SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
To Subarista:
Abych potom z toho Huberta nevypadl jak hruska svetla vyska 24 cm to uz je neco :-) Jeste to rozmyslim, jinak ten vyfuk asi koupim....Ale zrovna setrim na novou, na laminatou.....Imprezu GT 2001 :-) Je strasna, ale snad si na to zvyknu.
Jen tak mimochoden, kolin stoji "N"kova GT? -
« Bez nadpisu
No s tím výfukem - zajdem tady do jednoho tuničského obchůdku a tam pořídíš. A k té výšce, zkusil bych ti udělat podložky mezi tlumiče a kar. - stejně je zvednutá Impreza Pirsch. Jen musí být kudy protáhnout hadička stlačeného vzduchu pro měchy. Ale ještě tak 3 - max. 4 cm uděláme. -
« Re: Ferrari
To je tezky jednoznacne odpovedet, Ferrari je Ferrari a Porsche Porsche, ale kdo se sveze v GT tak zjisti, ze GT je SUPER auto i pro bezne jezdeni....
To Subarista, zajimalo by me snad jen zvetseni svetle vysky, ale jak to udelat kdyz je to Hubertus.?...Jinak uprava vyfuku-zvuk by me zajimala u GT.Asi se za tebou budu muset stavit, pojedu do Phy na DI, nebot sem agresivni jizdou ztratil SPZ, no nemuselo to byt jizdou, taky mi ji mohl nekdou cmajznout :-) -
« Ferrari
Cisto hypoteticky si predstavme , ze mame 2 mil. Sk na kupu sportiaka. Co by ste uprednostnili :
- Novu ImprezuGT
- 5-rocne Ferrari(Porsche)
(alternativu "c" 5-rocna Impreza za polovicnu cenu, som zamerne vynechal)
Zaujimalo by ma porovnanie pre a proti uvedenych 2 alternativ. hmmm..... ?? -
« Motor
Pred par dny jsem psal jak se mi trosicku porouchalo Legacy, nakonec to diky zlomenemu srobu na uchytu remenice odnesl motor, no a dnes jiz nemam 2,0 , ale 2,2 :-) za 600 DM, no nekupte to .... Tahne to opravdu lepe, ale stale tomu "trosku" na GT chybi :-).Prihlaseni probehne snad bez problemu a na hranicich to bylo OK, az na to cekani s kamionakama na celnici...:-) A mohu opet do terenu.Pro ty co jeste nevideli co Legacy dokaze [odkaz] -
« Forester
Zdravim vsechny pratele Subaru :-)
To all ale zrejme hlavne to subarista:
Pokud mate nekdo osobni (= jezdeni) nebo dokonce duverne (= provadite servis) zkusenosti s Foresterem, zajimalo by me nekolik veci:
1.) Je vykon motoru u atmosfericke verze odpovidajici pohotovostni hmotnosti 1345 kg? Mam osobni zkusenosti s Imprezou 2,0 ´96 (85kW/5600, 170 Nm/4500) a vzhledem k bezmala o 200 kg tezsimu Foresteru mi 92kW/5600 a 184/3600 (u nove verze) pripada z hlediska dynamiky jako "krok zpet". Nebo to nize polozeny kroutak zvladne stejne/ lepe?
V jednom cisle nemeckeho casopisu Auto Moto und Sport (dale AMuS), kde Forestera testovali, psali cosi o 2,5 z Legacy. Zatim ale "kdenic_tunic" :-(
2.) Brzdy. Ve zminenem AMuS dost sjeli brzdy Forestera. Brzdna draha ze stovky 42,7 m u studenych brzd a 50,1 m u zahratych brzd (pri urcitem nalozeni) mi pripada DOST blba hodnota. I kdyz je pravda, ze u Hondy CR-V namerili 46,9/ 46,5 m a u Toyoty RAV4 dokonce 45,9/ 64,3 metru (!). Ma nova verze Forestera koutouce na vsech kolech, nebo jen vepredu?
3.) Jake je - ehm, tak casto diskutovane (ale u jinych modelu :-) - pospojovani pristrojove desky a ostatnich plastu? Drzi vse tak, jak ma, i po X desitkach tisic km?
4.) Celkove Vase dojmy z Forestera, zjistene vyhody i nevyhody. Vse, co Vas napadne.
Diky - a hodne skvelych zazitku ve Vasich soucasnych i budoucich Subaru :-)
-
« Re: první zkušenost
:-)))) nebylo to v 60ti a neměl jsem tam 5ku :-)))) ...... tím nechci říct, že jsem hrdina, ale jen to, že jsem se zapotil o poznánání míň, než jsem čekal :-) . Příště si dám určitě větší pozor. Je to, řekl bych , o tom, že zdánlivě jinak nepotřebné věci ( 4wd ) často rozhodují. -
« Re: první zkušenost
:-) V kriticke situaci jde hlavne o vysoke otacky, ono to moc na 5 ku v 60kmh nepridava :-)A to ani u GT....Ja jsem si zase vyzkousel kvalitu 4wd v narocnych podminkach s Legacy jsem tahal cca 700kg karu po trave do 10-12 % stoupani- bylo mokro a temer bez problemu v takove situaci si clovek uvedomi proc subaru.O 4WD nekdo rika, ze se nevyuzije, ale je to jako s pneumatikama, kazdy snad uzna, ze kvalitni pneu zlepsi jizdni vlastnosti, stejne tak i 4WD.
Dnes uz snad budou ty fotky z jizdy ve vode... -
« první zkušenost
dobrý den přeju
taxem si poprvé užil aktivní bezpečnost se svým outbackem : takhle o o víkendu jsem si užíval jízdu - a v jednom nepřehledném esíčku jsem udělal chybu : nepočítal jsem s tím, že se do mého pruhu v protisměru nacpe někdo další, tedy jsem uhnul, ale trošku mě to rozhodilo ( měl jsem najetej původně jinej poloměr zatáčky ) - no, ten řidič audi, který mě uviděl, až když jsem jsem klikatě vybíral předchozí chybu, musel být poněkud překvapen - ale čtyřkolka zafungovala .... jen jsem si pořád musel opakovat : MUSÍŠ pořád šlapat na plyn ! dobře to dopadlo, docela člověka potěší, když si může ověřit, že je pravda, co se říká o subaru a bezpečnosti :-) -
« Re: 195mm gumy
Ono taky zalezi na qalite toho snehu. Pokud mas ujetej tvrdej snih tak by se mozna dalo dokonce rici ze cim sirsi tim lepsi. Ale pokud jde o neujezdenej a nebo dokonce o rozmoklou brecku tak cim uzsi tim lepsi.
Loni jsem jel s temer dvoutunovou plne nalozenou Toyotou za kalamity v Nemecku po dalnici asi 800km. Samozrejme jsem mel 4x4, ale vic jak 80 se vetsinou jet nedalo - aquplaning tak 5% cesty :-))) Ale co me nejvic stvalo bylo to, ze me neustale predjizdej auta jako Citroen Saxo, Peugeot 106, Fiat Punto atd. Ja jsem naopak predjizdel samy Mercedesy, BMW, Omegy a taky vsechny vytuneny auta na sirokejch balonech. Je to logicky - ja mel 255 gumy, ty peugeotky apod. maj tak 145-155mm.A jeste jedna vec - rekl bych, ze vic nez rozdil centimetr v sirce gumy je rozdil milimetru v hloubce vzorku. -
« Bez nadpisu
Podle mě nejde o velikost, ale o hmotnost. I v zimě je sníh tak na 1-10% silnic, podle toho kde jezdíš. A na mokru, nebo dokonce na suchu je to bída. Já mám Legacy turbo sedana hm. 1380kg, měl jsem v zimě 5-6 mm Dunlop SP wintersport2 185/65/15 a měl jsem pocit, že to je bída. A když jsem zkoušel auta zákazníků s širším rozměrem (195-205 podle typu), tak se mi to líbilo víc i na sněhu. A přijde mi to i logické. Přece zimní směs má mít lepší přilnavost i na sněhu a lamely a vzorek jsou taky k tomu. Jen hřebové gumy mohou být užší (viz sněžné gumy na WRC).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!