SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
Pred barakem stoji jedna v bazaru tak se Ti na ni kouknu, ale sem napisu cenu az v pondeli.
Ja ji odhaduji na radove 300 000,-Kc Zalezi na stavu potom + i -, pockej na SUBARISTU, ten Ti rekne vic (snad)Jinak inpreza je dost dobra, a za kazdou cenu bych netrval na 1.6, 2.0 je mnohem lepsi...Zalezi jen na Tobe :-) -
« Impreza 2+2 SVX
Zdravím všechny! Mám takovej dotaz, nemá někdo zkušenosti s Imprezou SVX a dá se u nás vůbec sehnat? Viděl jsem v ČR snad jen dvě od tý doby, co si značky Subaru všímám (asi tak 3 roky). Samozřejmě GéTéčko je taky super a v budoucnu bych si nějaký chtěl pořídit. Teď mám zatím Leone 1.8 Turbo- sedan. Taky na něj sháním komplet ospojlerování, kdybyste někdo o někom nebo něčem věděl. Můžete mi dát vědět na xBroukJ@seznam.cz.
Dík! -
« Bez nadpisu
1) Musel bych ten tvůj kus vidět a rád Ti odpovím na všechny tvé otázky a opravím všechny tvé problémy. 2) Občas se dá koupit Legacy Turbo v celku a ne po kusech (minulý týden jeden můj zákazník prodal r.93 za 200000,-) a když ke mě přijedeš tak Ti vyjmenuju, čím vším se liší. Pak Tě přejde chuť experimentovat. -
« Re: Legacy Wagon
To: Subarista, ale i ostatni
Proc doporucujes tak husty oleje? To quli tem hydrostelum? Nebo je pak problem s tlakem? Jakej je nejlepsi olejovej filtr?
Zjistil jsem ze mi hluci prevodovka kdyz je motor v tahu. Pri brzdeni motorem nebo kdyz vyradim je v klidu. Zitra budu menit olej v motoru, takze asi i v prevodovce, uvidime jestli se to zlepsi. Jakej olej do prevodovky?
Predni tlumice jsou na odchodu. Co radite? Original? Preferuju spis tvrdsi. Zkusenosti/ceny?
Vibrace od motoru se prenasi pomerne silne do interieru, zejmena na radici paku ale i volant. Mozna je to normalni? Kdyz seslapnu spojku tak se to mirne zhorsi. ??? Silentbloky?
S tim turbem - predpokladam ze je jiny sani, svody, elektronika, vejfuk, pribude turbo, IC, chladic oleje a hromada trubek. To ze je jinej stalej prevod (o 15%) by asi az tak nevadilo, mozna je to spis lepsi, akorat by se musel vymenit i predni diff (musej bejt stejny, ze jo :). Pak by to melo maximalku nekde kolem 220-230, coz turbo ma, nebo ne? Samozrejme pak bude lhat tachometr, ale na to jsem zvyklej. Jaka je orientacni cena toho motoru + diff + prevodofka (pokud ji mas)?Pokud nekdo mate nejake konkretni nabidky tak mi muzete i psat na hop@mirage.cz. Diky. -
« Bez nadpisu
1) Subaru Legacy 2.0 r.92 je fajn, když je v dobrém stavu. Klima se špatně shání, ale když už jí máš, tak buď rád. Problémy s ní nejsou, jen jednou jsem viděl zadřený kompresor (a navíc na modelu 95, který má jiný typ) 2) Turbo se liší tolika věcma, že si to nedokážeš představit. Takže motor i zadní dif. bych měl a rád ho prodám, ale dáš si ho doma tak do skříně. Třeba jen ten di¨f. má stálý převod 3.545 a 2.0/92 má 4.111, takže musíš vyměnit i převodovku (atd., atd.) 3) Zapomeň na oleje 5W nebo dokonce 0W!!!. 5W až od r. 97 (už Subaru nepoužívá hydroštely). Naprosto nejlepší olej je 10W 60. Takové jsou u nás zřejmě jen dva: Castrol RS (zjisti si kolik stojí) a potom ten, který používám já (značku tady neprozradím) za 300,- Kč. -
« Re: Legacy Wagon
no tak na tohle auto nedám dopustit! klima může být v +30 st.C užitečná, ale benzín neušetří a je to další součást, která se teor.může porouchat; pokud se s motorem slušně zacházelo, tak do najetých 500tis. můžeš být úplně v klidu; doporučuju kvalitní plnosynt. olej s viskoz. čísle. 5W40, příp. 0W40 (např. CastrolTXT) - vydrží déle a hlavně v zimě sníží spotřebu benzínu (o cca 0,5 l/100km při městském provozu a krátkých trasách - vyzkoušeno); vrakoviště?? - tak to bych hledal v kopcích sousedních států (Šumava až Krušné h. a Alpy), tady snad není nic; tam lidi s těmihle vozejky fakt věděj, proč jezděj, tak jich tam je..... -
« Legacy Wagon
Tak jestli zitra vse dopadne jak ma, tak budu mit Legacy Wagon 1992 2.0 bez turba :-( ale zato s klimou. Mozna si me tu nekdo pamatuje jako zavilyho toyotaka (coz taky zustavam, mam jeste dve) ale Camry Combi bohuzel neexistuje s AWD, tak proto Legacy. A taky proto ze se mi Subaru vzdycky libily (hlavne zvukove :-) a chci je zkusit.
A ted chci poprosit o radu: existuje v cechach nebo blizkem okoli vrakoviste Subaru? Shanim nejake drobnosti jako LP plastovy podbeh, PP blikac atd. A do vzdaleneho budoucna jeste mozna takovou drobnost jako motor 2.0 Turbo vc. elektroniky a zadni samosvornej diff. a .... :-))) Tak jestli nekdo neco vite tak sem s tim.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
2) Imprezu 1.6 nekupovat. Mezi 1.6 a 2.0 je obrovsky rozdil. Vyhř. zrcatka Impreza neměla, ale umím je dodělat. Jinak za 300 000,- kobmík 97 s klimatizací 2l je úplně perfektní cena (pokud má 2x airbag, jinak ne!!!)