Automatická převodovka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  11:32

« Re: Re:

Hmm, tak to nevim ..
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  09:49

no vidis, to mne nenapadlo nejak vubec, u granady byla a podobny to trosku bylo, jenze mne to z minuty na minutu zaclo vibrovat jak svine, a jak to je presne reseny u cosworthu nevim. ad neutral, co si pamatuju tak ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.01  07:28

Keyser: Já jsem teď dával u obou Chevroletů nový pouzdra výstupních hřídelů, na který se šroubuje už kloub kardanu. Jednak tam již unikal olej a taky se to projevovalo takovou mírnou vibrací. Není tam u Fordu náhodou hardyspojka? Dělá to i za jízdy se zařazeným neutrálem?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  22:39

« Re: Převodovka v Sierra DOHC - výsledek

Tak to gratuluju, protože aspoň víš, v čem máš problém. Já to pořád nevím. Zatím se to ale nezhoršuje a jinak to zatím šlape jak hodinky. Kolik tě ta druhá převodovka stála?

Mimochodem, mám už dlouho novej nick, ale jsem to já, TominoBMW.

• « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  21:23

ad cislo, fakt ne, to numero na ktery jsem dycky volal (0603275200) je u pegasu mimo provoz.

nejak mi to cely vibruje jen na Drive (nebo 1-2-3) a jen kdyz je auto pod plynem. Nerek bych ze to je prevodovkou ale nekde mezi prevodovkou a kardanem, na neutral je auto klidny jak maly dite stejne tak pri couvani.

ja s nim byl stejne dohodlej na novej filtr ale nez sem se rozhoupal tak telefon je mimo provoz, sakra prace.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.01  20:30

« Re:

Keyser: Podívám se, ale myslím, že by to mělo pořád platit. Co máš za problém?
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.01  13:12

« mb w126/280SEL

Ahoj. Chci pozadat o patrne jednoduchou radu. Mam Mercedes W126/280SEL a nezda se mi kvalita oleje v aut.prevodovce. Mam koupit olej a vymenit?? Popripade jaky? Slysel jsem, ze si prevodovka na urcity olej 'zvykne' a po vymene muze delat problemy. Dik za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.01  22:10

« Bez nadpisu

nebo jestli nekdo neznate jeste nakyho jinyho schopnyho prevodovkare v praze pokud mozno se specializaci na fordy, muj dojem sice je ze neni problem s prevodovkou jako takovou ale nekde mezi prevodovkou a kardanem. ale furt si myslim ze takovejhle clovek je na tuhle praci nejlepsi.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.01  20:11

« Převodovka v Sierra DOHC - výsledek

TominoBMW: Převodovku jsme vyměnili za jinou (zatím, a snad ještě dlouho funkční), takže jezdím. Zjištěnou závadou na vymontované převodovce byl skutečně zadřený pístek. Možná to není jediná závada, faktem ale zůstává, že pístek nešel ani dostat ven, jak byl fest. Zezadu není možnost jej vytlačit, protože není kudy. Zatím jsem tedy převodovku "zazimoval" a snad časem, pokud mě k tomu něco, nebo někdo donutí, se pokusím sehnat jiný rozvaděč (neznám tech. termín) a převodovku zkusím zprovoznit. Jak to vypadá, diagnostika p. Zrzánka byla správná.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.01  11:10

« Pro profa

cau prosimte nemas nejaky novejsi cislo na p. Skalickeho ? ja mam 0603 275200 ktery je naky stary a mimo provoz, a docela urgentne bych ho potreboval...diky moc.. kdyztak emailem na dan@tnsofres.cz jestli se ti to tu nechce verejne hlasit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.01  18:09

« Re: Rozjezd studený převodovky

Kde je krokovaci moturek nevim :-( ani u sveho auta. S tim pridanim plynu to souhlasi, taky mi to dělá. Do autorizovaneho servisu bych nejezdil neb je to to nejhorsi co se da delat. Tam veci neoravujou ale jen vymenujou... :-( Nicmene mam kontakty jen na US auta nikoliv na "Rejži" my je totiž nemáme moc rádi.... :)))))))))))))))) Jestli ti to děla jen když je to studený, tak je to jen nejaká maličkost, kterou vyřeší schopnější technik. Pokud to dělá pořád i když je motor zahřátý tak to může být Lamda, nebo 1000 a 1 věc, kterou ted nezjistíme. Bych přijel do servisu, řekl jim že je to krokovací moturek a oni ho jen vyměnění, když jim neporadíš tak řeknou, že je to počítačem..... (klasika když si nevědí rady)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.01  17:34

Jo, abych to uprsnil .. je to sice lepsi po tom sundani remenu od klimacky, ale stejne je to zly .. ne rad bych s tim zkejsnul nekde na cestach ... nebo nedejboze pri predjizdeni... to by bylo neprijemny, chci to co nejdrive a co nejlepe vyresit.
    Diky :))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.01  17:33

To asi bude ono. Nedávno mi v servisu na zimu sundali řemen od klimačky a zdá se mi to od tý doby lepší, předtim to chcípalo i na neutral ... nastartpoval jsem, otaky zustaly nekde na 1500, pak pomalinku klesaly (cca 30 vterin) a pak to zaclo bublat na 300 otackach ... pridani plynu udelalo jenom to ze to jeste jakoby pokleslo ..(zvlastni, co ?) a bud to chciplo a nebo to po vterine najelo na 3000 otacek, podle tize me prave nohy .. to vse na neutral na parkovisti hned po nastartovani.
    Ten krokovaci motorek je soucast ceho a k cemu slouzi ? Je blbe serizenej, nebo je u nej blbe udelana elektrika, nebo je uplne v * ? Jak je financne narocna oprava, co vse se musi rozebrat ? Mam s tim zajet do Hyundaie nebo mi t nekde nekdo jinej udela levnejs a lip (vetsinou mi tam reknou, ze je to v * a umi jenom menit dily za dily ... skoro nic vic autorizovany servis neumi :((.
    Poradte.
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  19:32

Ten samej problém mám s Cadillace, prý je to krokovací motorek. Protože to dělá jen když je studený když zatížím motor servem nebo klimatizaci tak chcipne. Nechcipe pri zmene programu. Ale ta lamda nebo krokovaci motorek je nejpravděpodobnější důvod problému.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  07:38

neo123: Můj názor je ten, že by bylo potřeba nejdřív důkladně zkontrolovat seřízení motoru, především v režimu běhu za studena.
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.01  23:36

« Rozjezd studený převodovky

Zdravim,
    mam problemek. Mam Sonatu '94 V6, 3.0l v automatu a mam problemek pri rozjizdeni se studenym motorem (nebo prevodovkou, ale podle chovani to vypada na prevodovku). Po nastartovani na P jede vsechno dobre az do chvile, kdy tam hodim D nebo R a chci se rozjet. Volnobeh je cca na 700-900 ot (podle otmeru) a pri zarazeni D nebo R tak cca po vterine (nez zaradi) motor zabrumla a otacky se dostanou hodne nizko az na hranici, kdy to jeste bezi. Ale uz se taky parkrat stalo to, ze to chciplo (hlavne pri zarazeni R). Radim tak, ze slapnu na brzdu (jinak to z P ani nedostanu) a zaradim ... bez plynu. Kdyz tohle udelam s teplym autem (po par km jizdy) tak se to nedeje. Podle diskuze jsem zkontroloval olej (kapalinu) v prevodovce, ale to vypada normalne. Jinak neni problem, dela kick-down, a po par kilometrech jede uplne normalne.
    Odchazi prevodovka nebo cim to muze byt ? Mam taky podezreni na neco schnileho ve vstrkovani - je mozny ze je ten motor kvuli tomu oslabenej. A na emisich sem prosel jen tak tak ... rikal mi tehdy neco o lambda sonde, ale to s tim mozna nebude mit souvislost .. i kdyz clovek nikdy nevi, vsechno to jde do kompjutru ... a treba je chyba tam.
    Poradite mi, prosim ?
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  19:33

« Re: Problémy s automatem ve Fordu Sierra - 2 doplnění

Takhle se automat chová při ztrátě tlaku, řekl bych, že tam bude přicpaný nějaký kanálek. Mně se stávalo u Chevrolet totéž a když ten autmat rozbrali, našli tam hrst písku. Kde se tam vzala nikdo neví. Po trojitém průplach skříň zase řadila jak víno.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  18:30

« Re: Automat Sierra - divné

jo a to bylo jen na tu pivesovo zpravu....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  18:28

« Re: Automat Sierra - divné

prvni krok uzamceni prevodniku, druhej krok teprve prerazeni na ctyrku.
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.01  09:22

« Problémy s automatem ve Fordu Sierra - 2 doplnění

Teď mě ještě napadá - jakoby ten problém byl výraznější při jízdě z kopce a při vyšších otáčkách. Fakt nevím co s tím. Poraďte.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…