Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nevědomost?
Rob2: Táta má na 88 735i 220 tisíc a automat řadí jako v pohádce. Když je pod nulou, řadí při trochu vyšších otáčkách a je to maličko cítit, ale to je holt návštěvou autorizovaného servisu a inspekcí s doplněním předepsaných (rozumněj nesyntetických) tekutin. Rozhodně to ale nejsou nějaké rázy, ale jemné dosednutí dalšího kvaltu. Proti tomu špajzka na tátově předchozím Voyageru vydržela něco málo přes 200 tisíc. Ani tak není problém ten rebuild automatu jako to, kdo to provádí. Když si nějakej rádobyodborník na převodovky řekne, že tyhle spojky a tyhle o-kroužky byly ještě dobrý a nasype si to do šuplíku na příště nebo dokonce vymění čtyřkovou lamelku za zpátečkovou, potom tu převodovku nečeká ani 20tkm. Pro Jižní Čechy člověka, který to bezchybně přestavuje, znám. V Praze Ti poradí spíše ace2, na Moravě zase člen diskuse, zvaný prof. -
« Nevědomost?
Tak jsem se (čistě náhodou) dostal v hovoru se svým kolegou na téma automatická převodovka. Reakce? V autě s automatickou převodovkou prý jel jednou, a nic moc. Navíc prý všichni (chtěl bych ty "mechaniky" poznat) říkají, že automat se po...e, a potom to stojí strašný balík. Argumentaci, že ono pos....í není zase až tak časté, že jsem měl možnost jezdit s automatem, který měl najeto přes 240.000km, a řadil bezvadně, a že jízda bez "kvedlání" je veget okomentoval přibližně slovy: "Ale já stejně raději řadím." No, není nad pádný protiargument. Tak jsem to vzdal. Ať si koupí černobílý televizor bez DO :-) Nejlépe na kliku :-) -
"-- skrytý --" 24.02.03 21:57
« Re: automat ano
Já tedy říkám automat ne - prostě me to s automatem nebaví ani v Praze. Jediné, co bych z automatu v autě bral je cruise control (případně jeho inteligentní verzi), který se už delší dobu dělá i u manuálů, ovšem ne vždycky se s ním k nám auta dováží. -
« Re: automat ano
Automat rozhodně ano, ale to už tu bylo řečený asi tisíckrát. Každej si na to musí přijít sám. Nám zasvěceným nezbývá nic jinýho než provádět osvětu podpořenou názornými ukázkami mezi nic netušícím národem:-)) Už jsem 2 svoje kamarády přesvědčil, nebylo to nijak pracný, stačilo je nechat svézt v pražskym provozu. Jako špatnou věc vidím, že u nás se za automat u novýho auta (skoro u všech značek a typů) připlácí a ne málo. Řekl bych že pro spoustu lidí, kteří jsou stejně zvyklí jezdit s manuálem je tohle rozhodující argument, proč automat nevyzkoušet. No a my co kupujeme ojetý pak nemáme z čeho vybírat:-))