Automatická převodovka
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
matuS: Právě. Tyhle měření se dělají kvůli tomu, aby se mohly do údajů napsat co nejlepší časy. Pak si někdo koupí auto právě z důvodu, že si přečetl ten údaj o zrychlení a stejně ho pak na křižovatce "udělá" floutek s nějakou popelnicí, protože s ní jednoduše umí zacházet. -
matuS 15.11.03 12:32
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
prof, ake merania mas na mysli? 0-100km/h?
jednoduche to nieje. meracie pristroje su klasicke, t.j. je tam optika na dverach, v spojeni s pocitacom to presne odrata cas od rozbehu po 100km/h, zvacsa sa 0-100 zmera popri merani casu na 1/4 milu (niekedy aj pevny kilometer, to sa ale casto nerobi)
nikdy som o tom necital, ale predpokladam ze vacsinou pouzivaju aj launch software, kde si nastavis startovacie otacky, takze pocas celeho merania sa sustredis len na spojku a preradovanie rychlosti (cely cas drzis akcelerator na plno, on sam drzi startovacie otacky a pocas preradovania zabezpeci pokles otacok iba o par sto, aby motor bol stale v zabere)
samotny vodici o merani povedali, ze by to nechceli robit na vlastnom aute. spojka dostane uzasne zabrat - niektore auta maju najlepsi zaber pri pri max otackach uz pri starte, napr impreza, takze tam je velmi narocne aby spojka moc neklzala, lebo potom sa prehreje a zasa ked klze len troska, tak to zadusis a nemas pozadovane zrychlenie. rychlosti tam kopu maximalne rychlo a pri vysokych otackach....a samozrejme nemeria sa raz. -
matuS 15.11.03 12:17
« Re: dodatek
rbaron> to je v poriadku, len povedat ze je to prave zabehnute auto je dost nadnesene, kedze je uz v polovici rozumnej zivotnosti.
btw nepozeral si predvcerom DSF Motorvision? Predstavovali 6tku a pri tej prilezitosti ukazali aj to co mas ty (635 CSI?) boli tam v nadhernom stave.... -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
RB: To by mě teda zajímalo, kam se poděl ten příspěvek, kterej jsem ti sem poslal. Asi ho sežral Trojský kůň :-) No nevadí. Chtěl jsem, jestli bys neposlal nějakej odkaz na ty postupy měření nějakejch těch testerů renomovanejch časopisů, protože jsem o tom nikde neslyšel a rád bych se teda poučil, abych náhodou nějakýmu rakeťákovi s manuálem nezacláněl při startu :-) Jestli ti to připadá, že machruju, tak teda sorry. Obvykle tenhle tón volím velmi opatrně a to tehdy, když mám pocit, že někdo chce mermomocí něco vysvětlit a když k tomu nemá dost materiálu, tak začne fantazírovat, aby jaksi měl svý tvrzení o co o opřít. Říká se tomu machrování - vida, to je náhoda! :-) Po přečtení těchto tvých vět "...a měnič se zamkne v určitých otáčkách motoru... (tady fakt mluvíš o rozjezdu?), ...na první rychlostní stupeň je tam skutečně proti manuálu největší prodleva..., ... když je v automatice olej dohněda a smrdí spáleninou, je lepší to tak nechat..." no a na závěr ještě jednou "...na jedničku ty automaty pekelně prokluzujou než to trochu zabere." se za to ale na mě nesmíš zlobit a "zkus si je přečíst, jestli nejsou nějaký divný" :-))) Jinak se na to už vyserem, protože já zase nevím, jak vypadá nová řada 5. Fakt jsem to ještě nikde neviděl, ani na orázku. -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
lenin: To jsem fakt nechtěl, aby to vyznělo takhle. Jenom prostě s určitostí vím, že to podržení automatu na brzdě sníží ten čas na sto, na kterej se tady někdo ptal. Do toho přijde prof a v ležérním tempu mi naznačí, co to tady zase kvákám za blbosti a na závěr tak trochu samoúčelně zamachruje tím, že se mu protáčí kola jako nic. Zkus si to přečíst, jestli to taky nebylo tak trochu divný. -
« to: maxima
Přesně tak, některý otázky tady jsou fakt hodně intelignetní :-)))) Jak by chtěl u automatu jinak brzdit než brzdou?? Napadaj mě jedině tři možnosti: o strom, vyhoditz auta kotvu a přimontovat si k tomu padák jako ke stíhačce :-)))))) checht....
to: paranek - prostě zapomeň na spojku.... -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
Když jsme se naposledy potkali na Hluboký tak jsem nebyl zrovna moc vysmátej, řešíc nepojízdný auto 350 km od domova:-(((
Má invektiva vůči todě pochází jen z toho, že Tě znám jako pohodovýho borce a tady mi připadáš tak nějak hustej. -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
prof: Ještě jednou k tomu rozjezdu. Myslím, že je to rok zpátky, cos tady říkal, že Caprice s pětilitrem při rozjezdu ani nehvízdne a že se divíš, jak to dělaj v těch filmech. Z tvejch aut myslím umí hezky prokluzovat gumy o asfalt v Impalle a v Corvette. O zbytku prostě silně pochybuju a lenin tomu říká prudění. Jsem teda vážně nerad, když vás tu vyvádím z harmonie, ale myslel jsem, že si můžeme říct věci na rovinu :o/
lenin: Se scorpiakem jsem se zkoušel normálně bavit, ale ono to moc nešlo. Bylo to o tom, že mi někdo vykládá, jakej mám sráč přestože v něm v životě nejel, a to mi vadilo. Už jsem toho taky nechal a do příslušných témat měsíc ani nenakouk. A na sraz doufám přijedu hned jak to bude možný a taky doufám, že si tam konečně taky budu moct vylejt hlavu a bejt tak vysmátej jako lenin obyčejně bejvá :o) -
matuS 13.11.03 23:38
« Re: dodatek
150tisic, zabehnute auto? :)) to je akurat utecha pre toho kto to auto kupi.
najme na nasich cestach sa taketo auto zacne postupne sypat, a to ani nehovorim, ze by mali byt kupene nove vsetky 4 kotuce, tlmice atd atd... nebavme sa o motore, dnes uz kazdy motor prezije auto. -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
lenin: Já jsem na srazy přestat nejezdil ani neprudím, jenom de o rychlejší start z křižovatky, nic víc. Naprosto stejně to dělaj u testů zrychlení 0-100 v testech renomovaných časopisů, jinak bychom tu dneska stáli před rozdíly pěti sekund mezi manuálem a automatem a byly by to jenom další karty do ruky odpůrcům. -
« Re: Jak rychle zabrzit a zrychlit ?
prof: Aha, takže jsi to ještě nikdy nezkoušel a chceš mě o tom poučovat, když já už mám přesně vypozorovaný, co to dělá? Právě na jedničku ty automaty pekelně prokluzujou než to trochu zabere a způsobujou to horší zrychlení. V žádném jiném režimu nemůžu automatu nic vyčítat.
spominane merania robia casopisy, a kedze to robia profesionalni vodici, pre porovnavacky do casopisu to ma podla mna dostatocnu objektivnu hodnotu - 0-100km/h ani nie (to sa robi skor pre zaujimavost), lebo tam spravi vela sprevodovanie, ale 1/4mila je objektivny ukazovatel vykonu auta.