Automatická převodovka
pallas 13.04.01 18:37
« americke aukcie / inzeraty - to prof
prof, nevies nejaky dobry link? chcel by som len ziskat prehlad co sa da, a co je fantazia. Moj znamy kupil pred par rokmi po vojne v kuvajte VELITELSKY chevy blazer 6.9D, v kozi, komplet vybave, s nadmerne velkymi kolesami (akoze do puste),a s GPS, nepouzity, pod 7.000 USD... -
« Re: dotaz
no dobre tak ne olej ale kapalina puntickari :)
auto muzes tahnout jak chces kdyz neni poskozena prevodovka nebo motor z nakyho duvodu nebezi.
problem tazeni je ten ze u nebeziciho motoru nebezi cerpadlo a kapalina neproudi, tudiz nejde pres chladic a spali se kapalina, nasledne prevodnik momentu a nasledne prevodovka.
ad otackama pod minimum, jestli si musis radit tak mas neco s prevodovkou protoze ti ma podradit sama. -
« Re: dotaz
Pokud to auto nezastavis proti zdi s bezicim motorem, tak te opravdu prezije pri aspon minimalni udrzbe. Je lepsi si tam vymenit "olej" pokud nevis presny puvod vozu, slovo olej je ale zavadejici. Musi tam prijit tekutina do aut.prevodovek (ATF), ja pouzivam Mercedesem doporuceny Shell (presne oznaceni si momentalne nevzpomenu). Mel by to byt 4kvalt, auto se nesmi tahnout na lane dale nez 30km. Kontrola stavu kapaliny by se mela delat alespon jednou mesicne a to tak, ze auto musi mit provozni teplotu, zaradis P a po cca 1min. pri bezicim motoru zkontrolujes mnozstvi (musi byt mezi ryskama nebo blizici se horni). Taky to nesmis dostat otackama pod minimum, treba do kopce je potreba zaradit nizsi stupen (S,L nebo 3,2 zalezi na typu). Neni to zase tak jednoduche s automatem, co mam prirucku k autu, tak je tam spousta uzitecnych rad, ktere jsem ani netusil. Jinak s tim dieslem to musi sotva jet :-), vzdyt i ten trilitr benzin ma o hodne horsi parametry nez s manualem... -
« Re: dotaz
To je u BMW normalni. Uz jsem jich par takovych videl. Nesmis moc prudce slapat na plyn :-) Sice tomu moc nerozumim, ale myslim, ze to je fakt bezne (je jen velmi malo automobilek, ktere umi delat automaty - nebudu jmenovat, mohl bych zase nekoho urazit :-) a pokud ti to vadi, neni nic jednodussiho, nez si zajet do servisu. Ale takova oprava prevodovky je mnohdy spis na vymenu za novy vuz :-) -
« dotaz
Zdravím a doufám ze mi poradíte.Koupil jsem BMW 525 žralok s automatem-4kvalt.Všechno je v pohodě až na to,že od dvojky nahoru to řadí neplynule, ale vždy s dost razantním cuknutím,což se mi pochopitelně nelíbí.Zajímalo by mě co se s tím dá dělat,kolik to stojí,atd.Díky. -
« Re: AT
Včera jsem to vzal zas bokem po mokrejch kostkách, žádná velká rychlost, jen tak, pro potěšení. Lepší to jde s omezením řazení, že ti to neřadí dál, než např. na dvojku, protože pak to na každý ubrání plynu reaguje přeřazením a po přidání zase podřazením. To zrovna není to pravý slušný zacházení. -
« Re: AT
jezdi jezdi jezdi, :-) to je jediny co ti muzu poradit, ja sport rezim taky nemam vazne neni problem udrzet auto v otackach a kvaltu. chce to jen trochu cviku s plynem a muzes i trosku vypomoct lehkym tuknutim do brzd, jestli mas moznost u tvyho auta natvrdo zamknout 1ku nebo 2ku tak muzes skusit i to. -
« Re: AT
Keyser_soze: Asi záleží nejen na zkušenostech, ale i na tom, s čím jedeš. Já mám v autě úplnýho "blba", který nemá ani sportovní režim. Navíc, jak jsem psal, je to můj první automat, tak si třeba časem taky zvyknu. A rád si nechám poradit - informace jsou k nezaplacení zejména u nás, kde je zatím automatů, jako šafránu. Každopádně (fuj - pořád se opakuju) už bych do manuálu zpět nešel. Bohatě mi to stačí v pracovním procesu. -
« Re: AT
Zkousel jsem vcera v noci na totalne mokre silnici jestli mi ustreli zadek, a jde to sice spatne, ale kdyz jsem to pretocil slo to dobre do smyku, ktery sel spickove regulovat plynem. nekolik krizovatek se mi podarilo projet takrka do praveho uhlu. to se mi s manualem nechtelo darit. jinak na snehu a lede s automatem jezdim nerad, skoro celou zimu jsem mel auto odstavene, a jezdil jsem s filckou. -
« Re: sraz americkejch
V příspěvku se někdo zmínil o srazu amerik,což mě potěšilo.Ameriky miluju nadevše.V8+automat=paráda Ted se chystá sraz na zámku sychrově mezi libercem a turnovem.
Pokud mate zajem prijedte,bejvaj to pohodovy akce.Nejspis to bude 15.dubna někdy od rana.kdyz tak dam jeste vedet. -
« Re: AT
prof: Dobrý, o nic nejde. Na klouzavém povrchu jsem se ale fakt cítil jistější s manuálem. A nepostav občas auto se zadním pohonem v zatáčce bokem, když to jde tak snadno! A máš pravdu, že potom řídíš víc plynem, než volantem, což je u manuálu snazší, protože si sám nezařadí. Proto jsem zde kdysi psal, že by se mi moc líbil automat s možností sekvenčního řazení. -
mne ten roadrunner ochromuje tim ze je v kategorii 10 fastest muscle cars na 3tim a 7mym miste :-) (70 a 69 rok), co se tyce penez, tak za 8-10tisic se da sehnat ve stavu jako novej, par babek za dovoz a dostat to na veteransky znacky by bylo uplne nejlepsi. To si zjistim, prej to neni problem (znamej ma nekoho kdo takhle v pohode dostal na znacky W104 medveda)
a pak bych s tim jezdil na dragrace ktery doposud vyhraval kamarad s lancerem evo VI abych ho sesadil z ty bedny s 30let starym autem ktery to zvladne v pohode :)
a pro mne je roadrunner icon car uz leta. beep beep klakson a chtel bych ty volny puklice, tam bych si dal ten obrazek toho disneovksyho roadrunenra -
« Re: AT
to prof: Aby nevznikl mylný dojem, že se považuji za pilota F1, nebo že jsem pirát silnic, který to mastí bez ohledu na ostatní řidiče: pokud autu šlápnu, tak musí být malý provoz, stále se snažím myslet na to, že za horizontem může stát odstavený kamion, a musím jet sám. Co se týká nočních jízd, tak taková srna, která si Tě "stopne" v kilu, je docela sranda. Proto žádné divočení za tmy. Před současným Fordem jsem měl BMW (manuál), a jak jistě víš, jsou to auta se sportovním duchem, a občas to neprohnat je prostě hřích. PS: Za dobu, co jsem se živil volantem, jsem pár nehod viděl (bohužel i smrtelné), tak se snažím tak nedopadnout. I když nikdo není neomylný a i materiál může říct dost v nejméně vhodnou dobu. Rob. -
Jasně, všechno jde, když je vhodný nádobí a umí se to. Měl jsem na mysli zatáčky, projížděný trvale smykem, kde si směr řídíš vlastně jen plynem. To je na automat malinko nevhodný, zvlášť na suchým asfaltu. Ale uznávám, že pokud je dost koní, tak to určitě taky jde. Samozřejmě ne, když jedeš do práce, nebo vezeš děti do školy.to Keyser: Mě tohle auto naprosto ohromilo. Objevil jsem ho teprve nedávno, cca před půl rokem. Pořád jsem si říkal, Roadrunner, kouknu se, jak to vypadá... bum, obrázek z prava ze zadu, žlutej, takovej obouchanej, typický auto šílenců, kteří vyrazí na noční zběsilý jízdy. Cena: cca 500 babek. Dodge Charger, což je vlastně jeho bratříček, lze vidět častěji, ale tohle jsem ve skutečnosti ještě neviděl. V tvým případě bych jen tak nenásilně začal koukat po dokladech Chrysler Saratoga, LeBaron, nebo podobný 2 dveřový modely, který se daj koupit opravdu za symbolickou cenu. Na sraz na americkejch a svatej pokoj.