Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: profe mi rekni co muze bejt tohle
keyser: Takže jako kdybys vyřadil na N a od tý doby už to tak zůstalo? Malej tlak a to sice z nějakýho důvodu, ovšem z jakýho, těžko říct. Ale to je jenom doměnka, víš jak je těžký to určit, když v tom autě nesedíš a nemůžeš si to sám ošahat:-( -
« profe mi rekni co muze bejt tohle
jedu si v poklidu domu, na dalnici je takovej hup co tam je uz sto let (ted o nem nedavno blili v tv, ze se tam most propada do mocalu) za ty leta uz vim jak rychle ho prejet aniz by to do neceho mlatilo takze se auto jen zhoupne, vcera se zhouplo a chovani bylo jako by prevodovka zustala kousla na "N" ko, sice kdyz menim kvalty tak se neco v ty almare deje ale vysledek porad stejnej, jako na Nko, jen na Pcko to funguje. Sem z toho jelen. -
« Otáčky
Ale motor by občas vysoký otáčky vidět měl, každá součástka v motoru po nějakým dědovi je obalená kilem karbonu a čtvrtku olejový náplně tvoří starej benzín. Pravdou je, že tyhle velký auta s automatama člověku připadnou jako že se tomu nějak brání, ale přitom stejnej třiapůllitr v šestce s manuálem si o to vytáčení prostě doslova říká. -
« prof
vidim to stejne jako ty, btw u myho auta vidim ctyritisice otacek jen kdyz specham domu po dalnici a seru si to tech 190, jinak se motam kolem ty dvojky a kickdown, nepamatuju si kdy bych ho pouzil. nejsem ten typ co ho potrebuje za kazdou cenu, a ostatne auto resp motor v nem na tyhle hratky stejne neni to pravy orechovy.
stejne tak prepinac na almare do polohy M (manual) sem prep jednou abych videl jak se na palubce rosviti M :-) a S cili sport si poustim jednou za 1/4 roku na ceste domu kdyz se chci pobavit, fakt je ze to je nejak vazany i s motormanagementem a po prepnuti na S to vsichni vcetne mne hodnoti slovy "to auto se nasere" :) -
« Re: pro tronu
no jasně, jenže je mu to fakt řadit dolů moc nechce. Vím jak to má řadit, protože Cadillac používal THM 440-T4 od 84 do 92. U Markuse se to chová jako auto kde chybí prostě kus plynu. Zatím to řeší tak že si podřadí manuálně voličem. Nicméně přichází dost podstatně o dynamiku auta, protože ta 4.5 je docela vitální. Když nad tím přemýšlím, tak nejen kick-down ale celej plyn se chová velmi dietně. Prostě to chce nějak ty lanka poštelovat. Já automatům prd rozumím, ale když nad tím tak přemýšlím, tak jsem si koupil na 440-t4 originální manuál od General Motors, tak bych nemusel být tak línej a podívat se tam :-) nicméně že by to bylo nějak srozumitelný...
[odkaz]
No jinak Profe, jestli budeš někdy v pátek večer v Praze tak se nezapomeň u nás zastavit. -
« Re: Problem automat
ace: Já nejsem zas takovej odborník. Když tak mu tam tu radu přetlumoč, já tě když tak doplním :-)) Rád na páreček vzpomínám :-) Vycházel bych z toho, kdy mu to řadí kvalty, jestli mu je to náhodou zbytečně nevytáčí. Ono lidi jsou z těch vysokootáčkovejch motorů tak nějak navyklý, talže jim to často ani nepřipadne, že už to dávno mohlo být o 2 kvalty dál. Přitom to fakt nemá cenu točit víc, než tak cca do 2 tis (pan Piačin z Cartime má fakt libový otáčkoměry). Jak říkal keyser, ten signál je důležitej, ale moje praxe mi říká, že možná stačí vyndat zbytečně tlustej kobereček na podlaze. Jinak u aut, který u mě jezdily, si moc kick-downovýho řazení neužily. Jak někde někdo zmínil, myslím lenin, tak majitelé amerik jsou pohodáři a pohodář přeci kick-down nepotřebuje. Stačí mu jen zátah motoru o poctivým objemu a pak trochu zvážit na kdy to sešlápnutí pedálu načasovat. Má to skoro stejnej účinek a auto ti přitom blahořečí. Ach jo, jak ten člověk z tý ameriky zleniví. Jezdím teď s takovým CJ5kovým jeepem, u kterýho je 5 kvaltů, spojka na lanko a řízení bez serva!!! No to je šílený, když do toho přesednu ze Suburbana. Ještě štěstí, že si dám občas takovou kulturní vložku s traktorem, takže mám stále čerstvě v paměti, že to může být i horší, tam ta spojka jde opravdu těžko :-))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!