Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.01.01  17:45

« Re: Octavia s automatem:to quick

No oni se A8 3,7 a 4,2 vůbec v automatu nedělaj, protože je to hold limuzína....ale když srovnáme Audi S8 manuál (5,4) a Audi S8 tiptronic (6,6) tak je ten rozdíl dost velkej. Právě proto mě zajímalo, jestli bych s tiptronicem při RUČNÍM ŘAZENÍ dosahoval stejnýho zrychlení jako u manuálu......... já fakt nevím, kdo mi na to odpoví......podle mě by to mělo být stejný, ale proč by se teda obecně o manuálu tvrdilo, že řadí pomaleji.........
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  18:38

rek bych ze ne, protoze to je jinak zprevodovany. Proto je ze specifiky automatu pomalejsi u stejnych motoru. Rozdil je kvuli odlisnemu zprevodovani a tomu ze z klidovyho stavu nez zabere prevodnik momentu to chvili trva. Ta chvilka se kompenzuje castecne tim ze automat pak radi rychleji nez manual ale stejne ne uplne.

Zajimalo by mne srovnani kdyby bylo zprevodovano stejne a totozne modely. Ja si myslim ze rozdil by byl +/- 0.1s v neprospech automatu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  18:16

Když už mluvíte o té A8, zajímalo by mě, jestli s tiptronicem dosáhnu stejného zrychlení, pokud budu používat ruční řazení, jako u stejnýho auta s manuálem. Podle mě se zrychlení u automatu počítá při automatickým řazení, ne? Dík!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  18:57

beranek co to meles za hovadiny :-) downshitf & engage automatu je vzdy rychlejsi nez manual :-) koukam ze ti na mmf pucili audinu a ted si studna plna vedomosti :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.01  21:51

Rikas, ze kdo si zvykne(cca 2000 km) na dobry automat, uz nechce jinak.Je to otazka nazoru.Najel jsem s Tiptronicem(A8) asi 1500 kilometru a kdyz jsem presel zpatky na manual, nemel jsem pocit, ze automat je tak supr.Na druhou stranu, nepouzival jsem plny automat, ale jezdil jsem jen s Tiptronicem.Ono zalezi, jak kdo jezdi a co od auta ocekava.Automat je sice skvele lezerni a pohodovy, ale zase clovek nema plnou kontrolu nad otackama a vykonem v kazdym okamziku.Kickdown se totiz nikdy rychlosti reakce nevyrovna rucnimu podrazeni a vytoceni motoru.Takze jestli automat, tak s moznosti manualniho razeni rychlostnich stupnu.Tahle kombinace asi nejlepe spojuje vyhodu automatu a manulu.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.01  07:22

« Re: Vectra A 91 1.8 automat

Pak dej vědět, kdo to dal do kupy a co to stálo.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.01  08:22

dik
    uz to odislo uplne a je tam v cudu cerpadlo...potesi!
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.00  12:07

pan Skalický,Praha, tel: 0603275200
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.00  21:51

Dám ti telefon na člověka, kterej to dělá, a domluvíte se. Je prověřenej a opravdu so zpravuje, ne že by o tom jen žvanil. Mám ho ale v práci, takže zítra, nebo pozítří.
  • 00 Reagovat !

foto

18.12.00  13:26

« Vectra A 91 1.8 automat

Hladam cloveka co sa rozumie automatu,mam Vectru
    a za studena mi to blbne ked sa to zahreje tak to ide ok...
    mf9@post.sk
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.00  07:40

« To mě těší, kolik lidí tu má pokrokový myšlenky.

Podle mě budou Čechy v budoucnu jedna ze zemí Evropy, kde budou automaty nejvíc rozšířený, asi jako v CH.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.99  22:07

« Re: Octavia s automatem

Jezdim skoro rok s Octavii SLX 1,8 20V a automatem. Je to muj druhy vuz s automatem (predtim VW Golf 1,6l) a sednout si do vozu s manualnim razenim me dnes uz docela boli. Jen ta spotreba Octavie... Ve meste 9 l, mimo mesto 7,5 - 8,5 l, dalnice jeste vic. Je to firemni vuz, tak me to zas tak netankuje, ale presto to zamrzi. Diesel s automatem je udajne jen u VW Passat (ze by politika VW Group ??):o(
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.99  13:12

Spotřeba je vyší vě městě, jezdím cca za 10 lt. Venku je to výrazně lepší, cca 8 - 8,5. Je třeba vzít korekci na to, že motory 1,8 jsou žíznivější. Co se týče výkonu motoru je dostatečný, turbo by lolo lepší, ale před rokem ještě s Aut. nebylo. Pokud se týká živosti auta tak je velmi dobrá, Zvlášť je poznat to, že automat řadí sám a počítač vyhodnotí styl jízdy - loudavý nebo sportovní atd. Tvrdím, že kdo si zvykne na DOBRÝ automat (cca 2000 km) už nebude chtít od něj ustoupit.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 31.12.99  12:22

2quick> skusenosti nemam ale otazky: aka je spotreba, a ako sa to prejavilo na vykone. imho je to trocha slaby motor na automat.
  • 00 Reagovat !

foto

30.12.99  23:33

« Octavia s automatem

Už přes rok jezdím s Octavií 1,8 s automatem. Motor i převodovka chodí jako hodiny. Zvlášť ve městě je to pohoda. Mám naježděno na cca 15 autech asi 750 tis. km, toto je první s automatem se kterým jezdím trvale. Další bude asi zase s automatem Má někdo zkušenosti s Octavií a automatem?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  13:54

« Re: Re:

to je vo tom ze ty kola jsou vlastne porad "V zaberu" i kdyz nemas seslaplej plyn, jenom pri prerazeni na N to je real neutral.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.12.99  22:43

« Re:

takze dnes som to s automatom skusil na snehu a pohoda. ono si to samo manazuje tak, aby to nepresmykovalo.
    ale zo zapadnutym autom som to neskusal ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.99  11:10

« Bez nadpisu

po tech x letech s automatem vam musim rict ze zaklad jsou dobry zimni gumy, u manualu pomuzou hodne, u automatu jsou proste nutny, pak to jde bez problemu, dneska kdy se daj koupit kvalitni jety gumy, jedna za 500,- je 2tisicova investice pred zimou dobry tah
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.99  13:38

« Re: Automat a zimní silnice

Ve čtvrtek jsem jel okreskou přes ty naše kopečky (Blansko, kdo to znáte) a byl to klasický uježděný sníh, bez špetky posypu. Ze začátku jsem měl dost obavy, byla to moje první jízda na kluzkém, ale postupně jsem si zvykl. Stejně ale jsem se cítil jistěji s pevně zařazenou trojkou (5-stupňový Tiptronic). Automat by tam asi dal čtyřku, ale to jsem měl pocit, že nemám kontakt s vozovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.12.99  13:34

« Re: zimni jizda a tazeni

S tím rozjížděním na ledě nebo ve sněhu mám takovou představu, že by mělo stačit jen povolovat jemně brzdu a zase ji sešlápnout a tím vlastně nahradit to rozhoupání přeřazováním u manuální převodovky. Na druhé straně v příručce k mému vozu píšou, že blokování páky je udělané nějak speciálně právě pro případ rychlého přeřazování mezi R a D pro rozjetí ve sněhu. Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…