SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: PF2000(Y2K)
... aspoň jedno z toho, úplně nový..., z výroby..., s plnou nádrží...., to je představa!! a bylo by mi úplně jedno, jestli by mi to nadělil Jžíšek, Santa Claus, Noel nebo třeba Děd Mráz, třeba i rohatej, jen kdyby tam bylo, kdykoli, nejen o Vánocích nebo na Nový rok, třeba i na Dušičky... (no, vraťme se na zem!...) PF 2000 !!! -
« Re: prodejnost
S tím "Bohužel" bych souhlasil. Ale s tím přemrštěním cen - si myslím - to není až tak strašný. A už jsem tady docela podrobně psal, proč si to myslím. A s tou prodejností se to snad zlepší. Uvidíme. Ty auta jsou tak dobrý, že si to zasloužej. I když, pravda, jejich zjev není tak výjimečný jako jejich cena. Ale zjev nejezdí a nepomůže. Pomůžou jízdní vlastnosti a polehlivost a ... (nebudu otravovat opakováním toho, co je už napsaný). -
« Re: prodejnost
to: pohoda. OK, říkal jsem že za ty čísla nedám ruku do ohně, ale nezlob se na mně 172 ks prodaných aut na našem trhu je spíš ostuda! Při takových objemech logicky nemůže žádná prodejní síť pořádně fungovat, prostě na sebe nevydělá! A to ani při přemrštěných cenách a očesaných autech, která u nás SUBARU nabízí. Bohužel.... -
« prodejnost
to: gapa Viz časopis Ekonom č. 43 z 28.10.99 str. 74: prodej nových osobních automobilů za prvních 9 měsíců ve srovnání se stejným obdobím roku 1998:: Čísla budu uvádět v pořadí: Pořadí, Značka, počet ks 1-9/99, počet ks 1-9/98, rozdíl v %::: 1.Škoda 53940,59069,-8,68; 2.Opel 6533,4776,+36,79; 3.VW 6162,5056,+21,88; 4.Ford 5856,7688,-23,83; 5.Renault 5025,3820,+31,54; 6.Daewoo 4361,2442,+78,58; ... 15.Suzuki 897,626,+43,29; ... 21. BMW ... 22.Lada ... 23.Volvo ... 24.AlfaRomeo ... 25.Subaru 172,133,+29,32; ... 27.Land/RangeRover 76,20,+280; ... 31.Saab 29,55,-47,27; 34.ZastavaZugo 2,29,-93,10; 35.Tatra 1,3,-66,66; Ostatní 6,29,-79,31; CELKEM 108563,106507,+1,93; Potud čísla. Nárůsta prodeje kolem 30% a více tedy měly (a dostaly se na počet prodaných vozů za 1-9/99): Opel (6533), Renault (5025), Daewoo (4361), Peugeot (3606), Toyota (2806), Nissan (2112), Suzuki (897), Volvo (292), Subaru (172), Jaguar (39). ...... Naopak největší poklesy přes 20% a více (a dostaly se na počet vozů) měly: Ford (5856), Hyundai (893), Rover (69), SsangYong (50), Saab (29), Lancia (7), ZastavaYugo (2), Tatra (1). Potud čísla....... Vlastní úvaha: Opel nalákal lidi na mohutnou reklamu; obdobně Renault, ale ten má dobrou řadu Megane; Daewoo se prosazuje s Matizem, Suzuki se Swiftem a trochu s Vitarou; Peugeot je pořád pojem a udělal velkou reklamu na 306ku, Škodovka už není výrazně levnější, víc lidí si koupí dražší až velmi drahé značky (třeba Jaguar)a víc lidí má prostě k dispozici peníze na auto a už si vybírají to, co chtějí včetně zvlášť náročných požadavků (třeba Subaru). A Fordu nepomohlo ani auto roku! - Ford je mezi nejprodávanějšími 11 značkami jediný (kromě Škodovky), kdo má pokles prodeje a navíc velmi výrazný - podobně je na tom jenom drahá značka Honda na 14.místě s 1519 prodanými auty. Tož tak ... Co dodat k suchým číslům.... -
« Re: to german:
Nevím jak jsi přišel na cenu 1.2 mil kč,pokud bych tolik na auto měl a investoval bych to do něj, tak s tebou musim jedině souhlasit.Je mi jasné, že kdo si koupí imprezu GT za 1 mil, tak do ní nebude cpát plyn aby ušetřil za benzin,ja tady vedu diskuzi o ojetych vozech v cenově přijatlebých hladinách.Záleží na koždém, kde se nachází ta jeho hladina.A pro mě je 500Kč vyhozených u benzínové pumpy možné více než pro tebe. -
« Re: Gapa Gapa
Nevíš co by to LPG stálo na inmprezu?To by se asi muselo individuálně schválit v Praze a to asi nebude nejlevnější.Jinaj o tom že impreza je super se nemá cenu bavit,ale ten benzín.Mět dobré auto,ale počítat km jizdy,abych neprojezdil majetek taky není žádný med,kdo často jezdí jistě mi dá za pravdu.Jak jsem psal měl jsem TDI,to mi ukradli,takže jsem jezdil a jezdil a každý kilák násobil 1 Kč.V sobotu jsem byl ve vídní s MB230E,najel jsem asi400km a benzim mě stál nezanedbatelných 1000Kc.S naftakem nebo plynem bych jel o polovic levněji.Nevim jak pro vás ale pro mě je ušetřených 500Kč celkem dost.Takže subaru jedině na plyn,protože nevěřím že by mi jezdilo pod 9 l. -
« Re: Ozzy
Už tě vidím živě, jak si jdeš koupit nové SUBARU WRX se SUPERCHARGE a ostatními technickými vymoženostmi a necháš si to předělat na plyn!!!??? No uznej, to je přece pořádná blbost! Jen tak mimochodem pročpak ten plyn nemáš ve své Mazdě? To by byla taky blbost, no ne??? -
« Re: Gapa Gapa
Moc ti to keca,co mas proti plynu?
A s tou nadrzi to neni zadny problem u nas jsme
s plynem trochu dale,bezne se da vymenit benzinova
nadrz za plynovou delaji se ve vsech tvarech a skoro na vsechny auta.A ted dokonce kdyz si jdes kupovat nove auto tak se te zeptaji jesli chces
upravene na plyn. -
« Re: Prodejnost
Tu prodejnost si pamatuji znějaké statistiky SDA uvedené na tomto servru. Údajům, které mi poskytne přímo prodejce, věřím asi tak jako naší soc.dem. vládě. :o) Bohužel už se mi tu statistiku nepodařilo zpětně najít, takže nevylučuji, že to číslo je nepřesné. Ovšem i kdyby byla pravdivá ta čísla, která tady uvádíte, tak ten nárůst 30% je nějakých legračních 60 automobilů! -
« Re: spotřeba
To: german. Proč nedělá SUBARU diesel je naprosto jednoduchá záležitost. Cenová výhodnost nafty, je pouze evropskou záležitostí. V Asii, Austrálii či Americe je tomu přesně naopak, nafta je dražší než benzín!.......A přestože jsem milovník SUBARU (či právě proto) připadá mi představa SUBARU na plyn poněkud zvrhlá!!! -
« Re: cena
To: pohoda. Je hezké, že jsi se zmínil o švýcarsku, tam je Subaru cca o 30% levnější než v německu nebo u nás. To, že firma E.Frey u nás prodává taky Toyoty, neznamená nic jiného, než to, že je prodej Subaru prostě neuživí, tak to suplují nečím levnějším. Ford taky na našem trhu neprodává Fiata, aby přežil??!! Jinak, když je u Fordu propad cca 30% v prodejnosti, tak je to sice smutné, ale přesto ford prodá tisíce aut v ČR za rok. Ovšem SUBARU pouze pár desítek kusů. Nevím, kde jsi vzal těch 400 ks, když oficiální statistiky hovořily cca o 50-60ks automobilů SUBARU za rok 1998! Tudíž, když prodá SUBARU o 30% aut více, je to řádově 15-20 ks, ovšem, když prodá Ford o 30% více, je to řádově o 20.000ks více. Doufám, že to nechceš srovnávat???
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!