Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
golf gti teda neni auto po kterym bych nejakym zpusobem touzil, bezne jsem si s nima s cosworthem v automatu vytiral *.
Jedinej golf kterej ma v manualu opodstatneni je Golf II Rallye s G60kou a 4x4, pak manual do Lancera EVA (a ze tohle auto fakt znam z blizka, tam by se automat nehodil) a do imprezy, tim muj vycet konci. -
« Re: jeste k tomu ASC
prof: Vzhledem k tomu, že Voy ho každou chvíli někde nechá, bude s ním lítat město. Sedmu bude mít na cesty, který ho teď za posledníma zakázkama čekaj, tzn. ČB-Rokycany, ČB-Rakovník, ČB-Liberec a další. Čističky jim stejně se vším všudy vozí náklaďák, takže poslední dobou má auto jenom na to, aby hodil notebooka přes rameno a mazal na úpravy průmyslových počítačů po republice. Každopádně ve svých 47 už chce mít ten zadek trochu hýčkanej a fofrklacek by asi už nevzal do ruky. -
« Re: jeste k tomu ASC
to Keyser: No, otec do toho asi skočí. Pořádně jsme se projeli, měli jsme k tomu nějaký výhrady že je to drahý a starý a tak. Jenže potom se projdeš po bazarech, vidíš ty mrdky, co tam prodávaj a snaží se tomu říkat auta a nakonec jsi rád, že jsi rád. Je taky možný, že až otec skončí tu zakázku, co má teď rozdělanou, půjde do nějaký pětiletý E38 nebo novýho Voyagera. -
« Re: abcdefgh
to Keyser_Soze: Potřebuju Tvoje vyjádření, protože to vypadá, že můj otec je teď nakloněn myšlence koupit E32ku. Je to 1989 735i, dovoz Německo, poctivá servisní knížka, najeto 223 tis. Kč. Jsou k tomu letní kola - bohužel ne bavorácká lehká BBSka, ale RHčka 16x9" a 16x10" s gumama 225/245 Falken, už dost sjetý. Zimáky jsou k tomu patnáctky a jedna guma je ruplá, ale stejně byly dost sjetý. Barva je typická černošedá metalíza, mě osobně se auto v týhle barvě líbí a lak kromě pár jasných přilítnuvších kamínků na čumáku nemá nikde vady, motorový prostor naprosto čistý, žádné sváry, je to prostě nebouraný auto, stopy po rezu nejsou. Automat řadí hladce, ale má proti zkušenostem s Voyagerem 3.3 V6 větší prodlevu při kick-downu. Auto má sedadla v krémové kůži, jejichž stav plně odpovídá věku a vcelku jim nic není. Bylo nám řečeno, že klima nespíná pod 6°C, takže zatím jsme ho nevyzkoušeli a nevíme, jestli funguje nebo ne, chystáme se ho vzít do vytápěné garáže. Znám kluka, kterej bez starostí vždycky koupí sedmu, která má najeto kolem 280 tis. km a prodává jí, když má na tachu 400 tis. km a nedá na ně dopustit, dost se divím i jeho optimismu ohledně převodovky, která sice řadí dobře, ale podle mě ji zrovna v těchto kilometrech čeká repase. Auto jede hezky, motor chytá, kola drží přímý směr, ale na těch širokých kolech se při devadesátce roztřese volant, podle mě je to klasická bavorácká nemoc s gumovými pouzdry na přední nápravě, takže nás podle pár webových rad čekají koupit 750tková pouzdra, která víc vydrží. Dost mě mrzí, že tam není ASC+T, ale podle toho kluka je to spojeno s elektronickou škrtící klapkou, která je problémová a nová stojí 18 tKč. Absence protiprokluzu mě mrzí zejména kvůli otci, který posledních patnáct let jezdil s předním pohonem a nevím, jak mu to půjde hlavně v zimě k duhu. Auto má ještě palubní počítač, jaké jsou podle Tvé zkušenosti odchylky měření spotřeby? Táta má představu o průměrné spotřebě kolem 11 litrů, po pravdě řečeno má dost lehkou nohu a s šestiválcem ve Voyageru jezdí průměr 10.4 litru. Stojí tohle auto na dokladech podle Tebe za 106 tisíc korun? Poraď, co můžeš, na sobotu máme domluvenou projížďku cca 200 km, dálku i město. -
« Re: výměna oleje
to Keyser_Soze: Papíry na 635 vůbec nehledej. Vzdej to a začni hledat papíry na 728 730 732 733 735, modelová řada E23. Potom se to na základě potvrzení od akreditovaného dovozce protáhne přestavbou a jsou z toho papíry 635CSi. Pochybuju, že někdo, kdo tímhle "krvavým" procesem, kterým prošel pro to, aby mohl mít vytouženou šestku, projde, Ti je jen tak prodá. Já to teď po takovejch měsících, co mi to u nás ve vidlákově (ČB) dopravka nepovolila, dělám přes prahu. Mám tam známýho, ale samozřejmě potřebuju někoho, kdo to třeba za pět tisíc protáhne technickou, přestavbou na dopravce, udělá tomu správný papíry a zase mi to předá zpátky do ČB. S naší dopravkou už jsem to bohužel vzdal. Něco mi říká, že chlapíky, co by to pro mě udělali, asi budeš znát. Beru si číslo a ozvu se, i kvůli tomu CD. Zatím se měj _RB_ -
« Re: výměna oleje
no hele ja mam ETK (databaze dilu) verzi 6/99 ta je vicejazycna a TIS (servisni informace) v nemcine, takze poradne nevim co tam je, ale nejak to nepotrebuju. Protoze mam E32, ktera se delala do 94tyho tak mi verze z 99tyho staci ke stesti, to TIS cd budu mit i v anglictine ale chvili to potrva. Jestli o to mas zajem tak se muzem dohodnout.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Tohle by mi fakt chybělo, ale třeba to s prvními známkami stárnutí vyšumí a já si koupím automat. Ideál je mít pro každý účel jedno auto k tomu určené. Na řádění Dodge Charger 440 z roku 68 s šestikvaltem, na cestování Seville STS a na bahenní víkendy Hummera. Jenže už jsme zase u toho - nejsou šrouby, vrať se na zem... :o/