SUBARU
« Re: Re:Forester
Forester S-turbo (mám ho doma, jezdí s ním žena) bere při mírně rychlejší jízdě než je povoleno (tzv řidičákový limit, t.j. 159km/h po dálnici a 69km/h po městě) tak 15 l/100 km, při super úsporné jízdě tak 12l. Není to až tak moc na to, že je to super-bezpečná čtyřkolka a váží 1.5t, na druhou stranu to bere to samé co Audi A8 4.2Q či MB S500, auta o půl metru delší a o něco těžší. Forester je ale celkovým laděním versus cena dokonalé auto, lepším off-roadem jsem nejel (a vyzkoušel jsem MB ML320, Landcruiser 100, Nisan Patrol, Honda CR-V), ostatní mají mizernou ovladatelnost ve vyšších rychlostech, naklápí se a žerou (kromě Hondičky s de-facto FWD) mnohem víc, tak 25l/100km. -
« Re: Re:Forester
až zatvrzele fandím subaru, takže jen formálně namítnu: pokud se šlápne na 2,5-litrovou omegu bez turba, tak žere přes 15 taky... A okamžité spotřeby při akceleraci mrkají až k 50 (to je demagogie, co?). Forester žere víc, to jo, ale je to špička, která prostě (jako jiný auta) potřebuje na plnění svejch funkcí energii - tak si ji bere z benzínu (furt je to lepší než kdyby si ji brala z mý nohy); a ty funkce má fakt vymakaný - samozřejmě ve smyslu, jak jsem psal tady kousek níž. -
Na hádání (se) tu nejsme ani jeden, že. Taky jsem to poněkud nevymáčknul celé, jak jsem to myslel s tou předražeností (ceny v USA a v GB jsou samozřejmě v pohodě k nalezení) - tedy: Když si např. tady na auto.cz necháš vyjet z katalogu všechny čtyřkolky s motorem plus mínus dva litry, tak jedinej konkurent by mohl bejt (co se týká jízdních vlastností) audina - a ta je asi o 200 tis. dražší. A zase - mluvím hlavně o jízdních vlastnostech + spolehlivosti. Jestli to auto je nacpaný hejblátkama a přepychovostma za X-set tisíc, to mě na mokrým listí v zatáčce nepomůže (třeba rádio s mahagonovejma knoflíkama...). Naopak čím víc přebytečného přepychu, tím víc věcí je k porouchání se všema důsledkama (čas a prachy v servisu atd. atd.). A ještě - asi je zřejmý, z jakýho pohledu posuzuju kvalitu a užitečnost auta - stručně: jízdní vlastnosti, spolehlivost a vybírám z typů, který jsou normálně každodenně použitelný - takže vynechávám kabriolety apod. Mimochodem, když už tak plkáme - jakej je tvůj názor na Forestera? Já to beru jako bezva nápad co do typu kastle - něco mezi kombi a offroadem, jízdní vlastnosti subaru a relativně příznivá spotřeba. A ve srovnávacích testech (USA letošní jaro) hrubým způsobem pokořil všechny srovnávané offroady - bylo jich tuším 8 - typu nissan patrol, o hondě HRV (nebo to byla CRV?) nemluvě. I pro polovojenské (?!!) účely už by snad byla vhodnější jenom toyota landcruiser - akorát že ta bez skurpulí chlemtá skoro dvakrát tolik, bestie nenažraná. ((Tak už dost!)) Zdravím! :-& :-) :3-( /tj. moc jsem nespal a navíc bylo skoro zataženo, takže leonidy nic moc/ -
« Re: Impreza
to: pohoda. Asi by jsi měl pořádně číst všechny příspěvky, než se začneš hádat. Jediné s čím jsem s tebou nesouhlasil je to, že jsi tvrdil, že SUBARU není předražené!!! V ČR je předražené a hodně! Samozřejmě stím, že je SUBARU špičkové auto se spičkovou technologií souhlasím. SUBARU byl můj sen ovšem díky jejich cenové strategii pro ČR jsem nakonec zvolil jinou značku. Škoda.... -
« Re: Impreza
to gapa: Klídek --- mraky chvály jsem pěl na nejsilnější imprezu - jak ostatně níže ještě vidno. tj. na tu dvěstěosmnáctikoňovou... Ale stejně se subaru nedá upřít, že mají nejlepší čtyřkolovej podvozek a z toho vyplývající jízdní vlastnosti, a boxer motor používá ještě porsche a ještě někdo...? Třeba to nebude špatnej systém. A ve statistikách poruchovosti jsou daleko na předních místech... (s toyotou) -
« Re: Impreza+price
Jel nekdo z vas s Imprezou se "SSS" prevodovkou? To musi bejt!!! U nas je Subaru prodejce ale meli tam jen Imprezu 1.6/Legacy/Forester vsechno v zakladu ale jen prvni 2 mesice ted tam maji jen nejaky hlinikovy kola a pracky a lednicky jako dopnkovej prodej. Auto zadny :o((( a o Subarkach nic nevi takze oplyvaji pouze nejakyma prospektama a cenikem jinak nic :o(( -
"-- skrytý --" 17.11.99 06:51
« Re: Impreza+price
souhlas, díval jsem se na ceny na netu a nějak jsem se nemohl dopočítat. Jinak vím o firmě, která vozí větší Subaru (Forester, Outback) r.98,99 za 50% ceny (ČR). Jedná se o bourané u nás opravované vozy, špičkově vybavené (klima, kůže). Nevýhodou je, že se jedná o USA modely (náhradní díly - mají jiné), ale dostaneš je na značkách. -
« motory
Jo a to jsem ještě zapoměl poznamenat, že motory o obsahu 1.6 nikde jinde než v evropě neznají. Nejslabší motor tam je 2.2 s výkonem 146 koní, což je jiné kafe než "ubohá" 100 koňová 1.6!!! Nepovažuješ doufám tu 1.6 za závodní motor??? U nás ti nabídnou 135k 2-litr za bratru 708.000,-Kč k tomu klimu za 69.000,- a elektrony za cca 30-40.000,-Kč. Takže se pod 800.000,- nedostaneš. Kdo nevěří ať tam beží: www.subaru.com -
« Re: Impreza
to: pohoda. Bohužel nemáš pravdu. SUBARU je v České republice a obecně v celé Evropě předražené!!! Například SUBARU Impreza Sedan stojí v USA cca 16.000,-USD a v Austrálii cca 24.000,-AUD (1AUD=22Kč). Tato cena již obsahuje klimatizaci a hliníkové disky (obojí v ČR za příplatek). I oficiální dovozce SUBARU v ČR přiznává, že když si toto auto dovezeš individuálním dovozem ze států, tak po zaplacení všech formalit, poplatků, cla a přepravy ušetříš asi tak 20%. Nechtěl bych být dealerem SUBARU v ČR!!! -
« Re: Impreza
- těch penězů je fakt hodně, ale není to předražený. Je to sériově vyráběný závodní auto. - Začátkem léta to takhle nějak napsali v nějakým testu v našem časopise. Byly tam takový věty, jako že "domorodci si na tomle mostku nedovolej jet víc jak 40, my jsme projeli v úplné pohodě 70" a tak .... Nebo: "měl jsem pocit, že jedu po kolejích a ne po šotolině" (nebo to bylo z testu legacy?) Je to jednoznačný: když rychlý, spolehlivý a jízdníma vlastnostma skvělý auto (to vše bez kompromisů!), tak jedině tahle Impreza, dvoulitr, turbo, 218 koní. Jsou i silnější autíčka, ale na první křivý okresce to musí bejt jednoznačný... A cenový srovnání s těmahle je pro Imprezu taky jednoznačný - např. srovnání s audinama A4 (ve čtyřkolce samozřejmě) - rozdíl 200 tis.Kč. Jen mít ty prachy...
ale bohuzel nema nic s offroadami(forester)spolecneho,je to jen rekreacni vehicle.Pane volvista.