Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

21.03.03  11:25

« Bez nadpisu

no filtr palivak se da sehnat kolem dvou tri kil u FRAMu atd :-) to byly vsechno origo BMW ceny, co se tyce oleje do diferu, ten kdo nema samosvor (nejvic vybavene modely a nejhur vybavene modely) tak tomu staci klasickej prevodovkovej olej dany specifikace, do samosvoru ale je dobry dat ten co tam patri a ja nevim jeho udaje, urcite je nekde levnejc nez za 450 za litr :)jenze co to je ?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.03  21:03

« Re:

Hmm, pěkný, nic pro socky. Ále jo, ty šetřivý splaší ty filtry do pětikila a olej v diferáku taky něčím nahradí. Ty šetřivější se pak o tyhle zbytečnosti nezajímají a jede to taky, ne? :)
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.03  13:24

« Bez nadpisu

no kdyz bych bral jeho info:

tak vzduchac filtr: 678

olej f. 359

prevodovka filtr 1190

nemrzka do chladice - 6L bmw koncentratu na 1:1 s destilkou, koncentrat je po 1,5l flaskach, 4 flasky = cca 520

destilku pocitat nebudu ale je to 6L, zanedbatelny

olej 10-w-40 sest litru = nevim, no mne penzzoil co tam davam stoji cca 150 za litr takze dejmetomu 900

olej do diferaku 2litry - cca 900

a volej do almary tak za 500

+/- autobus ty naplne a filtry jsou za 5-5,5 tisic.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  20:52

« Re: Automat

keyser: Otázka, co si počítaj za litr oleje, že jo. Jen tak pro zajímavost: Kolik stojí ten filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.03  10:59

no jestli jsou v tech deseti a pul naplne a filtry tak to neni zas tak sileny, vem si ze voleje tam je sest litru, vzduchac je taky docela drahej....ja si tyhle veci delam sam...jo a ventily, ano 735 a 730 e32 ano, pac ma starej dobrej OHC radovej sestivalec M30 z sedumdesatych let.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  21:36

RB: Hmm.

Keyser: Co ty na to, dest a půl papíru za prohlídku? Báwo potřebuje seřizovat ventily?

• « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  10:37

Řekl bych, že to není tak zlý. V ofiko BMW servisu za inspekci II nechal ocko 10300,- Kč s dokladem a potvrzením do servisní knížky. Byla v tom diagnostika, kompletní test podvozku, úplně všechny kapaliny (motor, skříň, diferák, servo, nemrzka), svíčky, seřízení ventilů, předepsané testy všech soustav na tlaky a těsnost a já nevím co všechno ještě.

Zvlášť se platila ještě výměna spojovací tyče řízení s dvěma čepy, originální díl, s prací i dokladem 3500,- Kč.

Sám si musel otec doplnit několik žárovek do palubky, vyměnit asi čtyři pojistky, kompletně vyčistit světla (to bylo hodně znát) a vyčistit chlupama skoro zacpanej vstup do termostatu tý automatický dvouzónový klimatizace. Pak musel dokoupit pár pojistek, žárovek a lékárničku do výbavy.

To byly vesměs polajdané věci po předchozím majiteli, se kterejma se ale dalo v pohodě jezdit. Nicméně otec je puntičkář. Na nějaké leštění auta nebo ležení pod ním není zvědavej, ale chce to mít všechno do posledního šroubku v pořádku. To teď má a zatím spokojeně jezdí, se servisem BMW Auto Andy tady v ČB je zatím spokojenej.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  10:26

no u mne to znamena o vikendu zaparkovat ne pred barakem ale zajet do dvora a spachat to o co si auto rika :)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  08:59

RB: Zato vaše konto při rozsvícení se těch červenejch diodek maličko znejistí :-))))).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.03  07:58

rabukate: Báva mají už od osmdesátých let dost dobrej systém, kterej Tě posílá na inspekci. Nechali si na to udělat i nějakou studii a potřeby auta ten systém plní bez chyby, když se bude jezdit do servisu podle něj, nemáte se proč o svý bávo bát.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  21:18

« Re: bouračka

Flat Rock v Michigenu? Něco z tama je. N2co taky z Japonska, ale taky Canada, Mexico, no prostě gulášek, ale chutnej....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.03  21:16

....a hlavně u evropských převodovek, přece jenom jsou dělané (hlavně německé) na bezotřesový a bezprašný provoz. Nevím jak u oplíků, ale mám takový pocit, že třeba u novějších báw s AT si to samo začne řvát o výměnu :-))) To mi pak může tvrdit kdo chce co chce, ale já pošupu do servisu na výměnu. Ale jak již bylo řečeno, není větším potěšením, něž si s tím pohrát sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.03  19:51

krakatit: To je, jako by Ti řekl, že olej v motoru se mění, až se začne zadírat. Blbost, co? Měl by se nad sebou zamyslet - nikdo není dokonalý, ale takovéto "rady" .....
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.03  00:00

krakatit: To nevadí. Může bejt dobrej, ale zcela jistě automatům * rozumí. MV6ka má standardní GMko, přesně teď nevím, ale s největší pravděpodobností asi TH450. Jenže to je fakt jedno, protože jsem nikoho v životě neslyšel říct větší blbost než že se olej mění až když to blbě řadí. Ještě kroutím hlavou, nediv se...

Automat chce jednou za 30-60 tis. km ATFko vyměnit ať se děje co se děje, nikdy to za to nestojí. Když jezdí víc v městským provozu, tak spíš u tý dolní hranice, když venku, tak ty intervaly můžeš prodloužit. Už tisíckrát se to tu řeklo, ale ATFko musí bejt malinovka, ne dohněda ani cítit spáleninou. Hladina se měří po zahřátí a napuštění všech kanálů (prostřídání všech kvaltů) se zapnutým motorem a voličem v poloze P. Nemělo by to bejt ale těsně po tom, co ta převodovka dostane velkou čočku, prostě zahřátý, ale nepřehřátý.

Osobně si myslím, že pokud si nejsi schopnej při utahování šroubu uříznout i zadní kolo, tak takovýhle věci jsou na vlastním autě dělat vyloženě radost.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  22:07

Tak ja Ti nevím, máš pravdu, automat mi sice řadí dobře, ale v rámci prevence to musím udělat... Ale ten chlápek je jinak machr, tak nevím... ale asi to vypadá, aby měl pak práci, tak to řekl, ale to mi na něj nesedí, je poctivej a doporučuje spoustu věcí, co prevenetivně udělat...Dneska mi grátis spravil hadičku, motor sál falešnej vzduch a při volnoběhu vibroval...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  21:57

No když už přestane špatně řadit, tak je pozdě. Díky těmto technikům pak mají problém automaty s pověstí o spolehlivosti a přitom je automat de facto nerozbitná část auta. I když jsou v některých autech náplně v automatu definovány jako bez údržbové, tak výměna oleje a filtru oleje automatu je vhodnou tak po řekněmě každých 60 tis km. Nic se s tím nezkazí a automat se odvděčí poctivou prací. Jinak olej do převodovky stojí litr 150 kč a filtr s těsněním stojí tak těch 1200. Litru oleje se tam vejde asi 6-7 takže není to nijak drahá záležitost. Jenom je to práce, protože automat nemá výpušťák jako motorová náplň. Musí se odšroubovat vana automatu a vypustit. Pak vyměnit filtr oleje, dát nově těsnění na vanu, zašroubovat a pak nalejt olej... Je to delší práce, ale šikovnější majitel to zvládne sám. Žádná zrada v tom není, maximálně se kouknout jak je tam přidělanej původní filtr, než se vyndá. No automat stojí na evropský auto tak těch 70 tis když bude slušný prodejce. Není lepší si 3x 4x vyměnit olej :)
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.03  21:38

« Automat

Mám Opel Omega MV6 s automatem, borec ze servisu říká, že mám měnit olej až když to nebude dobře řadit, to je ale blbost ne? Chce to preventivně
    vyměnit, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  18:41

No to je možné. Mazdy se například dělají ve Flat Rock v Michigenu. A též tuším, že v Californii.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  13:34

To rbaron: naprosto s tebou souhlasím, taky si někdy rád zablbnu a proto si půjčuji občas od kámoše, a teď se nenaser, WV Golf 2002, benzín, manual. Na vyblbnutí po Praze to nejlepší auto. Ale po cca 2 hodinách ježdění po Praze mám toho dost a bolí mne pravá ruka, hlavně v zápěstí. Ten borec co má toho golfa si zase někdy půjčuje mou Mazdu. Prý v tom vidí nějakou romantiku - automat, americké měkké svezení, atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.03  13:26

« Re: znovu kapalina

To keyser - jak už jsem psal, Mazda 323, USA, nalítáno 104 km, (jak se to píše česky, nevím, asi kilo miles = 1640kilometrů * km?). Skus mi zavolat, určitě se domluvím na té výměně. Naposledy to měnily v Mazdě Brno, asi 07/2001; měla tehdy 82 km (jak to napsat? 82 000 miles?).
    Číslo do práce: 220 216 773, 973 216 773.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…