Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

10.07.01  21:12

« Prosím, poraďte

Kdysi jsem zde psal o svých problémech s aut. převodovkou ve Ford Sierra (špatně podřazuje na dvojku). Zadařilo se mi sehnat jinou. Zatím je v autě, tak jsem měl možnost si ji i vyzkoušet. Na rozdíl od mojí stávající řadí měkce a plynule, ale zdá se mi, že má větší skluz. U mojí stávající jde již trojka "natvrdo" (možná problém s podřazováním na dvojku), u této druhé je "natvrdo" až čtyřka. Ptám se možná hloupě, ale je skluz na 1-3 normální? A o kolik se jedná přibližně otáček? Podle otáčkoměru je rozdíl mezi bržďením a tahem motoru asi 400 - 500 otáček. Díky za pomoc.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  15:08

« Caprice

Cau, hodne moc se mi tohle auto zamlouva, jednou si ho poridim. Spis kombika, to je muj sen. Libi se mi te model co mas, ty novejsi, kulatejsi jsou taky pekny, ale tohle je klasicka amerika. A vzhledem k tomu, ze ho pouzivala pulka americky policie a taxikaru, verim, ze to je drzak. Muzes mi napsat nejaky parametry, jizdni vlastnosti, spotreba, moznost predelani V8 5.0 na plyn atd? Kdyztak tappaja@centrum.cz Diky!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  21:48

« Re: olej?

Sorry, jsem to ale barbar! Takhle diletantsky se vyjadřovat! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  16:22

olej neolej, to je otazka cemu budem rikat olej a strojari nas umlati :-) spravnejsi by bylo rict treba hydraulicka kapalina.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  08:30

Můžeš tam dát všechno, na čem je napsaný ATF (Automatic Transmission Fluid) Dextron nebo Dexron II nebo III. Pokud to nenajdeš na flašce něčeho, co manželka leje do friťáku, tak to bude ono:-)
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  19:12

« olej?

Aby se nám rubrika neztratila: nemá někdo povědomost, čeho že mám 8,5 litru ve skříni? Kdosi se zde zmiňoval o tom (nechce se mi to hledat), že to není olej, ale kapalina.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  23:56

« Re: Porucha řazení

typujes spravne, odesel senzor na prevodovce. novej stoji kolem 2500 ted uz nevim presne ale je to cca rok co se to na scorpiu stalo mne, doma to vyhrabu z papiru na presnou castku. ale vim ze to bylo spraveny u charouzu vicemene na pockani za nakej docela pakatel.
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.01  21:22

« Porucha řazení

Čau lidi, stala se mi taková věc, z ničehož nic mi umřel rychloměr, po chvíli sem zjistil, že mi převodovka nechce řadit 4. Nevite přibližně, v čem by moch bejt zakopanej pes? Dik
    Mam Scorpio... typoval bych na senzor rychlosti v převodovce...nebo něco , co ho v ty převodovce znicilo
  • 00 Reagovat !

foto

10.06.01  13:19

« co to je????

Z mojho automatu za studena na volnobehu ale aj pocas jazdy sa ozyva cvrlikavy zvuk ako keby nieco v nom praskalo-pukalo.Je to dost neprijemny zvuk,hoci radi dobre. Ked sa zahreje, tak ten zvuk zmizne. Neviete co to moze byt???
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.01  03:16

« Re: Re:

v praze jedna drocka bilej caprice jezdi docela casto ho potkavam ale nikdy kdyz sem chtel jet taxikem. :|
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  14:44

Už jsem to tu psal. Chvrolet Caprice r. 1989. To není moc podobný auto tvý Hondě, morálně i fyzicky je dost zastaralý. Mě to ale stačí, kam chci, tam dojedu a je v tom hodně místa. Maj to americký taxikáři a policajti.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  10:43

To prof> A jakej kocar vlastnis ty?Mohli bysme si pripadne vymenit par zkusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  10:41

Sorry.Mel sem dovcu a nebyl sem u netu.Kdepak tridverak,je to petidvirko z roku 92,proste obrovskej kocar jaksepatri.Jezdi mi to super.Sem spokojenej,auto bez zavad.Jenom sem menil tenhle rok lozisko v prednim kole.Nevim,jestli sem to sem psal,ale promazal sem to tahlo.Musel sem v tom konci pod tunelem(je to asi 10 cm dlouha jakoby trubicka,ktera je oprena o vzperu) udelat vrtackou dirku,protoze je v tyhle koncovce nejakej gumovej O krouzek,asi kvuli bordelu,aby tam nesel a nebylo mozny do toho striknout nejaky mazivo.Kdyz sem mel dirku vyvrtanou,tak sem tam strikackou napral olejicek.Parkrat sem s tim zasmrdlal a ted mi to razeni de uplne v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  06:58

Je to ten Aerodeck, třídveřák, co má prosklenej kus střechy vzadu?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  10:24

To Prof> No jasne zes na to kapnul.Mam Hondu Accorda Aerodecka americkou verzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.01  21:42

« Re: P u automatu

Ta rana je docela logicky opodstatnena, budu se muset az to pujde do naky stary skrine kouknout jak ty zuby po letech vypadaj.

a jinak ano, budes automatar na furt :-) pokud se teda nerozhodnes kupovat neco jako Mitsubichi lancer evo VI a podobne :)

jinak sportrezim, hmm ja ho taky nemam, v ecku kupe (124ka) jsem ho mel, ale stejne to bylo k nicemu. Nijak sem zadny zlepseni nepozoroval. Radilo to vejs, ale to pri vic seslaplym plynu dela taky
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.01  16:33

« Re: P u automatu

Převodovka, která dokáže sama řadit přece nemůže bejt blbá:-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.05.01  13:12

« P u automatu

Keyser_Soze, prof: tak jsem si myslel, že jenom já mám obavy o převodovku, když stojím na svahu se zařazeným "P", a jak vidím, tak je nás víc. Když jsem poprvé "P" z takto našponované skříně vytáhnul, a ozvala se rána jak kladivem, tak jsem si pomyslel něco o ukončení její životní pouti. Od té doby také používám ručku. PS: Jsem v automatech začátečník - zatím dva roky, a už asi napořád. Na pohodlí se lehce zvyká :-) A to je ta moje převodovka úplný blb - nemá ani sportovní režim :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.01  19:01

no ten zvuk je desivej, a osobne si myslim ze tem uzamykacim zubum to nedela dobre
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  18:20

trona: Tak už konečně vyklop, co máš za káru. Vypadá to na ameriku, nebo model pro Ameriku, jelikož ti tam mají tenhle systém. Nemyslím si, že bys nemohl nikam zařadit, pokud nenastartuješ. U některejch aut se to dá seřizovat. Běžně u tohoto systému stačí pootočit klíček do polohy, kdy ještě nesvítí kontrolky a můžeš řadit kam chceš. Klíček nejde vyndat docela podstatnejch důvodů, proto jakmile otevřeš dveře a máš klíček ve spínačce, tak to na tebe řve, aby sis ho tam nezapoměl a protože amík moc neuvažuje, tak mu ho to zase nedovolí vyndat, dokud tam nedá to P, což je zas dobrý na to, že pokud se vzdaluje od auta, tak by mělo být něčím zajištěný proti pohybu a takhle to musí udělat, ať chce, nebo ne. Auto se teda nemůže rozjet, i když vůbec jeho majitel ani netuší, že se k takovýmu zajištění dá použít i parkovací brzda.

Keyser: Tohle je taky nejčastější situace, kdy tu parkovací brzdu používám, protože ta pecka, co se ozve, když takovou, dvoutunovým autem našponovanou skříň odjistíš, mi nezní zrovna moc šetrně. To si vžducky říkám, že je to zázrak, že tam něco neruplo.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…