Bio NAFTA nebo motorová NAFTA

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  08:45

« Re: ceny v Brne to Verstappen

Tak po 14ti dnech uz je vsechno jinak, nafta 26.20, SETAdiesel 21.20 - opet v Brne... Ale NATURDiesel stale 20.00. Naposledy jsem tankoval 21.8. a pokud to vydrzi v dnesnich relacich jeste tyden, natankuju u Slovnaftu...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  06:57

« Re: ceny v Brne to Verstappen

Tak jsem slyšeli slovo odborníka na SetaDiesel (jako účastník konkurzu na pumpu OMV tomu přece musí rozumět).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  16:19

« Re: Dotaz do fóra

Pokud by cena byla stejná, tak klasiku. Pokud jen o korunu nižší, tak zůstanu u bio. Tak mám aspoň jistotu, že míň smradím a hlavně, že v zimě nezamrnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.00  16:19

« Re: ceny v Brne

kamarade, mas pravdu. Vlastnit benzinku OMV je fakt vejvar, kdyz se za to davaj ohromny uplatky. Ja mel znamost a snazil jsem se v konkurzu o pumpu OMV. Musim rict ze ten konkurs byla strasna fraska bylo to pruhledny a dost me to znechutilo - je v tom strasna mafie. Smrt OMV. A seta diesel tankovat nebudu i kdyby byl o deset korun levnejsi, protoze si nechci * motor.
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.00  08:16

« Dotaz do fóra

Pokud by stála bionafta stejně jako nafta, co byste tankovali a proč?
  • 00 Reagovat !

foto

01.09.00  08:30

« ceny v Brne

zacatkem srpna stala SETA o OMV 19.50, normalni nafta 23.20. Vcera (31.8.) stala SETA 19.80, ale normalni nafta 25.90 !!! Velkoobchodni cena sla pritom nahoru o 1.30 To musi bejt vejvar, vlastnit benzinku OMV....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  08:47

« Re: bio

Já kupuji hlavně u Petry (bionafta) a u čerpačky DPMO v Olomouci, kteří si dělají vlastní rozbory, protože na to sami jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.00  02:24

mas pravdu. Ja ale NATURDiesel (pokud uz) kupuju u Slovnaftu, stejne jako SETAdiesel u OMV (ktera to taky "jen" prodava :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.00  13:42

Naturdiesel podle mě dělá ADW u Třebíče. Slovnaft jako ropná rafinérie rozhodně ne, jen to prodávají ve svojí síti.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.00  17:14

« bio

stale pouzivam, uprednostnuju SETAdiesel od OMV. Mam s ni nejlepsi zkusenosti. Na druhe misto davam NATURDiesel od Slovnaftu a pak uz ostatni BIOdiesel, EKO-diesel a podobne sracky. U moji Octavie TDI muzu prohlasit, ze se SETAdieselem jede stejne jako s normalni neftou, na NATURdiesel je trosku horsi dynamika a u bezejmennych sracek je horsi dynamika i spotreba.
    Jinak se bionafta ted kupuje vic nez kdy jindy - vyrobni kapacity jsou vytizeny na 100% a presto se mi uz letos 2x v Brne stalo, ze ani u jedne OMV SETAdiesel nemeli (a dokonce to jednou u dvou pump trvalo od pulky cervna do 17. cervence nepretrzite! - to jsem musel jezdit na ten NATURDiesel). Jinak SETAdiesel se vyrabi v Litvinove, ted jsem byl na severu Cech v Usti a Decine (coz je z Litvinova "pak kroku") a ceny tam jsou (zrejme "diky" nemcum) podstatne vyssi nez v Brne !?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.00  15:48

« Re:

Jednodusse a zkracene receno: Bionafta je z 1/3 methylester řepkového oleje a ze 2/3 normální nafta. S bionaftou jsem měl pouze dobré zkušenosti a tudíž doporučuji.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.00  11:11

« Bez nadpisu

chtel bych se zeptat... budu mit noveho naftaka Pezoti HDi, tak nevim muze se tam lejt take BIO? nebo cim se to vlastne lisi od normalni nafty?? DIK
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.00  08:51

« Re: Používáte BIO?

Zůstal jsem jí věrný i když v poslední době je čím dál větší problém ji sehnat. Po jarních zmatcích okolo daní a cen to hodně pumpařů zabalilo a přestali Bio prodávat a pravděpodobně klesla i výroba, protože u těch pár pump, které zůstaly visívá velice často cedule "Mimo provoz", "Bio není" apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.00  08:04

« Re: Používáte BIO?

Chtelo by to BioNatural 95. Pak si pokecame.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.00  15:24

« Používáte BIO?

Nikdo tady nic o bionaftě nepíše, když přijedu k pumpě, tak se mi už hodně dlouho nestalo, že bych přistihnul někoho jiného u stojanu s bionaftou. Jak jste na tom? Vytahuju moje oblíbené téma ze záhrobí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  17:07

« Re: DPH

nemaje jine zdroje ala Zadek524, musim tankovat u cerpacich stanic. Porad tankuju u OMV, DPH je od meho prvniho tankovani SETAdieselu vloni v listopadu az do dnesnich dnu 5%. Cili s tim snizovanim DPH to nebude tak zhave. Jak znam nase zakonodarce, spise DPH (a i spotrebni dan) budou zvysovat :-((((
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.00  14:21

« Re: DPH

Myslím, že takové drobnosti si prodejci nepovšimnou, ani se tím nemusíme vzrušovat. Kdyby to bylo obráceně, to by byla jiná.
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.00  13:26

« DPH

Dozvěděl jsem se, že u bionafty má jít DPH někdy v těchto dnech z 22% na 5%. Nevíte o tom někdo něco? Každopádně by to bylo potěšující.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.00  23:03

« Re: Levný provoz pro DANAT

Hele s tim plynem v aute je to nesmysl.Doposud jsem jezdil se Scorpiem predelanym na LPG a krome caste vymeny zapalovacich svicek a horsim startovanim v tuhych mrazech jsem nemel sebemensi problem.Co se tyka bezpecnosti provozu,tak vez,ze plyn v aute podleha tem nejprisnejsim predpisum a homologacim.Nutnosti jsou pravidelne prohlidky po urcitem probehu kilometru.A ta bomba za zadnimi sedadly je podstatne predimenzovana.To by te musel vzit ze zadu kamion na dalnici,aby to skutecne vybuchlo.
    A navic,slysely jste nekdo,ze by vybuchlo auto na LPG pohon/noviny,rozhlas,televize/???
  • 00 Reagovat !

foto

10.04.00  14:09

« Bio už není

Ještě, že jsem se předzásobil bio za 16,40. Teď už v PV ani OL není, prý čekají jak to dopadne se zákony.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…