SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 28.02.01 08:21
« Re:
Nepochopili sme sa. ECU zacina na 1500,-GBP a to este musis dat nastavit. Myslel som Link management al. Unichip, co su vlastne programovatelne moduly. Link je vnutro ECU, Unichip pigy back modul. Kazdy z nich ma svoje specifika. U nas je snad vyhodnejsi Link, ktory sma o sembe uz obsahuje soft na Imprezu a len sa doladuje. Unichip /najblizsie na Nurb.ringu/ je zasuvny modul, ktory vyraduje ECU a prebera management. Da sa jednoducho pouzit aj na dalsi voz a znovu naprogramovat. Jeho nevyhodou je, ze nema aktivnu kontrolu nad plniacim tlakom. V UK su to 2 najpopularnejsie moduly. Osobne by som to riesil kupou HKS alebo APEXi boost controleru. Obidva maju sotf na samoucenie a niekolko nastaveni tlaku,... super. Impr. znasa tlak so 1,2bar /asi tolko zvlada kompenzovat aj ECU co do privdu dost. mnozstva paliva/, takze vacsinou sa to dava na 1,125-1,2bar, pripadne sa nastavi na urc. dobu overboost. napr. 4s - 1,4bar po aktivacii tlacitka. Je to smer ktorym planujem ist hned, ako zozeniem 40k,-Sk. Bleed valve je dost riskantna zalezitost, tiez som nad tym rozmyslal, vykon/cena je neporazitelna. Ale po tom ako to jednemu chudakovi nevyslo a zrazu mal V4 boxer s 1Hp :)), som si povedal, ze su aj dolezitejsie veci. Tolko k zvysovaniu vykonu.
Terza tie dol. veci. Ak nemate stastie na MY99 a viac, prva vec su brzdy. Ja som to riesil vymenou brzd. hadiciek za vystuzene, oblozenim Mintex 1155 a kotucmi TarOx. Mintex ma 32 zaujimave vlastnosti: 1. OE kotuce dorazi za 10k KM, 2. prasi, ako das a 3. za studena /mesto, zima/ skripe ako, no tou treba pocut. Este sa nestalo, ze by na prechode ludia o mne nevedeli :)) Na jazdu na norm cestach si myslim,ze je to rozumny kompromis, na track days asi predsa len tie 4 piesty z MY99 a viac. Po brzdach nasleduje podvozok. Uz len rozperna tyc zmeni cele chovanie vozu a to su tu este polyur. silentblokov, pruzenie, tlmice, stabilizatory a ich uichytene,.... A tak sa da do auta investovat naozaj vyse 500k korun a clovek ma stale pocit, ze este nieco nie je dost dobre. -
« Bez nadpisu
No tak to nevíš úplne přesně, protože jsme se dovnitř nedívali, nicméně už jsem párkrát takhle "přeprogramovanou" jednotku viděl. Nicméně si, narozdíl od 555, nemyslím, že jediná možná cesta je jiná, nejlépe programovatelná, ECU. Protože význam takovéto jednotky je v podstatě pouze pro závodní auta min. třídy N. Pro běžný provoz naprosto stačí přefuk turba na rozumnou hranici. Jiná jednotka navíc je naprd, pokud jsou v motoru běžné písty, případně je stejné dmychadlo a následně jiná spojka, kola v almaře, atd. Navíc brzdy, tlumiče a další věci asi tak za 500000,- -
« Re: Imprezatuning
Mám tam nějakej boost control od Kerscheru (Autokomplex) strčenej do ECU + ventilek před wastegate actuatorem. To jsme s Jirkou (Subarista) zkombinovali s nastavením "osičky" actuatoru tak, aby byl ve středních otáčkách vyrovnaný tlak mezi 1.2-1.25 bar. Kdybych to dělal znovu, objednal bych si elektroniku od MRP a ušetřil tak pár drobných. -
« Re: co bych si mel koupit za Imprezu o proc?
dik za tip, je jich tam opravdu hafo :-))
ted uz jen zjistit jak to aouto sem dostat, je tam take zminka o ruznych typech jako WRX, WRC, TURBO, 555 atd. tusis jaky je v nich rozdil? kterj chip tuning je nej...? dekuju za odpoved -
"-- skrytý --" 26.02.01 08:05
« Re: Subarista
Aha. Pozri nedavno som tam nahdil Eibachy a velmi to vyzera tak, ze sa dostanem k Blistein tlmicom za viac, nez rozumnu cenu. Dokonca by to mali byt strieborne z Prodrive kit. To by som poslal pozdravny mail Mike Wood, ktory ma svojho casu ubezpecoval, Prodrive kit je neposkladatelny, ine pruziny a tlmice mimo volny predaj. Nastavovatelnu vysku by som nevyuzil, nejazdim na okruh a nase cesy su v lepsom pripade ako vasa betonka pri Brne :)) Mohol by si prosim ta napisat nieco konkretnejsi o vyf. diele, nejaky tel., pripadne ci tam maju uz zamerany diel. Naj. by bolo len dobehnut a zobrat to. -
« Imprezatuning
Tak mám konečně upravený plnící tlak dle mých představ. Okolo 3000rpm vyskočí na 1,25 bar a pomalu klesá až do 6000 na úroveň 1,2. Při 6500 pak tlačí 1,1 a v 7000, chvilku před zásahem omezovače, padá těsně pod 1,0 bar.
Dále jsem zjišťoval zrychlení. Všechna měření jsem prováděl 6x (3x v každém směru) a výsledkem je aritmetický průměr. Měřil jsem pomocí stopek a tachometru, zimní 205/50/16, teplota -3°C, plná nádrž a 90 kg nákladu (já :-)).
III.
IV.
V.
80-120
2,8
3,8
6,9
60-120
4,1
6,6
x
-
« Bez nadpisu
Tos mi nerozuměl. Já jsem reagoval na ty tlumiče. Myslíš si, že bych na takhle divoká auta namontoval nějaké alobalové trubičky? To jsou pěkně fortelné tlumiče i ůchyty. Moc se mi líbí. A ten výfuk Ti udělají trotlové z Železné u Brna. Není to nerez, ale je to pošopované (žárově nanesený hliník). Už to dělali na 4 Subaru a zatím dobré. -
« co bych si mel koupit za Imprezu o proc?
Ahoj vsichni, tak doufam ze se zde dovim jak na to. rad bych si poridil imprezu GT, jak jsem to procital, tak variant je mnoho a jak se da upravit jeste vice.....co byste doporucili pokud bych z toho rad udelal sice cestovni, ale jinak velice drave a rychle auto .........
dik za rady
PS: hlavne kde ji koupit, je jich zoufale malo :-))
piste na olda@dns.cz -
"-- skrytý --" 22.02.01 07:58
« Re:
Vdaka za ponuku. Jedno auto z mojej produkcie uz ma vyrovnavanu kasnu a tak radsej zakazkove zavesenie kolies beriem s rezervou. Na dalsie by uz peniaze neboli :(. Zaujimalo by ma, ci by si vedel dat spravit s nereze /priemer 2,5"/ medzikus vyfuk. sustavy - ten so strednym katalyzatorom. Nejako to hrdzavie a kat by sa tiez mal setrit, tak by som to chcel vymenit :))
?CATEGORY=Electronic
&MANUFACTURER=ALL&DESCRIPTION=
&PRODUCT_ID= (musel jsem do toho odkazu dát pár mezer)