Automatická převodovka
« poznámečka
Drobátko nám u Lada Niva, kterou jsme nuceni používat v práci, odešla spojka. Polovina obložení lamely naprosto dobrá, druhá polovina žádná. Doslova! Pouze nýty a v prostoru spojky hmota velmi podobná rozcupovanému hadru. To nechápali ani mechanici. Přítlač. talíř šel "do špon" také - nýty se patřičně podepsaly. Tak jsem si zase s potěšením říkal, jak je dobře, že u svého soukr. auta mám "pouze" dva pedály. Rob. -
« Re: Dotaz
jo dik, tak zas nebudu u charouze za blba :-) kdyz to pudu ukazat :))
ten ventil to zni dobre.
btw ma to na starost to aby volnobeh zustal furt na +/- tech 850 otacek bez ohledu na zaple spotrebice. U Scorpii se tahle vec obvykle zasira (mechanicka cast ne elektricka), coz ma za nasledek ze bud auto neudrzi volnobeh a chcipne (otackomer zalita jak se to snazi) nebo to drzi zbytecne vysoky otacky. u normalnich to staci vyndat a vycistit. Jenze u cosworthu k pristupu k mechanicky casti vadi pulmilionu veci a rozebirat auto se mi nechce. :) -
« Re: Dotaz
hele chci se te na neco zeptat, vypadas jako hodne znalej :-) neni to sice z automatickejch prevodovek ale skusim to, nevis jak se cesky rekne "idle speed control valve" je pro to nakej termin neco s ventilem :-) ja nevim a potrebuju to jit koupit a at na mne necumi jak na blba :) -
Jezdím celý život. Po tom, co jsem si před 30ti lety přerazil na motorce páteř, musím řídit jenom rukama. Začal jsem s Trabantem, pak jsem měl R6 z Tuzexu, tři nebo čtyři Dacie, Favorita a teď Octavii 1,6(74kW) s automatickou převodovkou. K automatu jsem poprvé přičichl na návštěvě v Kanadě v r.1985, kde jsem měl z půjčovny Pontiaka s ovládáním na ruce a od té doby se má lítost, že musím žít ve "druhém" světě (nejen díky tomu autu) ještě prohloubila. Nevěřil jsem, že se dožiju toho, že si budu moci někdy koupit auto podobných kvalit, dokonce vyrobené v Mladé Boleslavi. Teď, když jme se v Čechách dostali na chvost světa prvního, chci vzkázat všem, co jim auto a invalidní vozík nahrazují nohy : až budete kupovat nové auto, vyberte si automatickou převodovku! Rozdíl v komfortu a bezpečnosti řízení je nebetyčný. Při ručním ovládání vozu se projeví za všech jízdních režimů, ale hlavně ve městě a nejvíc při různých parkovacích manévrech, kdy u manuální převodovky musíte nechat klouzat spojku, přidávat plyn, točit volantem a hned zase přibrzdit - trochu moc najednou na dvě ruce. Cena v penězích není podstatná, ostatně většina z vás ji může kompenzovat příspěvkem od státu. -
"-- skrytý --" 27.02.01 09:23
« Re: Automat
No neviem co si cakal od corsy ale doporucujem ti vyskusal 1.7DTI s novym automatom, celkom dobre to jazdi. A este jedna vec corsa je jedno z mojich najneoblubenejsich aut ale musim povedat, ze automat v lubovolnom malom aute je podla mojho nazoru pre zenu do mesta a ked ma zena problemy s radenim (priznajme si, preco by inak kupovala automat za cca 40tSKK do auta v cene 300tSKK (teda aspon stare corsy stali od 300)) tak jej nejaky vykon netreba. Jazdil som aj corsu kde bol automat aj klima, netreba dodavat, ze 200k to prave nebolo :)