SUBARU

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  17:30

« Impreza

Hele Subaráci, včera v noci mne probudil kol 2 hodiny ranní ten důvěrně známý zvuk burnoutu. Vyletěl jsem na bakon a brejlím na parkoviště před supermarketem, kdo nám to leze do zelí - to parkoviště je přece ve výsadním užívání majitelů US vozů a jen my tam necháváme gumy:-))) no a vidím jak se tam v oblacích kouře točí světlá impreza. Vzhledem k tomu, že táta je fanda týhle značky - má Forestera a Imprezu WRX STi - jsem poučen, že STi se dělá toliko v modrý, ale tahle byla stříbrná, ale zlatý disky. Řekněte, ať jsem za frajera, je to originál, nebo přestříkanej bastl????
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.02  17:23

« Re: Nasrote, kde si????

555: a co píšou v té servsiní knížce (já se sice v olejích moc nevyznám - musel jsem kouknout do chytrých poznámek, co je ten 75w/140 vlastně zač, a tam jsem vyčetl, že je pro hypoidní rozvodovky, tudíž jsem se poprvé sek)? Kdyžtak, když koukneš na ten diferenciál, tak spojovací tyč předek-zadek do něj leze mimo osu poloos nebo v ose?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  14:26

RB: Mám pocit, že než to auto vypipláš, tak ho dřív rozmastíš. Jinak si po tom přidání, kde se ti kamsi ztratí výkon, přivoň ke spojkovýmu obložení a začni šetřit mince na novej přítlačák a lamelu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  14:12

no, barone vono těch 177.000 km zas tak málo není, když to honíš, což asi jo, když je to třída GT.Na 75 America je svornost originál 25%, po stotisících je 0.Myslím, že to auto nebude zcela napohodu. Na suchu nic nepoznáš.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  11:47

to alfa33: BMW 635CSi je klasické kupé třídy GT s motorem vpředu a pohonem zadku. Zatáčky projížděné smykem pro něj mají být denním chlebem. Alfy jsou krásný auta, nicméně 635CSi je jedno z mála německých aut, který maj něco do sebe a mě se ten žralok nejžralokovatější fakt moc líbí. Něco je ale asi fakt špatně. Myslím, že 635CSi je závodničkou a 4 roky po sobě vyhrávala mistrovství cestovních vozů :o) Myslím, že jsem asi moc měkkej, že se ten zadek neutrh. Ono je to taky dost těžký, koupil jsem ji nedávno a dávám teprve dohromady papíry, technickou, termostat, filtry, drobnosti v interiéru a podobný věci. Přitom se zjistilo, že má na zadku slušný sportovní tlumiče, a to poměrně málo jetý, kdežto na předku jsou obyčejný tlumiče originál a teče z nich kapalina. Takže nejdřív bude muset bejt v rychtyku předek, aby se vůbec mohl utrhnout zadek. Má najeto 177 tkm, ale nevěřím, že se ta funkce LSD po tak málo kilometrech úplně ztratí. Navíc i na suchu to v limitní situaci musí být znát, tzn. když už by chtělo jedno kolo hrabat, tak se přidá druhý a podrží to při akceleraci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.02  09:53

To keby som vedel. Vraj je to visco. Vcera som to testol na mokrom a vyzeralo to normalne (teda do extremu som nesiel, kedze bola premavka).
    Ked som kupoval Cstrol, mali tam specialnu knihu a tam vycital tych 75w/140 GL-5. Je to uplne v rozpore so servisnou knizkou Subaru. Ak si dobry v historii, najdi si aky difak ma Datsun, vraj vraj to ten isty.
    Otazkou je, ci mozem jemne jazdit este tyzden, kym mi dorazi Motul 90PA?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.02  02:55

555: a jaký tam máš typ LSD? Já myslel, že tam je viskouzávěrka nebo Torsen? Na ten by olej v podstatě vliv mít neměl. Ale to chování je teda zajívamé. A nakonec, nemáš tam kupodivu hypoidní rozvodovku? To by pak to, cos tam dal teď, bylo málo (chce to aspoň těch 140 letní vis. ind.)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  14:16

« Re: Kupa Imprezy

na strance www.dovrchu.cz prodavaji treninkovy ford rs cosworth, taky docela slusne pojezdeni
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  13:44

Pokud víš jak funguje LSD tak se postupem času opotřebovává a pokud máš originálně 25 % svornost ,tak ti přenáší jen 25% výkonu na kolo které se neprotáčí, což je nepoznatelný na suchu, leda, že by bylo ve vzduchu,jestli máš najeto aspoň 100000 km tak jsou lamelky v háji a svornost je 0, ještě jsi nenapsal co tam máš za gumy,topit výkon se může na spojce normální, nebo visco (což asi bude),LSD na utrhnutí zadku zásadní vliv nemá pokud je účinnost LSD do 50%. 635není závodnička a výrobce asi nechtěl ,aby se ti na 2 utrhl zadek, neznám konstrukci u BMW ale mám zkušenosti s klasickou 75 a gtv, kde se výkon neztrácí a na dvojku to uthnu kde chcu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  13:28

aha, ty mas pri jazde v Impreze pocity ako po predavkovani ? :-) casto mas ovracanu palubovku ? :)
    Nie, nie... impreza je skvele auticko, raz si nan urcite nahrabem !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.02  13:04

Sk1: Obavam sa, ze by si sa musel predavkovat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.02  13:02

To umeji aj slabsie BMW, tkaze mas problem. Na stranke Motulu som cital, ze robia aj oleje specialne pre BMW a dokonca aj podla druhu LSD a rocnika! Bud je to na ceskej,alebo slovenskej.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  10:59

to 555: Tohle mě taky zajímá, mám v 635CSi LSD s 25%, ale chová se to na mě nějak divně, jako by se v tom někde topil výkon. Přidám víc, ono to zahučí do otáček, ale nikde se žádný kolo neprotáčí, prostě nic. Jo, na jedničku to do zatáčky při výjezdu utrhnu a zadek se hezky smýkne bokem, ale na dvojku bych radši a myslím, že by to 220HP a 310Nm mělo umět :o/
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  10:33

aky vplyv bude mat LSD na cinnost mojej Fabie MPI ? Kolko toho treba vziat, aby som sa citil ako v Impreze WRC ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.02  07:39

Napr. www.motul.cz alebo .com Gear300 je 75w/90 GL-5, takze prilis viskozny sa mi nezda. V prevodovke je 110%-ny :-) Len ten difak funguje divne. Jeden pretekar mi na tieto priznaky povedal, ze nech som rad, lebo sa to sprava ako WRC. Ponukol som mu ho na predaj za symbolickych 18mil. DEM :)
    Rozhodol som sa, ze tam dam Motul 90PA, len dufam, ze kym mi ho dodaju, vydrzi.
    Zaujimave je, ze stary olej bol hypoidny 75w/140 GL-5 a vsetko bolo ok.
    Aky ma vplyv viskozita na cinnost LSD?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.04.02  00:00

Zajímavé - co je to Gear 300? Podle toho co píšeš mi to přijde, jako kdyby to mělo nějakou moc velkou viskozitu oproti oleji navrženému - kdyby to tak bylo, tak by sis mohl možná i oddělat zuby (myslím v diferenciálu, ne v puse :o) ... i když ty možná potom taky :o) ). Např. moc viskozitní oleje, když se nalejou do převodovky tak zruší synchrony - na vysokoviskozitní se dělají akorát hypoidní rozvodovky a ty jsou v drtivé většině akorát v náklaďácích.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  10:28

Dakujem za jasnu odpoved, myslel som si ze to nebude take jednoduche :-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.02  10:32

« Nasrote, kde si????

Vymenil som olej aj v diferenciali, povolit tie dva sroby bola neludska
    robota, a nalial som tma Gear 300. Pred tym som tam mal Castrol SAF-X
    (tusim) 75w/140, ktory odbornik vycital z nejakej hrubej a mudrej knizky.
    Gear 300 sposobil revoluciu, voz pri vyjazde zo zakruty na „plny“ funguje
    uplne inak. Pred tym som ma stalu trakciu (za sucha) a nanajvys malicku
    nedotacavost, ktoru som vedel lahko korigovat prudkym ubratim plynu na
    okamih, pravdaze. Teraz jednoznacne citim, ako ma predok taha do zakruty a
    zadok tlaci + pridal sa zvuk, ako keby zadne kolo/a presmykovalo/li a voz
    trosku cuka. Nemal som cas prejst par „nacvicenych“ zakrut, aby som zistil,
    ci to drzi fakt lepsie, ale ten dojem tu je. Citit pri naozaj tvrdom
    vyjazde/prejazde, zena si to urcite nevsimne :)
    Teraz neviem, ci je to nefunkcny LSD, alebo je ten olej tak super, ze
    naopak
    funguje naplno a tym ma tlaci smerom. Fakt je to zvlastny pocit, abko keby
    si sedel v dvoch vozoch zaroven.
    Co si o tom myslis?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.02  09:47

Jednoducha odpoved, Za moju Imprezu MY98 mi ponukali 800 000,-Sk, takze neburana asi v tvojej cene nebude
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.02  20:06

« Kupa Imprezy

Zdravim Vas, rozmyslam nad kupou Imprezy (GT/WRX), resp. zaujimama co sa da kupit za 400 - 500 tis. Sk. Mal by som zaujem o auto po prvom majitelovi, najlepsie asi v orig. stave, neburane, dvoj az stvorrocne :-))
    Tak a teraz ma prosim uvedte do realu.
    Dakujem
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…