Bio NAFTA nebo motorová NAFTA
« Re: ceny v Brne
kamarade, mas pravdu. Vlastnit benzinku OMV je fakt vejvar, kdyz se za to davaj ohromny uplatky. Ja mel znamost a snazil jsem se v konkurzu o pumpu OMV. Musim rict ze ten konkurs byla strasna fraska bylo to pruhledny a dost me to znechutilo - je v tom strasna mafie. Smrt OMV. A seta diesel tankovat nebudu i kdyby byl o deset korun levnejsi, protoze si nechci * motor. -
« bio
stale pouzivam, uprednostnuju SETAdiesel od OMV. Mam s ni nejlepsi zkusenosti. Na druhe misto davam NATURDiesel od Slovnaftu a pak uz ostatni BIOdiesel, EKO-diesel a podobne sracky. U moji Octavie TDI muzu prohlasit, ze se SETAdieselem jede stejne jako s normalni neftou, na NATURdiesel je trosku horsi dynamika a u bezejmennych sracek je horsi dynamika i spotreba.
Jinak se bionafta ted kupuje vic nez kdy jindy - vyrobni kapacity jsou vytizeny na 100% a presto se mi uz letos 2x v Brne stalo, ze ani u jedne OMV SETAdiesel nemeli (a dokonce to jednou u dvou pump trvalo od pulky cervna do 17. cervence nepretrzite! - to jsem musel jezdit na ten NATURDiesel). Jinak SETAdiesel se vyrabi v Litvinove, ted jsem byl na severu Cech v Usti a Decine (coz je z Litvinova "pak kroku") a ceny tam jsou (zrejme "diky" nemcum) podstatne vyssi nez v Brne !? -
« Re: Používáte BIO?
Zůstal jsem jí věrný i když v poslední době je čím dál větší problém ji sehnat. Po jarních zmatcích okolo daní a cen to hodně pumpařů zabalilo a přestali Bio prodávat a pravděpodobně klesla i výroba, protože u těch pár pump, které zůstaly visívá velice často cedule "Mimo provoz", "Bio není" apod.
« Re: DPH
nemaje jine zdroje ala Zadek524, musim tankovat u cerpacich stanic. Porad tankuju u OMV, DPH je od meho prvniho tankovani SETAdieselu vloni v listopadu az do dnesnich dnu 5%. Cili s tim snizovanim DPH to nebude tak zhave. Jak znam nase zakonodarce, spise DPH (a i spotrebni dan) budou zvysovat :-(((( -
« Re: Levný provoz pro DANAT
Hele s tim plynem v aute je to nesmysl.Doposud jsem jezdil se Scorpiem predelanym na LPG a krome caste vymeny zapalovacich svicek a horsim startovanim v tuhych mrazech jsem nemel sebemensi problem.Co se tyka bezpecnosti provozu,tak vez,ze plyn v aute podleha tem nejprisnejsim predpisum a homologacim.Nutnosti jsou pravidelne prohlidky po urcitem probehu kilometru.A ta bomba za zadnimi sedadly je podstatne predimenzovana.To by te musel vzit ze zadu kamion na dalnici,aby to skutecne vybuchlo.
A navic,slysely jste nekdo,ze by vybuchlo auto na LPG pohon/noviny,rozhlas,televize/???