Rakusky policajti-hamba im
« Re: zadni *
Nevim proc se tak rozohnujete a vytahujete, nejste jediny Cech, kdo TAM zil a zije a kdo ma na pokutu. Toto tema se tyka rakouskych polisu a ja si jen dovolil se jich zastat, protoze proste delaj svoji praci, a i kdyz mne jejich pokuty samozrejme netesi, musim uznat ze jsou aspon slusni. A s vasim zevseobecnujicim nazorem a prasackem stylu proste nesouhlasim. Nemyslim si rozhodne, ze by vami popisovanych piratu jezdilo percentuelne TAM vice nez v CR. Taky si nemyslim, ze by se Zapadaci se svejma farama, ktery jsou tam docela normalni, vytahovali vice, nez Cesi, pro ktere je to vetsinou nahla obrovska zmena, kdyz presednou z Zigulu do nejakyho silnyho vozu. Ze se u nas pokuty plati v Kc a ze v prepoctu jsou mensi nez v A nebo D, je asi logicke, nebo byste chtel zavest dvoji ceny, specielne pro bohate zapadaky ? :-((( -
"-- skrytý --" 17.11.99 10:27
« Re: zadni *
Pokusim se odpovedet,zrejme doslo k promiseni pojmu.Ma reakce je prave na zpusob jizdy a nutnost prijmout zakony te ktere zeme,at se nam libi nebo ne.Stejne tak,jako to musi udelat strana druha u nas.Nehovoril jsem sice nic o prasatech,staci si to precist,prasacky zpusob jizdy v nasich zemich zname a umime ocenit.Lec pohrichu ne financne.Pokuty v silincich jsou stale mimochodem,a to radove,jine,nez Sfr.(napriklad).To mi zase musite verit vy,dobre vim o cem pisu a nejezdim tam jen usmolenych 10 let.A ze se u nas cizinci chovaji tak,jak by se u nich nechovali?Alkohol za volantem-maji ho tolerovan do urcite hranice,tak proc ne v blbych Cechach.Nevim s kym se stykate v zahranici,ja tam stridave ziju a oci a usi mi zatim vyborne slouzi.
Jisteze pred prechodem cizinci zastavi,patri to tam mezi nejtezsi poruseni pravidel provozu a trest je velmi,velmi tvrdy.Ze se ale vali v levem pruhu,klickuji bez blinkru,davaji vsem ukazat,ze ty strojovny,co sem privezli jsou z JINEHO sveta,to je prasacky zpusob jizdy.A nejen do Brna.
Totez plati o Nemcich,kde si zhorseni kazne vsiml ADAC a zacina boj o temer nedotnutelne pravo Nemcu na svou neomezenou rychlost.Jiste ze nejsou vsichni stejni,ale to my take ne.
Kdyz prijdou o sve auto,zaplati pojistovna a oni zase Policii.Kdyz prijdou o hubu,prijdou ke mne.
Mne pane recmi o silincich prumerneho Cecha nevydesite.Nepotrebuji je. -
« Re: zadni *
Na ja, pokuta v silincich je pro Cecha neprijemna, vim o cem mluvim, ale na druhou stranu se rakousti poldove chovaji velmi slusne a zdvorile. Nemuzu si ztezovat: Ze mne vyhnmatli za rychlou jizdu je ma blbost, tak proc jim spilat !
Pokud jde o rakouske "ridice-prasata valici se na Brno", tak s tim bych hrube polemizoval, pokud vam coby chodcovi nejaky auto pribzdi a necha vas prejit, tak ma zarucene Videnskou znacku, aspon driv to v Brne platilo, dnes uz jsme se to od nich castecne naucili i my.
Papirovi polisi jsou dobra finta, zdalky se clovek docela lekne.:-))) Na druhou stranu byva u radaru casto napis "Achtung Radar", coz svedci o tom, ze vic nez o buzeraci a vybirani pokut jim jde o to, aby clovek fakt zpomalil. Ze ma salina vzdy prednost je jednoduche a prehledne pravidlo, jak vidim salinu, tak proste zastavim a mam klid. Atd. -
"-- skrytý --" 17.11.99 09:06
« Re: *
Zvykejme si,u nas pro policajty mame jeste neznejsi osloveni.Nic na veci to nemeni,ze jsou na nas zamereni,Rakousy byly klidna zeme,pak jsme otevreli s humbukem hranice a zdesenym Videnakum jsme predvedli najezdy jako za husitu.Zkouseli to technickyma prohlidkama,zdrzujou pri prejezdu do E V R O P Y,mame atomove elektrarny.Vzdyt my je furt od. r.1989 sereme.My jejich ridice,stejne prasacky jezdici k Brnu nepokutujeme,protoze by musela vzniknou specialni tlumocnicka policejni jednotka.Tak s tim pocitejme,uznejme,ze u nich tramvaj ma vzdy prednost,ze u cesty stoji papirovy polda,az se clovek lekne a nechme to plavat.Ono se s tim stejne nic jineho delat neda.
Bye -
« *
Dnes sme dostali pokutu 200 oS za to, ze cestujuci na zadnych sedadlach neboli priviazany pasom-aj ked povode to malo byt 500oS. V okoli VIEDNE preto pozor na civilny PASSAT 1.8T hnedej farby SPZ BL..neviem ako to uz pokracuje. Ak by sme boli priputany, oni si uz nieco najdu..lekarnicka,trojuholnik a pod...*.