Bio NAFTA nebo motorová NAFTA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

29.01.00  18:57

« Bio v zimě

Vrátil jsem se z hor, kde bylo -26 v noci. Bio bez problémů startovalo. Ne sice v mém starąím autě, kde se mi po pravdě řečeno ani nepodařilo protočit motorem, ale v Citroenu Jumper s najetými 20000km, bez problému. Na třetí protočení startérem uľ kadlal. Málem jsem prohrál sázku. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  13:05

« Re: Palivový filtr

Jinak, kdybys po filtříku přeci jen tolik toužil, není to vůbec problém. Mívají ho často i ve shopech u benzínových pump, ale pozor je jiný pro diesla a pro benziňáka. Ten pro benziňáky má v sobě filtrační papírek a dieslovskej sítko.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  13:02

Myslím, že v bionaftě není o nic víc nečistot než v normální naftě a jenom kvůli přechodu na bio bych si ho do auta nedával. Já ho sice mám (odkalovací skleničku se sejtkem), ale na zimu sítko pravidelně vyndavám, protože se mi zanášelo parafínem, v minulých letech, kdy jsem ještě jezdil na normální naftu. Hlavní naftový filtr už bývá totiž vyhřejvaný a případné částečky parafínu se okamžitě rozpouštějí. Do předfiltříku šla studená vysrážená nafta a sítko se mi zalepovalo při extrémně nízkých teplotách.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  11:16

Nevím, kde v Praze, ale dodatečný filtr je celkem levná záležitost. Sám jsem o něm uvažoval, ale vzhledem k tomu, že mám vedení k filtru z plastu a ne z gumy jsem to vzdal (nechtěl jsem ten plast řezat). Jsou dvě možnosti dodatečných filtrů. Buď tam dát skleněný průhledný odkalovač, který lze čistit (mají to traktory atd.) nebo jednorázový filtr (průhledný plastový s papírovou vložkou). Skleněný stojí cca 200 Kč a ten plastový max. 50 Kč, takže řešit halíře nemá cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  10:24

« Re: Koukám, že téma ňák umírá

Začal jsem jezdit na bionaftu a musím říct, že zatím jsem velice spokojen.U druhého auta jem měl načerpáno u essa a nafta mě přimrzla.Bionaftu jsem bral ,když bylo - 4 C a i při - 14 C nebyla ani trochu přimrzlá.Jinak jsem tankoval minulou neděli za 14.9 Kč za litr.Jezdí to na ní opravdu dobře.Pokud nenastanou problémy tak na bio budu jezdit dál.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.00  09:08

« Palivový filtr

Chtěl bych přejít také na bionaftu, mám Peugeot 405 1.8td. Rád bych si pořídil dodatečný palivový filtr. Nevíte někdó, kde se dá levně sehnat v Praze a okolí
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.00  15:55

Takže to jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má s ekonaftou v zimě dobré zkušenosti. Když jsem někomu ze známejch řekl, že jezdím na EKO, kulil na mě oči, že by to do nádrže nedal. A když to tam leju i mrazech, to už mě považovali za šílence. Děkuju chemikům za tento vynález, slouží k mojí naprosté spokojenosti a navíc to snad opravdou je k přírodě trochu šetrnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.00  11:03

Moje řeč, že je tu mrtvo. Týden jsem byl nemocný a moc toho v celém motorcafe nepřibylo. Problémy v zimě? Co to je? Problémy se zamrzáním jsem měl kdysi, když jsem bio neznal. Ještě ke vší smůle to bylo shodou okolností vždy na vánoce (95, 96). V obou případech jsem tehdy čerpal u Benziny. Ti lumpové snad vůbec nevedli zimní naftu. U bio absolutní spokojenost.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.00  07:57

« Koukám, že téma ňák umírá

Tak to tady trochu zachraňuju před umřením. Kde jste všichni EKO-logové (naftaři). Zase se nám ceny trochu vyšvihly vzhůru, ale co obyčejnej českej človíček zmůže? Vůbec nic. Nafta se mi zdá hrozně drahá, ale když si to člověk porovná s ježděním na benzín a zohlední ještě nízkou spotřebu dieselů, tak furt jezdíme za polovičku. Nějak ještě musíme přežít a pak se budeme mít blaze, ekonomika dle všech ukazatelů je na vzestupu a za pár let budeme žít jak v bavlnce!!! Jaký máte zkušenosti s bionaftou teďko v zimě? Já osobně jsem neměl ani nejmenší problém.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.00  16:22

« Parlament

Well, je to ve finále moľný. Ale podporuje to KSČ, Lidovci, ČSSD, tak si myslím ľe to ODS podporovat nebude, nebo» to stejně projde. Pak řeknou: "Co chcete? To komunisti...My, my jsme byli proti. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.00  11:23

« Rozpočet to PTD

Pavle, ty věříš té trapné komedii ohledně rozpočtu. ODS to nakonec stejně podpoří. Nerada by totiž přišla o dobré fleky, které si se socany rozdělila a není to jen prdelné pro Livii v ČEZu, které Zeman kdysi tak rád kritizoval jako střet zájmů. Na jedné straně veliké ideologické (jen) rozdíly a na druhé straně až dojemná shoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.00  10:38

« Re: Bio vs Zelená nafta

V pondeli jsem musel tankovat 16,75 za litr Bio (Břeclav), jezdim ale kolem jedne osamele a ta ma Bio za 17,25 (mez. vesnici Sedlec a Mikulov). Zacatkem prosince jsem jeste bral za 14,10 !!!!!!
    (se zajizdkou 5km)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.00  10:23

« Re: spotrebni dan na Bionaftu

Je to tak. Nový zákon ani neprojde, protože ODS nepodpoří rozpočet, ČSSD to zabalí, budou nové volby atd..... Takže za rok nejdříve. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.00  16:24

« spotrebni dan na Bionaftu

Tak nam od 1. ledna NEZVYSILI spotrebni dan na bionaftu. Asi to se "zelenou naftou" nesouvisi.
    Nasi zakonodarci zrejme nezklamali v "rychlosti prijimani" novych zakonu (tentokrate k prospechu alespon nekterych obcanu) a nestihli zakon vloni schvalit. Cili troufam si odhadnout, ze dan by se mohla zvysit nejdrive od 1.7. - tak to byva, ze se jakekoliv dane zvysuji ci snizuji na zacatku nejakeho kvartalu (nejoblibenejsi je zacatek roku). BTW biodiesel.cz je hezka stranka, jiste zasvecena, ale aktualizaovana asi tak jednou za mesic ci dva - posledni zmena 13.11.1999 opravdu nesvedci o "cerstvosti" informaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.12.99  08:55

Jo, cena roste. Začátkem prosince jsem v Brně na OMV bral za 15,30, pak za 15,50, pak za 15,90 a nakonec včera za 16,30. To je nárůst jedna koruna na litru za jeden měsíc. Dá se v Brně koupit i za 16,90 u DEA pumpy, ale draľąí jsem v Brně jeątě neviděl. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.99  15:20

Musím se na to podívat na biodiesel.cz, tam je i ta studie o zvýšení spotřební daně. Každopádně ceny bionafty jdou neustále nahoru. Nejlevnější jsem viděl za 16,40, nejdražší 17,50.
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.99  08:55

« Bio vs Zelená nafta

Nesledoval jsem diskusi ve vztahu zelené nafty a Bio, vím jen, ľe zelená nafta bude fungovat systémem ročních vratek (system vracení DPH při nadměrném odpočtu)v úrovni 40-50% spotřební daně z 1litru nafty. To je směąné, to není zelená nafta. To je s prominutím ojeb, aby se vlk naľral a koza zůstala celá. Jinak pokud vím, tak zákon o spotřebních daní nijak nesouvisel se systémem zelené nafty. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  11:21

« Re: Tak uz je to tady

Myslím, že je to horší, než říkáš PTD. Pokud vím, tak schválili zelenou naftu pro zemědělce a to přímo souvisí s podporou bionafty, tj., že bude zdaněna jak klasická nafta a podpora na její výrobu bude přímo zemědělcům formou dodatí (ty jsou tak "průhledné"). Aspoň o této souvislosti se mluvilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.12.99  03:00

nicmene je to smutne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.12.99  09:10

Nestresuj, výhodou neschopného parlamentu je mimojiné to, něľ se jím projde nějaký zákon, tak to trvá skoro dva roky. Zatím to proąlo jen prvním čtením, čeká nás druhé, pak třetí, pozměňovací návrhy, senát, president........ Nemám strach ta do konce roku 2000. Teď je na pořadu dne rozpočet. Ostatní jde bokem. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.99  04:40

« Tak uz je to tady

bionafta nebionafta,proste konci.Uvalenim spotrebni dane se dostane do hranic,kdy vyrobni naklady prevazi zisk.Mozna skoda,mozna ne,koho jsme si zvolili,ti nam to napocitali.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.99  11:55

« Re: K věci

Situaci s daní sleduji a doporučuji se podívat na server biodiesel.cz, kde je o tom dobrá analýza a aktuální informace.
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.99  10:48

« databaze benzinek

na adrese [odkaz] je databaze benzinek a muzete v ni hledat i pomoci mobilu pres SMS dotaz
  • 00 Reagovat !

foto

10.12.99  15:26

« K věci

Sleduje někdo z vás skutečnou situaci kolem schválení novely zákona o spotřebních daních? Jak je daleko situace, ľe napaří spotřební daň i na Bionaftu? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.99  09:00

« Re: Bioplyn ?

to residents - ten chiptuning zivotnosti taky moc neprida. Nebo jestli neovlivni zivotnost tak co teda - jelikoz neco se zhorsit musi - asi emise :-)
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.99  13:17

« radiožurnál o bionaftě

Pusťte si Radiožurnál je za chvilku tam bude příspěvek o bionaftě.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  13:13

U starých aut jezdících na olovo však mohou být s LPG problémy to uznávám.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  13:11

Záruku ti seberou i když si tam uděláš chiptuning. To je věc zásahu do motoru. Přímou souvislost s možným poškozením auta to nemá. Řada montážních firem na LPG záruku přebírá na sebe. Kdyby se mělo něco stát, proč by to podstupovali.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  12:35

A jeste k tomu LPG - Skodovka (nevim jak jiny automobilky) ti pri prestavbe sebere zaruku - proc to asi dela?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  11:50

k tomu niceni motoru - pokud jde o bionaftu tak nevim, ale nektery vyrobci to zakazujou (rusi zaruku). Pokud jde o LPG tak to mam vyzkouseny - je to absolutne nevhodny pro motory vyzadujici olovnatej benzin (o tom uz sem tu, ale psal).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  11:05

Chce to jenom chtít. Když to může fungovat ve Skandinávie, Rakousku, Německu, tak proč by to nešlo u nás. Přitom zásoby jsou neomezené a náklady na čerpání minimální. Akorát by stát musel zavést zase nějakou daň - z prdu. "Konzervatismus" a nechuť našich lidí k novým ekotechnologiím je zarážející. Ještě dnes je např. spousta lidí, kteří mají námitky proti LPG, zemnímu plynu, bionaftě (vybuchuje to, uniká plyn, ničí to motory a podobné výroky). Osobně znám taky spoustu lidí, kteří např. dosud nepoužívají dobíjecí baterie a stěžují si jak je provoz jejich přístrojů na baterie drahý.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  16:18

« Re: to residents (solarni clanky)

Jo? - no je to mozny - ja slysel 2000.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  16:16

Na hranici atmosfery dopada myslim presne 1350W/m2 to je konstanta.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  15:21

« to residents (solarni clanky)

jeste k tem clankum - samozrejme, ze masovejsi vyrobou by se to zlevnilo, ale i kdyby to bylo o 80% (coz pochybuju, jelikoz ani ted to nebude nejaka rucni kusovka), bylo by to porad moc drahy. Nekde sem ale slysel, ze ty parametry by se meli v dohledny dobe zlepsit. Na metr ctverecni dopada asi 2000W slunecniho zareni (teda nevim jestli u nas, nebo spis nekde v Africe) a v soucasnosti se vyuzije max. 10% - je teda co zlepsovat - ale stejne to asi nebude nikdy tak levny aby se to vyplatilo. (nekdy teda mozna jo - abych nebyl tak konzervativni :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  14:18

« Bioplyn ?

Ja nevim co bioplyn. Zalezi v hlavne na penezich - tj. jestli se vyplati cerpat ho z tech skladek, nebo jestli je levnejsi dovoz zemniho plynu z Ruska - ja nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.12.99  09:54

Realista jsem, současný poměr výkon/cena je dost šílený, ale není to hlavně kvůli tomu, že výroba není nijak masová? Co bioplyn?
  • 00 Reagovat !

foto

08.12.99  09:46

« Bio-Nafta

Nechci rozhodně dělat reklamu SETA - Dieselu, t.j. jimi vyráběné Bio-Naftě, ale jede to na to dobře. Nebo pak to už jsou poslední záchvěvy mého motoru. Na normální naftu (zřejmě zředěnou vodou) to jede tak 130-140, na SETA 150-160. Čert se v tom vyznej. Nicméně už na nic jiného jezdit nebudu (do konce roku, než nám to zruší) PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.99  13:14

« to residents (solarni clanky)

co ti brani, aby sis je koupil. Metr ctverecni asi 100W - cena asi 5000Kc (mozna vic - to si ted nevzpomenu) - to se opraddu vyplati - muzes si je rozlozit po cely zahrade. --- bud trochu realista :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.99  12:05

« Re: vodik

to residents - jiste nic neznameho. Je spousta moznosti: 1. vyroba primo v aute - bud z methanolu nebo primo z benzinu - to uz ale neni zas az tak moc ekologicky, nehlede na to, ze sebou clovek vozi mensi (vetsi) chemickou tovarnu. 2. v aute ho nevyrabet, ale pouze ho do nej cerpat - jak ho, ale levne vyrobit - snad ne elektrolizou?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.99  11:59

« Re: to HonzaP (Greenpeace)

s turbem!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…