Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.11.03  13:02

« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?

to je samozrejme, ten clanok medzi sedackou a volantom je stale velmi dolezity :-)

spominane merania robia casopisy, a kedze to robia profesionalni vodici, pre porovnavacky do casopisu to ma podla mna dostatocnu objektivnu hodnotu - 0-100km/h ani nie (to sa robi skor pre zaujimavost), lebo tam spravi vela sprevodovanie, ale 1/4mila je objektivny ukazovatel vykonu auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.03  07:12

matuS: Právě. Tyhle měření se dělají kvůli tomu, aby se mohly do údajů napsat co nejlepší časy. Pak si někdo koupí auto právě z důvodu, že si přečetl ten údaj o zrychlení a stejně ho pak na křižovatce "udělá" floutek s nějakou popelnicí, protože s ní jednoduše umí zacházet.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.11.03  12:32

prof, ake merania mas na mysli? 0-100km/h?
    jednoduche to nieje. meracie pristroje su klasicke, t.j. je tam optika na dverach, v spojeni s pocitacom to presne odrata cas od rozbehu po 100km/h, zvacsa sa 0-100 zmera popri merani casu na 1/4 milu (niekedy aj pevny kilometer, to sa ale casto nerobi)

nikdy som o tom necital, ale predpokladam ze vacsinou pouzivaju aj launch software, kde si nastavis startovacie otacky, takze pocas celeho merania sa sustredis len na spojku a preradovanie rychlosti (cely cas drzis akcelerator na plno, on sam drzi startovacie otacky a pocas preradovania zabezpeci pokles otacok iba o par sto, aby motor bol stale v zabere)

samotny vodici o merani povedali, ze by to nechceli robit na vlastnom aute. spojka dostane uzasne zabrat - niektore auta maju najlepsi zaber pri pri max otackach uz pri starte, napr impreza, takze tam je velmi narocne aby spojka moc neklzala, lebo potom sa prehreje a zasa ked klze len troska, tak to zadusis a nemas pozadovane zrychlenie. rychlosti tam kopu maximalne rychlo a pri vysokych otackach....a samozrejme nemeria sa raz.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.11.03  12:17

« Re: dodatek

rbaron> to je v poriadku, len povedat ze je to prave zabehnute auto je dost nadnesene, kedze je uz v polovici rozumnej zivotnosti.

btw nepozeral si predvcerom DSF Motorvision? Predstavovali 6tku a pri tej prilezitosti ukazali aj to co mas ty (635 CSI?) boli tam v nadhernom stave....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.03  07:10

prof: Buď rád :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  19:17

RB: To by mě teda zajímalo, kam se poděl ten příspěvek, kterej jsem ti sem poslal. Asi ho sežral Trojský kůň :-)

No nevadí. Chtěl jsem, jestli bys neposlal nějakej odkaz na ty postupy měření nějakejch těch testerů renomovanejch časopisů, protože jsem o tom nikde neslyšel a rád bych se teda poučil, abych náhodou nějakýmu rakeťákovi s manuálem nezacláněl při startu :-) Jestli ti to připadá, že machruju, tak teda sorry. Obvykle tenhle tón volím velmi opatrně a to tehdy, když mám pocit, že někdo chce mermomocí něco vysvětlit a když k tomu nemá dost materiálu, tak začne fantazírovat, aby jaksi měl svý tvrzení o co o opřít. Říká se tomu machrování - vida, to je náhoda! :-) Po přečtení těchto tvých vět "...a měnič se zamkne v určitých otáčkách motoru... (tady fakt mluvíš o rozjezdu?), ...na první rychlostní stupeň je tam skutečně proti manuálu největší prodleva..., ... když je v automatice olej dohněda a smrdí spáleninou, je lepší to tak nechat..." no a na závěr ještě jednou "...na jedničku ty automaty pekelně prokluzujou než to trochu zabere." se za to ale na mě nesmíš zlobit a "zkus si je přečíst, jestli nejsou nějaký divný" :-))) Jinak se na to už vyserem, protože já zase nevím, jak vypadá nová řada 5. Fakt jsem to ještě nikde neviděl, ani na orázku.

• « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  15:33

lenin: To jsem fakt nechtěl, aby to vyznělo takhle. Jenom prostě s určitostí vím, že to podržení automatu na brzdě sníží ten čas na sto, na kterej se tady někdo ptal. Do toho přijde prof a v ležérním tempu mi naznačí, co to tady zase kvákám za blbosti a na závěr tak trochu samoúčelně zamachruje tím, že se mu protáčí kola jako nic. Zkus si to přečíst, jestli to taky nebylo tak trochu divný.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  13:38

« to: maxima

Přesně tak, některý otázky tady jsou fakt hodně intelignetní :-)))) Jak by chtěl u automatu jinak brzdit než brzdou?? Napadaj mě jedině tři možnosti: o strom, vyhoditz auta kotvu a přimontovat si k tomu padák jako ke stíhačce :-)))))) checht....
    to: paranek - prostě zapomeň na spojku....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  12:55

« Re:

Paranek: Zkus brzdu, to je ten větší pedál, vlevo od plynu:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  12:37

Když jsme se naposledy potkali na Hluboký tak jsem nebyl zrovna moc vysmátej, řešíc nepojízdný auto 350 km od domova:-(((
    Má invektiva vůči todě pochází jen z toho, že Tě znám jako pohodovýho borce a tady mi připadáš tak nějak hustej.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  08:18

prof: Ještě jednou k tomu rozjezdu. Myslím, že je to rok zpátky, cos tady říkal, že Caprice s pětilitrem při rozjezdu ani nehvízdne a že se divíš, jak to dělaj v těch filmech. Z tvejch aut myslím umí hezky prokluzovat gumy o asfalt v Impalle a v Corvette. O zbytku prostě silně pochybuju a lenin tomu říká prudění. Jsem teda vážně nerad, když vás tu vyvádím z harmonie, ale myslel jsem, že si můžeme říct věci na rovinu :o/

lenin: Se scorpiakem jsem se zkoušel normálně bavit, ale ono to moc nešlo. Bylo to o tom, že mi někdo vykládá, jakej mám sráč přestože v něm v životě nejel, a to mi vadilo. Už jsem toho taky nechal a do příslušných témat měsíc ani nenakouk. A na sraz doufám přijedu hned jak to bude možný a taky doufám, že si tam konečně taky budu moct vylejt hlavu a bejt tak vysmátej jako lenin obyčejně bejvá :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  00:00

matuS: Podle mě má většina vozového parku na našich silnicích přes 200 tisíc km a jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.11.03  23:38

150tisic, zabehnute auto? :)) to je akurat utecha pre toho kto to auto kupi.
    najme na nasich cestach sa taketo auto zacne postupne sypat, a to ani nehovorim, ze by mali byt kupene nove vsetky 4 kotuce, tlmice atd atd... nebavme sa o motore, dnes uz kazdy motor prezije auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  23:22

lenin: Já jsem na srazy přestat nejezdil ani neprudím, jenom de o rychlejší start z křižovatky, nic víc. Naprosto stejně to dělaj u testů zrychlení 0-100 v testech renomovaných časopisů, jinak bychom tu dneska stáli před rozdíly pěti sekund mezi manuálem a automatem a byly by to jenom další karty do ruky odpůrcům.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.03  20:46

« Bez nadpisu

Jak u automatů docílím toho max. zabrždění ... jako u manuálu, když sešlápnu spojku a brzdu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  19:24

RB: Mě u automatů taky prokluzujou, ale gumy o asfalt. Musíš se prostě asi projet s károu, který ta skříň šlape jak má :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  16:10

Hele nepruď. Ty od tý doby, co jsi přestal jezdit na srazy amerik a akorát se tu hádáš se škorpijákem jsi zcela ztratil schopnost normální debaty.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.03  14:54

prof: Aha, takže jsi to ještě nikdy nezkoušel a chceš mě o tom poučovat, když já už mám přesně vypozorovaný, co to dělá? Právě na jedničku ty automaty pekelně prokluzujou než to trochu zabere a způsobujou to horší zrychlení. V žádném jiném režimu nemůžu automatu nic vyčítat.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  08:46

RB: Nezlob se, ale na mě ten tvůj návod na max. zrychlení působí jako blábol člověka. Nemám tušení, o jaký prodlevě v porovnání s manuálem tam mluvíš, no a taky nevím, co bys asi mohl myslet tím zamknutím měniče :):):)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.03  23:42

Jak rikas, je to celkem mazec. Je pravda ze kdyz jedu styl kickdown tak se rucicka tachometru zastavi na 240ti. Kazdopadne tomu ale i pak odpovida spotreba, coz je pri sviznejsi jizde 12 a navrch. Holt clovek si nevybere :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…