Automatická převodovka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Octavia s automatem:to quick
No oni se A8 3,7 a 4,2 vůbec v automatu nedělaj, protože je to hold limuzína....ale když srovnáme Audi S8 manuál (5,4) a Audi S8 tiptronic (6,6) tak je ten rozdíl dost velkej. Právě proto mě zajímalo, jestli bych s tiptronicem při RUČNÍM ŘAZENÍ dosahoval stejnýho zrychlení jako u manuálu......... já fakt nevím, kdo mi na to odpoví......podle mě by to mělo být stejný, ale proč by se teda obecně o manuálu tvrdilo, že řadí pomaleji......... -
rek bych ze ne, protoze to je jinak zprevodovany. Proto je ze specifiky automatu pomalejsi u stejnych motoru. Rozdil je kvuli odlisnemu zprevodovani a tomu ze z klidovyho stavu nez zabere prevodnik momentu to chvili trva. Ta chvilka se kompenzuje castecne tim ze automat pak radi rychleji nez manual ale stejne ne uplne.
Zajimalo by mne srovnani kdyby bylo zprevodovano stejne a totozne modely. Ja si myslim ze rozdil by byl +/- 0.1s v neprospech automatu. -
Rikas, ze kdo si zvykne(cca 2000 km) na dobry automat, uz nechce jinak.Je to otazka nazoru.Najel jsem s Tiptronicem(A8) asi 1500 kilometru a kdyz jsem presel zpatky na manual, nemel jsem pocit, ze automat je tak supr.Na druhou stranu, nepouzival jsem plny automat, ale jezdil jsem jen s Tiptronicem.Ono zalezi, jak kdo jezdi a co od auta ocekava.Automat je sice skvele lezerni a pohodovy, ale zase clovek nema plnou kontrolu nad otackama a vykonem v kazdym okamziku.Kickdown se totiz nikdy rychlosti reakce nevyrovna rucnimu podrazeni a vytoceni motoru.Takze jestli automat, tak s moznosti manualniho razeni rychlostnich stupnu.Tahle kombinace asi nejlepe spojuje vyhodu automatu a manulu. -
« Re: Octavia s automatem
Jezdim skoro rok s Octavii SLX 1,8 20V a automatem. Je to muj druhy vuz s automatem (predtim VW Golf 1,6l) a sednout si do vozu s manualnim razenim me dnes uz docela boli. Jen ta spotreba Octavie... Ve meste 9 l, mimo mesto 7,5 - 8,5 l, dalnice jeste vic. Je to firemni vuz, tak me to zas tak netankuje, ale presto to zamrzi. Diesel s automatem je udajne jen u VW Passat (ze by politika VW Group ??):o( -
« Re: Octavia s automatem
Spotřeba je vyší vě městě, jezdím cca za 10 lt. Venku je to výrazně lepší, cca 8 - 8,5. Je třeba vzít korekci na to, že motory 1,8 jsou žíznivější. Co se týče výkonu motoru je dostatečný, turbo by lolo lepší, ale před rokem ještě s Aut. nebylo. Pokud se týká živosti auta tak je velmi dobrá, Zvlášť je poznat to, že automat řadí sám a počítač vyhodnotí styl jízdy - loudavý nebo sportovní atd. Tvrdím, že kdo si zvykne na DOBRÝ automat (cca 2000 km) už nebude chtít od něj ustoupit. -
« Octavia s automatem
Už přes rok jezdím s Octavií 1,8 s automatem. Motor i převodovka chodí jako hodiny. Zvlášť ve městě je to pohoda. Mám naježděno na cca 15 autech asi 750 tis. km, toto je první s automatem se kterým jezdím trvale. Další bude asi zase s automatem Má někdo zkušenosti s Octavií a automatem? -
« Bez nadpisu
po tech x letech s automatem vam musim rict ze zaklad jsou dobry zimni gumy, u manualu pomuzou hodne, u automatu jsou proste nutny, pak to jde bez problemu, dneska kdy se daj koupit kvalitni jety gumy, jedna za 500,- je 2tisicova investice pred zimou dobry tah -
« Re: Automat a zimní silnice
Ve čtvrtek jsem jel okreskou přes ty naše kopečky (Blansko, kdo to znáte) a byl to klasický uježděný sníh, bez špetky posypu. Ze začátku jsem měl dost obavy, byla to moje první jízda na kluzkém, ale postupně jsem si zvykl. Stejně ale jsem se cítil jistěji s pevně zařazenou trojkou (5-stupňový Tiptronic). Automat by tam asi dal čtyřku, ale to jsem měl pocit, že nemám kontakt s vozovkou. -
« Re: zimni jizda a tazeni
S tím rozjížděním na ledě nebo ve sněhu mám takovou představu, že by mělo stačit jen povolovat jemně brzdu a zase ji sešlápnout a tím vlastně nahradit to rozhoupání přeřazováním u manuální převodovky. Na druhé straně v příručce k mému vozu píšou, že blokování páky je udělané nějak speciálně právě pro případ rychlého přeřazování mezi R a D pro rozjetí ve sněhu. Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!