Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  21:07

« Re: Dotaz

kdeže se ten ventil nachází? mam už delší dobu pocit, že s volnoběhem není něco v pořádku..
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  19:57

« Re: Ach jo!

to Wilhelm: A už se zase těším, až si budu moci unavit levou nohu a pořádně si "zakvedlat". Tolik mi to v automatu chybí....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  19:51

to Wilhelm: Trefa! Jak jsi to poznal? PS: Když jsem se syna sedícího vzadu optal, zda tam není moc rachot od motoru, tak mi odpověděl: "Cože?? Tady není slyšet!" Když si představím, čím jsem také jezdil - brrr!!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  16:45

Patrne se ti nelibilo trochu slozitejsi ovladani klimatronicu? Nebo snad neco jineho? To uz bych potom nechapal co?
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  04:38

« Ach jo!

Tak jsem byl nucen odjet něco přes 100 km se Š 105 s vlekem (naloženým). Kopcovitý terén návdavkem. Hádejte, co se mi nelíbilo?! Nápověda: barva to nebyla.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.01  14:32

« automat

Automaticka prevodovka je super. I kdyz to ma obcas nejake ty mouchy, tak stale prevazuji klady a to pohodliiiiiiicko. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  19:46

« poznámečka

Drobátko nám u Lada Niva, kterou jsme nuceni používat v práci, odešla spojka. Polovina obložení lamely naprosto dobrá, druhá polovina žádná. Doslova! Pouze nýty a v prostoru spojky hmota velmi podobná rozcupovanému hadru. To nechápali ani mechanici. Přítlač. talíř šel "do špon" také - nýty se patřičně podepsaly. Tak jsem si zase s potěšením říkal, jak je dobře, že u svého soukr. auta mám "pouze" dva pedály. Rob.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  17:20

« ala gips

právě blahořečím autu s automatem (astra z půjčovny). Je to pro mě momentálně záchrana. Dávejte na sebe bacha.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  15:26

jo dik, tak zas nebudu u charouze za blba :-) kdyz to pudu ukazat :))

ten ventil to zni dobre.

btw ma to na starost to aby volnobeh zustal furt na +/- tech 850 otacek bez ohledu na zaple spotrebice. U Scorpii se tahle vec obvykle zasira (mechanicka cast ne elektricka), coz ma za nasledek ze bud auto neudrzi volnobeh a chcipne (otackomer zalita jak se to snazi) nebo to drzi zbytecne vysoky otacky. u normalnich to staci vyndat a vycistit. Jenze u cosworthu k pristupu k mechanicky casti vadi pulmilionu veci a rozebirat auto se mi nechce. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  11:40

Já bych spíše řekl, ale jen tak tipuju, že je to ventil ovládající minimální tlak v turbíně pro minimální rychlost (při popojíždění bez plynu).
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  01:16

napr. "regulacni ventil volnobeznych otacek"
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:23

hele chci se te na neco zeptat, vypadas jako hodne znalej :-) neni to sice z automatickejch prevodovek ale skusim to, nevis jak se cesky rekne "idle speed control valve" je pro to nakej termin neco s ventilem :-) ja nevim a potrebuju to jit koupit a at na mne necumi jak na blba :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  00:00

nojo poctivy auta co meli neco na co se teprv dnes prichazi :)

mit tak garaz a cas tak si vymazlim nakou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.03.01  09:15

toKeyser: Jó Granady, to byly auta ... Měl jsem jich celkem 42. Asi ne náhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  19:26

to Keyser_Soze: Dík za manuál, odpověď jsem Ti poslal na uvedený kontakt - snad došla.
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.01  17:25

« Bez nadpisu

Jezdím celý život. Po tom, co jsem si před 30ti lety přerazil na motorce páteř, musím řídit jenom rukama. Začal jsem s Trabantem, pak jsem měl R6 z Tuzexu, tři nebo čtyři Dacie, Favorita a teď Octavii 1,6(74kW) s automatickou převodovkou. K automatu jsem poprvé přičichl na návštěvě v Kanadě v r.1985, kde jsem měl z půjčovny Pontiaka s ovládáním na ruce a od té doby se má lítost, že musím žít ve "druhém" světě (nejen díky tomu autu) ještě prohloubila. Nevěřil jsem, že se dožiju toho, že si budu moci někdy koupit auto podobných kvalit, dokonce vyrobené v Mladé Boleslavi. Teď, když jme se v Čechách dostali na chvost světa prvního, chci vzkázat všem, co jim auto a invalidní vozík nahrazují nohy : až budete kupovat nové auto, vyberte si automatickou převodovku! Rozdíl v komfortu a bezpečnosti řízení je nebetyčný. Při ručním ovládání vozu se projeví za všech jízdních režimů, ale hlavně ve městě a nejvíc při různých parkovacích manévrech, kdy u manuální převodovky musíte nechat klouzat spojku, přidávat plyn, točit volantem a hned zase přibrzdit - trochu moc najednou na dvě ruce. Cena v penězích není podstatná, ostatně většina z vás ji může kompenzovat příspěvkem od státu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  14:55

tady si to odemne stahni [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.01  19:34

to Keyser_Soze: Budu vděčný, když mi ho pošleš na e-mail Fujsoft@seznam.cz Ptám se po odborné literatuře okolo aut. převodovek v knihkupectvích, ale koukají na mě jak na Marťana. Asi jsem zatím nenatrefil na ten správný obchod. Díky Ti předem. Rob.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  17:09

mam technickej manual k fordovsky A4LD v PDF formatu, neni to zrovna co chces ale aspon neco.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.01  09:23

« Re: Automat

No neviem co si cakal od corsy ale doporucujem ti vyskusal 1.7DTI s novym automatom, celkom dobre to jazdi. A este jedna vec corsa je jedno z mojich najneoblubenejsich aut ale musim povedat, ze automat v lubovolnom malom aute je podla mojho nazoru pre zenu do mesta a ked ma zena problemy s radenim (priznajme si, preco by inak kupovala automat za cca 40tSKK do auta v cene 300tSKK (teda aspon stare corsy stali od 300)) tak jej nejaky vykon netreba. Jazdil som aj corsu kde bol automat aj klima, netreba dodavat, ze 200k to prave nebolo :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…