Automatická převodovka
« Re: dodatek
ace2: Zrovna 100, 200 a tahle celá řada mi připadnou jako dost fortelní auta starý poctivý konstrukce. Na to, jak s nima většina majitelů zachází a co maj najeto, je obdivuhodný, že jich ještě tolik vídáme na silnicích, i když k hezkýmu pohledu to už dneska má dost daleko... -
« Re: dodatek
ale pánové, zvláště nové AUDI jsou sráči, sorry ale jinak to říct nejde. A to jak technika tak i služby. Je to pseudo luxusní značka, kde je maximálně tak luxusní cena. Stále mi vrtá hlavou kde že je ten náskok díky technice :))) stále jsem na žádnej nepřišel :-) No a zrovna ty automaty... aktuálně má Audi nejhorší automaty v této cenové třídě. A to říkám jako člověk co jezdí výhradně s automaty a tedy se považuju člověka v tomto znalého. -
« Re: dodatek
Kdyz sme u toho co auto vydrzi, tak moje prvni auto bylo toho dukazem, Byla to staricka audi80, rok vyroby 78. Druhej motor a na tachometru kolem 400tis, ale uz pretocenej :-) Byla to takova skladacka z vrakace, skoro nic nefungovalo, vsechno mlatilo, shnila az na strechu. Ale jela! :-) a to bylo pro me dulezity. Jak rikal kamos automechanik: "za 9tisic celkem luxus" :) -
« Re: dodatek
Osobně si myslím, že když je AUDI pravidelně servisovaný a dává se do něj co má, tak vydrží opravdu dlouho. Třeba si chce známý kupovat AUDI A6 z roku 99 a má najeto cca. 150 000 km a každý se shoduje (technici, dealeri), ze je to akorat zajety auto. V dobrý kondici (teď mluvím o r.v. 1999) jezdí třeba diesely za hranici 500 000 km bez problémů, pak už je třeba sem tam něco investovat :o) -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
se zpomalovanim a zrychlovanim bych si hlavu nedelal. Mas tam dva pedaly :-) jeden zrychluje a druhej brzdi, kdyz stojis na krizovatce nechas tam D, nebo nejakou doprednou rychlost. Rychleji se odpalis kdyz si pribrzdis a vytocis motor trochu vice nez volnobeh ...
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
Díky za info. Každopádně máš předepsané lhůty pro výměnu olejů v automatice. Co máš za auto jinak ?
Jak mám s automatikou zabrzdit tak, jako když při manuálu sešlápnu spojku a brzdu ? Jak to funguje u automatiky ?
Jinak jak si popisoval tu max. akceleraci, tak to mám stále držet brzdu a do toho pedál plynu dát do 1/4 či 1/3 kroku ? Tak to aspoň vyznělo. -
« kdo poradi part II
Nu vim ze sem si moc nepomohl. Vim ze sem koupil automat od * kerej se o auto nestaral a docela me to sere. Nu, kdo z vas mi da tip, na nekoho, kdo na morave - nejlepe okoli Prerov, Olomouc ci Brno opravdu rozumi automatum a mohl by mi pomoci to dat do kupy? Zbavovat se mi toho nechce, pac sem tohle v automatu shanel celkem dlouho. A manual mi nesmi do baraku .. dikec -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
paranek: Na brždění jsou brzdy, u tramvaje pak zvonek :o)
Jestli chceš kor rychle akcelerovat, stačí si levou nohou podržet na křižovatce brzdu, pedál plynu dát do čtvrtiny až třetiny kroku a měnič se zamkne v určitých otáčkách motoru. Takhle se měří i zrychlení 0-100 u automatu, protože na první rychlostní stupeň je tam skutečně proti manuálu největší prodleva. Pokud nehodláš jezdit sprinty na čtvrtmíli, pak ale nevidím důvod něco takovýho dělat.
Když je v automatice dlouho neměněná kapalina, olej je dohněda a smrdí spáleninou, je lepší to tak nechat. My jsme se to mermomocí snažili vypláchnout na sedmě a důsledek je, že místo šťastných 50 tisíc kilometrů se sračkovým olejem jde převodovka na repasi už teď. Achjo, snad každej automat se musí *, a přitom je to způsobený lidskou blbostí a domněnkou, že je to stejný jako v manuálu a kapalinu měnit netřeba. Grrrr... -
« Re: Kdo poradi?
Milhauzz: jestli ta skříň byla načatá, tak jsi ji nepomohl, nebo naopak pomohl k tomu, aby lehla. V každým případě by byla vhodná její kompletní revize, i kdyby se to výměnou kapaliny a filtru (neřekl bych, že tam nějakej je, ale je to jen moje doměnka promanící z toho, že jsem tenhle automat v životě neviděl, ale zase jsem na něj slyšel chválu od skopčáka, kterej tvrdil, že by se uod Audi mohl Mercedes učit dělat automatický převodovky ...?) zlepšilo nebo odstranilo. V každým případě bych nespoléhal na toho, kterej prej dělá jen automaty, ale raději na toho, kdo je skutečně a 100% dělat umí. -
« Re: Kdo poradi?
Milhauzz: Podle mě jenom málo kapaliny, uvidíš po výměně ATF kapaliny a filtru, potom bych se teprve pídil dál, jestli se bude něco dít. Já jsem dával před třema dny syntetickou ATF do mý MANUÁLNÍ převodovky. To je žůžo, je to jak nový auto, zima nezima. Předtím to za studenýho rána skoro nešlo.