Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

09.08.04  01:26

« Re: Re: vymena naplne

no mám pocit, že spíš mluvil o výměně motorového oleje... v automatu se fakt olej každých 3.000 mil nemění... není totiž potřeba, už z toho důvodů, že ta náplň vlastně není ani olej. ATF v automatu nemá za úkol něco mazat, ale vytvářet tlak což je hlavní funkce a druhotná funkce je odvod teploty. Ve starších automatech by se mělo ATF měnit, řekněme každých 40-60 tis km, dle zatížení. A v moderních kde je tzv "doživotní náplň" by se mělo ATF měnit asi každých 150.000 km
  • « 00 Reagovat !

foto krakatit

krakatit 07.08.04  10:46

« Re: vymena naplne

jo a prave tohle tady v CR podle me nikdo nedela nebo neumi...
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.04  08:27

« vymena naplne

v USA stoji vymena naplne do 100 usd a to je vypusteni,vycisteni [nevim jak presne],nova napln a konecny test, dival jsem se na ne, jak mi to delali,vse pres pocitac,celkem ten stroj musi stat dost penez, aspon co jsem slysel tak prave to procisteni od vsech zbytku a usazenin je tady nejdulezitejsi faze a maji to dobre zmaknute, jinak pro zajimavost olej meni kazdych 3000 mil a vetsinou vam taky podle vzorku naplne z aut. pr. zjisti kolik jeste s ni najedete, je to hlavne dobre ,kdyz kupujete starsi auto
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.04  07:43

« Bez nadpisu

pane NOBODY ,shanim te pres email a ty nic, dorazis za 4 tydny ? :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  21:40

« Re: to Nobody

To neblazni, zkus se zeptat tady ve foru a nebo na autorevue.cz jestli ti nekdo neda tip na firmu pobliz tebe. Chce to firmu, ktera to dela uz nejakou dobu, ted se vyrojila spousta lidi, co se chlubi tim, ze umi opravovat automaty, ale malokdo tomu rozumi. Ti v Ostrave se tim zivi ofiko minimalne 10 let, ale pokud vim tak i jim se stane, ze to nevyjde, ale jsou solidni a nedelaji problemy s reklamacema.
  • « 00 Reagovat !

foto krakatit

krakatit 02.08.04  17:10

« to Nobody

jsem z vychodnich cech, ale na tu vymenu bych do ostravy klidne zajel...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  08:31

« Re: to Nobody

Nevim odkud jsi, ja jsem z Ostravy. Pokud si pobliz, rad ti dam kontakt na firmu, ktera je tady nejlepsi.
  • 00 Reagovat !

foto krakatit

krakatit 01.08.04  20:29

« to Nobody

prosim Te, ty mas kontakt na nekoho, kdo opravuje automaty do audi A8?
  • « 00 Reagovat !

foto krakatit

krakatit 01.08.04  20:20

« AUDI

ja na tu vymenu oleje v automatu v A8 proste prdim, protoze to urcite v servisu zkurvi a nebo se to po vymene oleje posere.. az se to posere, tak to budu resit, podle me to najezdi jeste 100 000km jak prd...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  22:53

« Re: AUDI

Ahoj Davide, fakt jsem ty Audiny videl na vlastni oci:-). SVX stale jezdi akorat ted resim problem s loziskem v motoru, pomalu se ze mne stava automechanik - teoretik
    Peta
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:39

To jsou fakt tak spatne??? Jam mam USA, takze nevim... ja jsem spokojenej...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  09:36

DZAMBO: U nás se uvaří v provozu spousta převodovek, já v koloně řadím napevno 1čku, ve městě režim 4, v kopcích 3 (u pětikvaltu s OD). Takový Voyager má převodovku dimenzovanou stěží na Stratuse a když tam někdo naloží rodinu nebo převáží náklady či těžkou káru za autem, je schopná odejít do 30.000 km, snad nikdy nepřežije 200.000 km. Bonbónkem je to, že třeba v 300M je jinej obal, ale stejnej vnitřek co se přepaluje, prostě sračka v autě, který má přes 250 koní. Chladič musí hodně pomoct, jednak je tam ATFka víc díky okruhu chladiče a za druhý samotnej efekt chlazení. To je řešení.
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.04  06:45

« AUDI

TO JE ZAJIMAVE,JESTE JSEM OPRAVDU NESLYSEL,ZE AUDI MAJI TAKOVE PROBLEMY S AUTOMATY,NEKDY BY ME OPRAVDU ZAJIMALA STATISTIKA PORUCHOVOSTI A. PREVODOVEK RUZNYCH ZNACEK JINAK SVX - KO NA SVOU DOBU DOBRA KARA, U NAS NENI MOC VIDET A TA PREVODOVKA OPRAVDU PECE,KAMARD JI MENIL A JESTE SI NECHAL POSLAT NEJAKE PRIDAVNE CHLAZENI Z USA, TED JEZDI S NI 2 ROKY A ZATIM DRZI
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 29.07.04  17:06

« Re:

napis prosimta tu poslednu vetu do konferencie nazvanej "auto"
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  16:52

« Bez nadpisu

Ace2, timto zpusobem nikdy nevymenis celou napln... a pokud je ATF uz dost jeta a nedejboze s ulomky lamel tak je to na... Amici doporucuji proplachnou prevodovku, je to celkem dost slozite a ani nevim jestli to u nas nekdo umi dobre udelat. Kdyz jsem si nechaval repasovat svoji tak ti manici (celkem sikovni) vubec netusili, ze se neco takoveho da. Jinak jsem presel na plnou syntetiku ATF od Mobilu a menim napln kazdy rok. Subaru SVX je extrem s "cokoladovou" prevodovkou. Staci trosku prehrat ATF a kolecka jsou specena...Po nekolika navstevach behem repase jsem se ujistil, ze AUDI automat je totalni srot, i technici potvrdili, ze nejcasteji opravovane jsou prevodovky Audi, od A4 po A8(tech jsem tam videl behem mesice tri a vsechny spalene!)...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.04  09:32

« Bez nadpisu

Rabukate: ta Croma asi nebude 1,9D, to se do toho nedávalo. Croma měla 2,5D, pak 2,5TD v asi třech modifikacích, a pak, od r.89, 1,9TDi.d. - ten "slavnej" mechanickej přímovstřik. Kterej z nich se dával s automatem nevím, ale doma mi zbyla knížka "Jak na to" na Cromu, taxe můžu mrknout, estli si vzpomenu...
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.04  05:55

« zas tak opich to neni

vymena "kapaliny" (nenazival bych to olejem) do AT zas neni takovy opich, kdyz to zvlada moje manzelka...
    ...myslel jsem ze se automaty u dieselu davali v Evrope jenom do BMW/MB - coz je v podstate hodne orientovane na ameriku, Japonci (Honda - urcite), Ford nepocitam za ciste evropske znacky. Ale FIAT Croma 1,9D v automatu??? Fakt me to prekvapilo a jede to sqele!!! U jakekoliv znacky alespon nekdy ve vyzsim objemu prodavane v USA me to neprekvapi.
    Vivat automat!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.04  02:22

« Re: Re: Re: Re:

krakatit: Tak asi takhle: Pokud původní náplň není místo červené zcela do hněda, nesmrdí spáleninou a nebo dokonce neobsahuje úlomky z materiálu lamel v převodovce, doporučuju okamžitě vyměnit za čerstvou kapalinu do automatu, nejlépe u někoho, kdo to už stokrát dělal a vůbec nejlépe u někoho, kdo už to stokrát dělal u Audi A8.
  • « 00 Reagovat !

foto krakatit

krakatit 27.07.04  21:29

« Re: Re: Re:

bohuzel nema, ale vim, co se tam opravovalo naposledy... ta audinka je vcelku ok...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  20:54

« Re: Re:

krakatit: A8 nemá nikde vedenou servisku a servisní historii? To bych se divil. Zavolal bych tam, kde to servisovali a zeptal se na poslední výměnu, ať je to v Německu nebo tady. Jinak mají pravdu, my to vyměnili (někdo před náma dlouho ne) a po pár tisících jsme dělali kompletní repasi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…