SUBARU
Tuningovat to nebudu nechávat. (S 10.000 km na tacháku to můžeš nechat upravit na 280 koní). To resetování ECU mě láká, uvidím jak se na to u Freyů budou tvářit. Jinak mě překvapilo, že na brzdě to auto má okolo 240 koní, i když japonci uváděj "jenom" 218. Až budu mít něco najeto tak to necham změřit na brzdě. Strašně se mi líbí pískání turba přibližně pod airbagem spolujezdce:-). -
Jezdim jenom na Natural 98. Jet ho teď prodává za stejnou cenu jako 95ku. Sebelepší devadesát pětka bude vždycky horší než devadesát osmička. Přečti si mý názory v rubrice o V-Power. Je to jenom reklama, reklama a reklama. Já jim na ten čtvereček co bliká v pravý části monitoru přispívat nebudu. Ten volat mě taky prošku překvapil ve srovnání s Felícií, ale třeba Integra to dělá taky. Prostě nepuštěj volant z ruky a von ti zato řekne po čem právě jedeš. -
Tady se toho ale urodilo za těch pár hodin. Tak tedy. Záruka je 100.000/ 3 roky a 120.000/5 let na ústrojí 4WD. Přístup púrodejkyně (se mnou vše vyřizovala ing. Švastalová a musím říct, že když vám takovýhle auto předvádí ženská působíto dvojnásobně). Nad autem sme s kolegou váhali od Franfurtu (září). Rozmýšleli jsme se mezi nejlepší Oktávkou a Imprezou. Byl to souboj pragmatizsmu a emocí. Nakonec vyhráli ty emoce. Pokud by ale ta Impreza vydržela 200tis. kiláků, pak mě vyjde levněji než 2 Oktávky po 100.000. Jízda je nesrovnatelná, přístup prodejců taky. U prodejce Škody jsem se byl v září domluvit na zkušedních jízdách s 1.8T, 2.0 a 81kW/TDI. Do dneška se nikdo neozval. Subaru jsem si nejříve vyzkoušel u prodejce kousek od nás, ale chtěli zálohu 300.000 na auto v den objednávky. Báli jsme se někomu dát měsíc dopředu tolik peněz a tak jsme nakonec koupili v Praze. Chtěli jenom 50.000 za auto a jsou "trošku" větší firma, takže nebylo riziko, že by krachli a mi o své peníze přišli. Prodejkyně byla opravdu velmi ochotná a při předání aut nám vysvětlovala všechno možné i když už jsme byli nadržení s tím konečně vyjet. Noc před předáním jsem neusnul:-). Kmomě tý modrý peleti dělaj i stříbrnou metlu, ale není to ono. Přehrávač jsem tam zatím nedal, protože mě strašně baví posloucht motor. Ňákou dobu to tak určitě ješte vydržím. Před Imprezou jsem měl felicii 1.6 a za tři roky jsme s ní najel 110.000 kiláků. Bylo to auto na který bych do dneška nedal dopustit. Prostě jsem jenom lil benzín a jezdil. Po tom co jsem Imprezou najel pouhejch 2000 km mi však felicie připadá jako dětská hračka, spojka jde strašně zlehka, sedačky jsou strašně měký, ale díky zážitkům, který jsem s Feldou prožil proti ní stejně nemůžu říct křivý slovo. To sem to ale splácal dohromady. Přepisoval to ale už nebudu. -
« Re: SUBARU IMPREZA GT
Jestli jsou zkušení odborníci to asi moc nepoznám. Ale když jsem tam před třema tejdnama přišel a řek že by mně zajímala impreza gt, hned mně v ní svezli, všechno ukázali a řekli že ji maj na skladě. Staral se o mně nějakej Kabátek. Je dobrej a má SUBARU fakt rád. Nechal mi ji řídit a bylo rozhodnuto. Ale při předávání to dost odbyl, jsem zvyklý že mi prodejce ukáže každý čudlík a když jsem mu o to řek, koukal na mně jak na vola, něco mi vysvětlil a abych už jel. -
« Re: SUBARU IMPREZA GT
Sám jsem zvědavej. Všechno od ALPINE, rádio+cd, měnič, dva zesáky, SUBWOOFER, celý asi za sto táců. Překvapilo mně, že to budou montovat tejden. Krom toho tam bude alarm se zpožďováním vypnutí motoru. V praxi to bude znamenat, že když to budu hulit třeba na dálnici a pak zastavím u pumpy, stisknu tlačítko na dálkáči, vytáhnu klíčky a zamknu auto a motor ještě minutu pobeží, aby vychladl. Prej je to dost důležitý. Snad kvůli turbu, nevím. -
« Re: SUBARU IMPREZA GT
Určitě to cvakne pojišťovna ale je to otrava. TDI hrozně řvalo v ryhlostech okolo 200km/hod, ale i v menších je o dost hlučnější. Zajímavé je, že se to časem zhoršovalo. V 60.000 km, kdy jsem ho prodal řvalo dost. Prostě je to diesel, sice výkonej (na brzdě 98KW, 280NM), ale diesel. GT má výrazný zvuk, ale je velmi příjemný a hluk motoru neroste z ryhlostí auta (myslím tím když je hodně pod plynem)