni pod vanu, normalne se meni jen filtr.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.02  03:47

Na kolik u nas ta vymena pr.oleje prijde,mohu-li se ptati? Tady "normalnim" zpusobem cca na $50 a "lepsim" $100.Pritahnou k autu takovou bednu na koleckach,napoji par hadicek pod kapotu a uzavrenym okruhem se z jedne strany odcerpava stary olej a druhou stranou se nasosava novy,Trva to asi 5 min.Ten pristroj ma pruhledny celni panel a pruhledne nadrzky na oleje,tak je krasne videt,jaky je to velky rozdil mezi starym a novym.Nechal jsem si to jet trosku dele,do te doby,nez jsem videl,ze se do te odpustne nadrzky zacine plnit uz novy olej.Takze oproti standardnimu zpusobu,kdy se vymeni asi jen 40-50% naplne,je udavano 95-98%.Zajima me,jak to v servisech delaji u nas,az se vratim,tak na manual uz me asi nikdo nepremluvi...
    To MAXIMA:myslim,ze nemusis specialne spechat s tou vymenou,jako druhe auto mam taky japonce se 132000 milema(210000km) a puvodnim olejem z fabriky a radi to porad sametove...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  18:57

Rozhodně tím nic nezkazíš. Myslím, že ti to udělá každý servis na americký auta. Jenom přeci co si budeme povídat. Výměnu oleje v automatech mají zmáknutou lépe. Pokud jsi z Prahy, tak třeba Servis Fajtl hned na proti policejní akademii "údolí dutých hlav" pod Jarovem. Jinak si myslím, že by to měla zvládnout většina servisů. Filtr a gasket na olejovou vanu si kup radši sám a to třeba v Simixu pod Nuselákem (www.simix.cz) dělají díly i pro japonská auta. Tak budeš mít jistotu, že máš filtr i těsnění opravdu to pravé a vyměněné.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…