SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: TO: AlesK
Dělá. Jedu tam příští týden vyměnit olej a tak jim to řeknu. Díky. Daleko více mě znervózňuje, že někdy (tak 1 z 10) při prudkým zařazení jedničky třeba na semaforech jde přes zuby. Ale i kdyby to byla závada, nechtěl bych nechat opravovat převodovku už teď, raději bych dva roky počkal. Mluvil jsem s klukem, který měl na Impreze úpravu na 280 PS a odešel mu po 50.000 km synchron na trojce. Nechal to opravit, ale prý pak byla ta převodovka hlučná. -
« TO: AlesK
Hele, nestává se ti náhodou, když jedeš po kostkách do zatáčky hodně pomalu nebo když to naopak rveš rychle do zatáčky po nerovné cestě a auto uskakuje, že se ozývá takové nepříjemné klepání do volantu, jako by někde byla vůle? Byl jsem s tím u Freye a řekli, že to znaj, že to dělá kloubek řízení a v záruce mi ho vyměnili za nějakou novější verzi s tlumením. Na takových 99% už to nedělá a je to v pohodě. Když tak tam můžeš skočit to vyměnit. -
« Bez nadpisu
No jo, já bych to taky radši svěřil někomu jinýmu, ale komu? Když by se dohodli na té záruce, tak nemám jinou možnost, než Freye. A kdyby se nedohodly, tak nevím kdo s tím má nějaké zkušenosti (se SUBARU). Myslíte, když Freyovi pošlou návod, jak to udělat, tak to stejně zkur..? Teď fakt nevím, co mám dělat. Mám se na ně vykašlat a objednat to tak jak tak? -
"-- skrytý --" 27.04.00 09:19
« Re:
Jestlize nekdo tvrdi, ze vykon nemuze byt 240k, kdyz se vymeni vyfuk, vacky, CPU, injektory, otevre se turbo, atd, tak nevi, o cem mluvi. Vykon zavisi na otackach a ty se zvysovat nemusi. Taky se nemusi vyrazne zvysit moment na 6000/min, protoze mnohem podstatnejsi je, jak se ten motor "sbira" z nizkych otacek a jak reaguje na zmeny plynoveho pedalu. Takovym lidem bych asi radeji nic nesveril. U techto uprav jde totiz evidentne prave o tyto veci a nerozsiruje se spektrum otacek motoru, ale jeho vykonovy potencial. Mam na aute neco obdobneho - vykon papirove nic moc (247k), ale BMW M3 s 321 k dostava na alespon trochu zatackovite trati kolem 1s na 1 km. O kone tedy vubec nejde. Mam take pruziny Eibach, ktere daleko lepe nuti kolo do kontaktu se silnici a maji progresivni charakteristiku (male nerovnosti nepohlti, pouze ty velke), ale s nima to auto vymete kazdou diru a jede jako po drevenych kolech. Je potreba dat pozor na kombinaci pero/tlumic/ulozeni, protoze mnoho techto kombinaci se vzajemne nesnasi. Proto bych to sveril nekomu, kdo uz to delal a hlavne - jehoz vysledky prace bych si mohl overit v praxi. -
« Všem
Tady: [odkaz] jsem našel špičkově zpracovaný stránky o našich autech. Je tam nejen technika auta (diferenciály, ...), ale také kompletně rozebraná Impreza se svýma výhodama a nevýhodama. Dále tam je technika jízdy s FWD, RWD, 4WD. Je tam vysvětlený proč ke čtyřkolce turbo a ne motor s točákem v 6000. Jo a snad všechno o rallysportu.
Fakt se mi ten server moc líbí a tak jsem se trošku rozepsal...
P.S. Nezapomeňte si přečíst varování před Haldexem :-) -
« Bez nadpisu
Mně by ta záruka byla taky celkem logická, ale divný je, že jinde ji uznávaj a u nás ne. Tak to maj sjednotit. Jinak o těch švýcařích se taky u Freye zmínili, ale pořád si myslej, že ta úprava je na víc než 240k. Tak jsem fakt zvědavej. Nevíte někdo něco o pružinách Einbach a tlumičích Bilstein, které nabízí PRODRIVE? Auto se sníží o 2 cm, ale zajímalo by mně, jestli je to ještě o hodně tvrdší než v sérii. Já jsem měl Bilstein na oktávce a byly dost dobrý (s pružinama H&R) -
« Bez nadpisu
Pro zbys:1) To jsi objevil věc, že u Emila Freye jsou lenoši. Ale abych se jich trochu zastal, tak podle toho, co jsem slyšel za to můžou trochu i Švýcaři. Jinak bych si nebyl tak jistý, že montáž u nich je zárukou dobrého výsledku. Thorni by to namontovali určitě taky v pohodě (a spousta dalších mechaniků). 2) Ta záruka je celkem logická, protože továrně je ten motor prostě sestavený jinak, takže to musíš pochopit. Nevěřím, že by třeba Audi uznalo záruku na ekvivalentní úpravě (a to ani ten rok, co mají). Jinak se neboj, že při slušném zacházení budeš mít problémy - z toho, co by ti uznali na záruku, ti odejdou kosti stabilizátorů. Zadní ložiska, sp. lamelu ap. bys stejně musel zaplatit. A při špatném zacházení můžeš zničit blok třeba po 20 000 km i bez tuningu. -
« TO: Alesk - výkon
Pro ten výkon od PRODRIVE už jsem rozhodnutý. Kontaktoval jsem Freye a hádejte co? Koukali na mně jak na blbce, že žádnej PRODRIVE neobjednaj. Řek jsem, že si to koupím sám ať to namontujou. Takže jo, ale když to namontujou, záruka je v pr....! To mně dost naštvalo, tak jsem si u PRODRIVE postěžoval. Dostal to na starosti nějakej EXPORT MANAGER a prej to s českým importérem dohodne. Takže teď čekám, jak se dohodnou. Všude to funguje v pohodě, jenom v čechách muíme být něco extra. Jo a k tomu zvýšení výkonu na 240 K mi řekli, že to není pravda, že ten výkon musí být větší, když se mění čip i výfuk. Tak jim říkám, že jde právě hlavně o průběh a hodnotu točivého momentu, a že je to všechno uděláno tak, aby právě mohli zachovat záruku. Tak jen blbě kroutili hlavou. No nevím. -
« TO: AlesK
S tím AUDI S4 máš pravdu. Měl jsem ho závazně objednané, čekací doba 3 měsíce. Bylo téměř přesně za 2 mil. Jenže bohužel si jedna debilní leasingovka najednou rozmyslela financování, co jsme dohodly a já neměl rychle prachy na akontaci. Tak jsem to musel zrušit. Truchlil jsem dost. Pak jsem v časácích našel testy na IMPREZU a šel do Freye to zkusit. Za téměř polovinu ceny stejná zábava! Bylo rozhodnuto. Kdybych měl ty auta srovnat, tak AUDI je uhlazenější, tišší, s hodně dobrým interiérem. Ale IMPREZA je prostě auto pro potěšení, funkčnosti je podřízeno téměř vše. Nelituju ani trochu. Řekl bych, že jízdní vlastnosti budou srovnatelné, ty prachy do AUDI jsou za pohodlí a estetiku a to mi nechybí. -
« Re: RadekG
To Volvsta:"dost normalni" :-) Cha cha cha, pokud je to Tvuj kamos tak musi jezdit na 100% furt :-)
P.S.:Kdyz uz konecne neco koupis?:-)
To All:Pokud mate tuto sobotu cas, tak se prijedte podivat do Prachatic na moto sprint od 9 hod, pojedu take, ale mam trochu baaaachor (95kg)(a stejne sem si ubral)tak nevim jak me moje FZR600R
urve... -
« Pro zbyse
Procházel jsem archív a našel tvojí zmínku o S4, kterou jsi si koupil (nebo jsi si místo ní nakonec koupil GT). Zkus ty auta trošku srovnat, taky jsem o ní uvažoval, ale 1.800 tis. Kč je už dost.
Myslím, že jsem ti ještě ani nepoděkoval za ten Prodrive. Tak to napravuji :-) Má to strašlivou logiku, kterou jsem plně pochopil až z těch grafů. Znám plno lidí, kteří by prohlásili, že je blbost dát skoro 100 tis. za zvýšení výkonu z 220 na 240HP. JENŽE oni ti zvýšej točák z 290Nm/4000rpm na 350/3500! Jestli se pro to rozhodneš, dej mi prosím vědět, rád bych se na to podíval. Aleš -
« Re: To: Hort
To Volvista:Tak si ji kup a dame zavod...Jiz ted vim, ze prohraju...A neverim, ze ten Tvuj kolega jezdi jen na 1/4-1/2 plynu.Pokud to neni dravec, tak proc si ji kupoval?Kvuli kroutaku?Maximalce?Cene?Kvuli nej????Co mel pred tim za motorku?Ja, kdybych kupoval new moto, tak bych bral hayabusu, ale ne kvuli maximalce.Jsou jine supersporty a lepsi....
P.S.: Musi byt super zvednout to ve 180 na zadek..:-)(Ne na zada)
V sobotu jsem byl s motorkou na spintu (jak jsem psal drive)Jelo se na 400m s pevnym startem.Na to, ze mam s helmou 100 kg a moto 600ccm jsem jel celkem slusne-doufam :-) mel jsem to za 13.01 a konecna rychlost 168 kmh.Ti nejlepsi v kategorii nad 750 to meli za 10 a rychlost cca 205...Docela dobry...
Cetli jste test na Golf 4motion? Za 850 koliku, no to je zadara, chtel jsem si koupit Legacy, ale asi toho golfa, to je prece VW :-)