SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: outback
šnek :-), no - nevím, těžko říct, závodník nejsem. V Route 66 mám průměrné rychlosti nastavené na maximálně povolených - a doba trvání cesty obvykle +/- sedí. Terén jsem kromě pár polních cest zatím nezkoušel. Zajímá mě spíš spolehlivost v ztáčkách, na horším nebo kluzkém povrchu , zimní provoz, .... Na sníh jsem docela zvědavej , ostatní zatím dobrý :-) -
« Re: outback
Prumer 11 l je celkem slusny pokud nejezdis jako snek....S toyotou corr.-Avensis to neporovnavej, Outback je kolos, uz si ho zkousel v terenu?Odpoledne zverejnim adresu, kde budou fotky meho legacy v terenu...:-). Jinak, nevim jestli Ti nejak klesne spotreba pod 10 litru, ale rozhodne moc neporoste, kdyz budes jezdit rychle. -
« outback
Dobry den preju.
Jsem tu novej, se subaru se teprv ucim, mam outbacka 2,5. Je to samozrejme velice subjektivni, ale jsem zatim hodne spokojen, vybiral jsem si to auto asi tak dva roky, dal jsem prednost co nejlepsim uzitnym vlastnostem a dobremu pomeru cena / vykon. Budu rad, najdu - li nekoho, kdo si bude chtit sdelovat zkusenosti s provozem. Me zatim trosku trapi jedina vec - prilis tezka noha na plynu a tim i vetsi spotreba ( jezdil jsem jeste pred dvema mesici s toyotou , jen 1,6 ). Zatim se podarilo dostat se na prumernou spotrebu kolem 11l. Ale urcite to bude lepsi - je to preci jen nove auto a chce trosku pockat, az si definitivne " sedne ". -
« Bez nadpisu
1) Systém proměnného časování ventilů a systém proměnné komprese mají společné to, že souvisí s ventily. V podstatě každá automobilka dříve nebo později tento systém zavede. Zatím nevím jak u Subaru, zkusím to zjistit. 2) Legacy turbo jezdí jen v Japonsku a pár iv Anglii - ale stojí to za to. -
« Oživení rubriky
Mám technické dotazy. Omlouvám se, jestli se na to někdy někdo ptal, ale: některé automobilky vyrábí motory s proměnným časováním ventilů. Je možné, že by se tato technika začala používat i u Subaru ? Dále, jak to je s turbem u Legacy? Není v oficiální nabídce prodejce a o žádném exempláři mladším, něž cca r.92 jsem neslyšel. Proč mají nyní turbo jen Impreza a Forester? A třetí dotaz. Co říkáte na systém plynulé změny komprese u Saabu? Nedávno jsem o tom četl krátký článek. Myslíte, že to má budoucnost? -
« Bez nadpisu
Pro Voye: Protože mám jednoho kamaráda, který je blázen do Toyot, tak mě svezl v benzínovém Landcruiseru 100 a musím uznat, že část neduhů, na to, jak obrovská obluda to je, Toyota odstranila. Samozřejmě nemá na silnici vlastnosti jako Legacy, ale je fakt, že 200 km/h jede v pohodě (35l/100 km) a že z téhle rychlosti i brzdí. Je to taky trochu kompromis víc směrem do terénu. Ale myslím si, že jeho vlastnosti v terénu využije tak 1 člověk z tisíce těch, kteří si tohle auto koupí. Navíc 2500000,- Kč hovoří za vše. Ale proti Fronterám, Broncům, atd. má asi navrch. -
« Subaru - Univerzální auto ?
Leonesi, pokusím se více rozepsat o tom, co jsem myslel v příspěvku. Předně - tady se vedou diskuze o jednotlivostech, ale já jsem to chtěl trochu zobecnit. Auto je vždy kompromis. Jedna vlastnost potlačuje druhou, jde jen o to jaká kterou. Podle vlastností si vybírame a obhajujeme tu kterou značku. Pokud nebudu brát v úvahu jednostranně zaměřená auta, která v normálním běžném životě moc neužiješ, nebo na ně nemáš peníze, pak tedy vybírejme auto, které alespoň dostatečně převyšuje průměr jenotlivých vlastností, neboli univerzální auto za přijatelnou cenu.
Jako vstup do diskuze mezi subaristy (tzv. optimisty)a antisubaristy ( tzv. pesimisty)bych dal Subaru Legacy 2,0 nebo 2,5 Wagoon.
Velikost - střední (podle optimistů vyšší střední) třída zaručuje dostatek místa pro 5 osob, hodí se bohatě pro rodinu + spoustu věcí, (díky 4x4 má ale ve své třídě spíše průměrnou velikost zavazadelníku) tahat můžeš klidně i těžší přívěs, nebo i loď. Výsledek: nadprúměr
Vzhled - líbí se jak komu. Nejsem ženská, tedy to pro mě až tak důležité. Vzhled byl často kritizován pesimisty pro svou zastaralost(je to krabice, apod.) Nová generace je určitě hezčí ale je to věc názoru. Mě osobně se líbí, ale jsou hezčí kombíci.
Užitné vlastnosti - robusnost, spolehlivost a 4x4. Dojedeš kam chceš a můžeš si to klidně rozdat s offroadem. Na tom se snad shodneme že výsledek je hodně nadprůměrný.
Rychlost/průjezdnost - terén není všechno. Jezdí se většinou po silnicích. S offroudy jsme si to rozdali v terénu a máme srovnatelné výsledky. Ovšem na silnici nebo dálnici offroad s námi nemá žádné srovnání. Je totiž stále stejný a vlastnosti, které v terénu využil, jsou mu nyní přítěží. Naše auto ovšem tyto vlastnosti povyšují. A rychlost ? Kolem 200 to vytáhne. Na běžný život dostatečné. Výsledek: nadprůměr s lehkostí.
Jízdní vlastnosti: 4x4 není 4x4. Mít čtyřkolku neznamená mít automaticky super jízdní vlastnosti.
Optimisté odborníci poukazují na výborné spojení motoru a podvozku. To není zdaleka vše, ale zjednodušeně řečeno Subaru má vyspělý pohon čtyř kol. Hodnocení: špičkové jízní vlastnosti.
Bezpečnost: Nárazové testy jsou objektivní, na tom se shodneme. Výsledky jsou opravdu mimořádné. Dlouhodobě se drží Legacy na špici. Hodnocení: světová špička ve své třídě.
Kvalita: Ach jo už zase. Optimista: přední místo v tabulkách. Kvalita super. Pesimista dodává - no jo, ale je to zastaralé auto, díly jsou ověřené dlouhodobě, mají sice kvalitu ale není to inovace jak u konkurence. Hodnocení: objektivně vysoká.
Cena: zdá se odpovídající.
Takže všichni pesimisti napište jestli víte o nějakém podobném voze. Optimisti obhajujte svoje.
Leonesi neber to výše uvedené úplně doslovně, spíš obecně.
Možná by se hodila tato diskuse do antisubaru klubu. -
« Re: Na
To mfilip:
O ty nervy prave jde....Sranda musi bejt, vcera jsem udelal fotky....Tak vam je predvedu co nejdriv....Ted uz si fakt verim....a troufam si tvrdit, ze Legacy muze jet ve vode a jeste si pritom svitit na "dno" chci rict, ze sani ja za PP svetlem. A pri vsech prujezdech tam bylo sucho.
To Leones:Subaru nejsou pravy terenaky, ale projedou hodne.Klidne Te vemu do terenu pred prekazku, reknu Ti, ze jsem to projel a Ty se vsadis, ze to neni mozny.Ja pocituji nejvetsi problem ve velikosti auta, kdyz se v lese otacim orvu to o parezy.Jinak uzavera chybi jen pri nadlechceni 2 kol, jinak ne (zbytek je o pneu)
Predni a zadni previsy nejsou tak hrozny jak vypadaji.Spodek auta je udelanej chytre mnohokrat jsem lezel na "brise" a pripada mi, ze tam neni co znicit.Musim opet pripomenout, ze mam svetlost cca 20 cm a to je v terenu oproti puvodnim 15 cm znat.Mate-li nekdo auto se kterym se chcete vyblbnout napiste a muzem se sejit.Patrol je dobry konkurent...:-) -
« Re: Na
Ty tvoje nervy bych chtel mit. Osobne jsem pri povodni v zari 96 projel Formanem usekem 200 m, pres kteru se valila reka Olse, obcas nejaky kmen. Prede mnou jelo Mazda 323 F, pockal jsem, co to s tou Mazdou udela a kdyz do jela bez problemu do poloviny, vjel jsem do toho svinstav taky. Kdyz jsem ujel asi 50 m, tak jsem videl vlnu, ktera Mazdu tesne pred koncem soupla asi 15 m do a Mazda se zastavila o strom. Jen jsem videl ten pohym cervenych svetel stranou. Zastavovat abych se vratil jsem nechtel, protoze jsem se bal, ze uz se nerozjedu. Pridal jsem plyn, natocil volant mirne proti proudu a da se rict, ze pomerne bez problemu jsem to projel. Rano kdyz jsem se vyspal, jsem si rikal jaky nejsem *, kdyz jsem takhle riskoval s vlastnim autem za 200 000 Kc. Rano na tom miste byla az po strechu za topena Mazda, Felicia a kamion Iveco, ktery pravdepodobne za lehky prives stahla voda do prikopu, kde polozila cely kamion na bok. Voda byla podle mne v nejhlubsim miste vysoka 40-50 cm a v aute jsem taky nemel ani kapicku. -
« Re: Na rybach
to voy: srovnávat teréňáky se Subaru můžeš jen do určité míry. Mám na mysli opravdový teréňáky, jako je Nissan Patrol nebo Landcruiser, který mají rámy, a ne samonosnou karosérii a hlavně uzávěrky diferenciálu, větší obutí do terénu.
to RadegG: Dřív jsem jezdil se služební Oktávkou (1,9TDI) bez Haldexu. Používal jsem ji taky k cestám na chalupu. Jezdil jsem tam přes potok, kterej byl širokej 9m a hloubka 20 až 30cm. Nikdy se mi nestalo, že bych nabral vodu nebo zůstal viset. Jen jednou jsem to nemohl přejet, a to když po bouřce ten potok stoupl asi na 80cm. -
« Re: Na rybach
Konečně zase po čase nějaká praktická zkušenost. Teď se píše hlavně do rubriky antiklub subaru a tam by se hodil tento příspěvek víc. Aspoň něco, co snad částečně změní názor kritiků Subaru. Nevím zda najdou nějaké podobné auto, které má vynikající vlastnosti na silnici, v terénu se může měřit s teréňákama a má trvanlivost a kvalitu. Leones vychvaluje Seat Leon, ale Seat obecně je proti Subaru nesrovnatelné auto. -
« Na "rybach"
Tak jsem se byl projet s Legacy Hubertus 2,0 po blanici....Projel jsem 3 brody dlouhe 10-15 m a hluboke od 30 do 60cm.Na 100pro 0,5m. Mereno dle kolen- kolena ve vode(merim 1,87m).Prvne jsem si to prosel bosou nohou a az pote jel.Pri jednom rychlem prujezdu sla voda az na kapotu, nebyla tam takova hloubka, ale pridal jsem, kdyz jsem se zacal bat, ze tam zustanu, zrychleni udelalo vlnu :-).Psat o tom, ze lze v teto hloubce nabirat rukou vodu z okenka je zbytecne..:-).Voda byla samozrejme nad uroven prahu, ale do auta se nedostala ani kapka.
Pred tim bych se vsadil, ze to neprojedu, ale jako fanda subaru jsem si chtel dokazat, ze ty kliny co vam tady obcas rvu do hlavy nejsou kecy :-) Brzy nafotim a predvedu na www snad i nejake video....
Zaverem, na osobak se svetlosti 19,5 cm celkem slusne.... :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!