SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Impreza + okruh Most
Zdar hrubago.. Tak to ti srdecne blahozelam, ze si opat nakopal M3ky. Inac, v akom si to klube, aby som potom, ked si kupim STi vedel, kam sa prihlasit :)
Pred nejakym casom som sa zhanal po udaji - WRX z 80 na 120 km/h na 4ke. V Automagazine 03/2002 pisali nasledovne:
0-400m (s): STi 13,9 WRX 14,3
0-100km/h : STi 5,5 WRX 6,2
40-80 km/h (3ka): STi 3,7 WRX 5,3
80-120 km/h (4ka): STi 4,1 WRX 7,1 !!
Hlavne ten posledny udaj je dost na zamyslenie a odraza realny rozdiel medzi WRX a WRX STi. Vidim to tak, ze pri zrychleni z 0 do zhruba 80 km/h su si WRX s STi rovnocenne, potom vsak STi mizne z dohladu. -
"-- skrytý --" 19.04.02 21:28
« Impreza + okruh Most
Repo z Mostu: Včera probehlo první ostre testovani me ZNOVU opravene Imprezy. Odjizdel jsem lehce bojacne před tou smrsti co se na me chystala. Kamosi z M-klubu si na odpadlika brousili zuby. Papirove jsem na tom taky nebyl nejlip. Zvyseny tlak turba, ale seriovy podvozek a investice do podvozku bohuzel stále jen na papire. Na Impreza klubech se to hemzi doporucenimi typu bez jinych brzd na okruh nemá cenu, bez antilift kitu uz vubec ne, pozor na prevodovku atd. atd. Nakonec se to seslo takto: 2x M3 E30, 2x M3 E36 3.0 a 3.2, 2x M3 E46, 1x M5 E34 3.8, 1x Ferrari 348 a Impreza.Po zahrati gum si me chlapici pustili před sebe jako ze me nechaj jezdit a pak me smaznou. Zvolil jsem taktiku brzdit driv a akcelerovat driv v zatacce a tudis mit rychlejsi vyjezd. Diky tomu se mi parkrat malem podivala do kufru za mnou jedouci M3. Ale nikdy se nemohli nejak kolem me vtlacit a na rovinkach nam to jelo stejne. Byli trochu nervozni tak jsem je pustil. Když jsem nedelal chyby rozdil na jedno kolo byl kolem 1s. Stary M3 nemely sanci. Na cas jsem porazil i jednu M3 E46 ale byl to novopeceny majitel bez okruhovych ostruh. Nejhorsi bylo ferrari toho predjeli vsichni, ridil to nejakej Hujer………… Subjektivne když me vozili v M3 to vypadalo na daleko lepsi casy ale cisla jsou cisla a ty nelzou. Spalene nebrzici brzdy se nekonaly, ani nic jineho. Cestou nazpatek probehla ještě jedna soutez a vysledek? Do 200 km/h není zadny rozdil ve zrychleni mezi M3 E46 (343 koni) a moji Imprezou. Chlapci z toho byli nejaky presly ze me zapomeli vyloucit z klubu. Po tom az probehnou podvozkove investice si zacnu vic troufat.
Po isntalaci meraku tlaku turba jsem zjistil ze jedu přes safe limit tak doufam ze to nebude poslední repo před vymenou motoru.
Jo ještě jedna věc: M3 delaj naprosto nadherny dlouhy smyky. To ja ne……….. J
-
« Re: Subaru Baja
to wawrik: No, to nevím. Kdyby mě nějakej pickup měl tankovat, byl by to asi RAM nebo prostě něco s chrochtavým osmiválcem. Dokážu si tak představit zadkem házející monstrum pod plynem, ale ne nějakou náhražku s dvoulitrem a fofrklackem, kde musíš dát do kopce dvojku, aby to vůbec jelo :>D
A když stylový Pickup, tak ElCamino nebo Ranchero. Jiná verze Pickupu (jako například El Favino nebo El Felino) mě moc nebere. -
« Re: TUV
to eric_singer: Přesně tak, ale řekl bych, že je taky spousta Porsche, se kterejma se jezdí denně (s takovou F50 to prostě nejde) a najedou dost, ale vůbec jsou tyhle statistiky TUV dost zavádějící. Samozřejmě, že musí vyhrát Toyota Starlet a podobný krabičky od sirek, protože si je koupí děda a najezdí s nima 10 tis. ročně. Kdežto takovou A6, BMW5, Volvo V70 si koupí člověk, kterej ročně nalítá i 100tkm. Proto ty odlišnosti. Jde to docela dobře vystopovat. -
« Re: TUV
Hehe, četl jsem pojednání o tom, proč Porsche bývá nejspolehlivější :-)) ... když ho koupíš, má za 3,5,7 let najeto tolik, co normální auto za 2 roky :-)), proto bývá zdánlivě nejspolehlivější :-).
V Anglii se třeba dělá Civic od Hondy včetně Type-R, do kterého se z Japonská vozí pouze motor a převodovka :-) ... -
« TUV Subaru
Jak dopadlo moje oblíbené a zbožňované Subaru? Kategorie do 3. let: Impreza( 10.místo), Legacy (17), Justy(19). Stáří 4-5 let: Impreza(3), Legacy(4),Justy(31).Staří 6-7 let:Impreza(3),Legacy(8),Justy (18).Stáří 8-9 let:Legacy(4),Justy(16).Stáří 10-11 Legacy (4),Justy(15). -
« TUV
Je mi divný, že Focus vyhrál v testech spolehlivosti TUV kategorii do 3.let. Donedávna to byla výsada japonců a žádnej němec tam nebyl. Pak sice následují samý Toyoty, samozřejmě je tam i Subaru, celkově je tam valná většina japonců, ale to první místo je fakt šok.Vyšlo to dnes v MF (předtím v Hosp.novinách). Mimochodem - Octavia 53 místo, z evropských nejlépe dopadlo Porsche 911(6),Mercedes SLK(12),VW Golf(19),Opel Astra(23),Audi A3(také 23 místo),BMW Z3(32). Tabulka není úplná, takže např.Passat, BMW 3,5,7,Audi A8, tam nejsou, ale jsou na horším, než 35 místě. Stále se potvrzuje, že japonská auta jsou kvalitnější než evropská(prvních 30 míst a jen 10 evropských značek).Určité zkreslení přináší skutečnost, že některá auta japonských značek se dělá v Evropě, ale já to nevím přesně, která to jsou. -
« Re: Nasrote, kde si????
to 555: Já už jsem na to taky přišel. Dodělal jsem termostat, motor žere 12 místo 17ti litrů, nekouří a kolo tenkrát hrabalo na místě, kde je pod levým kolem písek a pod pravým kolem asfalt. Vrátil jsem se tam a byl jsem se tam speciálně podívat. Žádný utápění výkonu v LSD nebo spojce. Na jedničku to táhne jako *, zatáčku po smyku projedu, ale na dvojku je to spíš nedotáčivý a je to těma předníma tlumičema, jsou špppaaaaatnnnyýýý! Až bude sedět předek, bude zadek lítat i na trojku :o) Díky za rady, už mám po problému.