SUBARU
« Re: Subaru na naftu?
2voy: o tom nepochybujem, ze vies, ze to boxer nie je :-) Ja som len chcel poukazat na tento aspekt v takom nostalgicko-melancholickom povzdychnuti v zaujme rozprudenia diskusie. Nakolko by image Subaru poskodilo pouzitie ineho motora ako boxera? Co by to porobilo s taziskom a aky skutocny vplyv asi ma nizke tazisko na jazdnych vlastnostiach Imprezy? A vobec, proste taka akademicka debata :-) -
« Subaru na naftu ?
PeKa: Náhodou to vůbec nevadí, že ses tak rozepsal. Moc dík za informace o Izofix,co se týče pneu, subarista říkal, že někteří majitelé Outbacků přecházejí na 17 kola. Já sám mám 16ky a tak vím, že pneu je trochu problém. Jelikož mám starší auto, kupuju na léto ojetý (ale za dobrý peníz), na zimu mám nový zimní 185/65/14, který pasují na původní ráfky. který tam byly, když jsem to auto koupil. Co se týče prodeje u nás, nejsou to nijak závratná čísla, ale mám pocit, že naše zastoupení bere auta z Německa a tam je Subaru uspěšné. Nevím jestli rozmazlení Němci jezdí jen se 4 bagy. Taky je tady otázka vznětového motoru. Subaru je konzervativní, určitě ho sami nevyvinou, ale mohli by tam třeba dát nějaký osvědčený a kvalitní motor. Třeba ten od Isuzu 3,0 l, který je v Saabu a ještě asi ve dvou nebo třech autech. Myslím, že nabídkou vznětového motoru by zvýšili prodej v Evropě dost znatelně. Je fakt, že na diesely slyší jen Evropa, a jinde s tím díru neuděláš. No ale možná za pokus by to stálo -
"-- skrytý --" 20.09.02 09:53
« Re: koupe WRX 2001
Tak na rovinu - ty Australani prodavaj anglicky kit AP Racing: 4 pistky za cca 1400 dolacu a 6 pistky za cca 1600 dolacu. Jedna se o predni komplet, jen nevim, jestli jsou v cene i hadicky. Kdyz si clovek vezme, ze AP nikdy neudelali nic spatnyho (ani prumernyho), tak je to bomba. Zvlast pri dnesnim kurzu. Proto bych rad, kdyby mi mohl nekdo z vas omerit ty tehlice nebo trmeny. Zajima mne, jestli tyhle brzdy dostanu do Delty. Ta ma v serii zhruba obdobny 4 pistky Brembo, jako Impreza MY 99 a vyse. Ale nevim, kolik mezikusu budu potrebovat. Diky za kazdou informaci! -
voy: vzhledem k tomu, že "dětičky" v počtu 3 už sedačkám odrostly, tak IZOFIX nepoužívám. Včera jsem se kouknul do manuálu a IZOFIX je možný jen na sedadlech u oken ne uprostřed. Tedy můžeš tam mít 2 sedačky upnutý do IZOFIXu. Kdybych věděl, že máš legacy, tak bych se tak přiblble nerozepisoval. Po někoho kdo to nezná to ale může být zajímavý. Těch 6 airbagů by tam asi bez problémů mohli dát. Jsou to kuliši. Možná, že si zrovna nemyslí, že skáčem po stromech, ale těch pár stovek aut co se ročně prodá v Čechách, je asi opravdu nemůže rozházet. Co je pro outbacka slabší, je výběr pneu. Pro rozměr 215/60/16 toho moc není. Speciálně na zimu. Teď to zrovinka sháním. -
« "Politika" Subaru
Dík, tak rychlou reakci jsem ani nečekal. Mám starší Legacy a dívám se po něčem novějším. Podporu rodiny mám (jsem asi doma hodnej)a tak Outback je jasná volba. Jenže mě trochu mrzí, že nemá airbagy vzadu (hlavně kvůli děckám). Takže čekám, že třeba modelový rok 2003 bude mít 6 bagů, no když je má už kdejaký auto...Docela mě štve, že si Japonci myslej, že my tady skáčem po stromě. Pochybuju, že mají v japonsku jen 4 bagy, navíc když Legacy je špičkou v bezpečnosti. Nebo jen mimochodem, navigaci v autě myslím první spustili v Japonsku asi tak v roce 1990. Myslíš, že tam nabízí Subaru bez navigace? Ta je určitě už v základu. Souhlasím s tebou, že auto plný nesmyslných sračiček je nanic, je to jen boj o zákazníka a zvyšuje to poruchovost, ale zase by to u Subaru nemuseli tak přehánět. Pro ně Evropa není až tak směrodatnej trh (krom Alpských států a severu), ale 6 bagů snad není níc tak nemožnýho. Ještě k IZOFIX. Používáš to, máš dědičky v sedačce? -
« Re: Z Legacy do Outbacku
voy:předně bych chtěl říci, že mám dojem, že u subaru než dají do auta nějaké novinky, tak to hezkou dobu trvá. Což někomu může připadat jako výhoda a jinému ne. Můj názor je, že čím míň všelijakých hejblátek tím lépe.
Dále uváděná výbava se týká nejlacinějšího outbacka, který se dodává. Kromě gumových koberečků, tažného zařízení, constructu na řadící páku, autorádia a handsfree tam vše ostatní bylo ve standardu.
motor 2.5, přídavná redukce (=další řadící páka, tedy 10 rychlostí), hillholder (=nemusí se používat ruční brzda při rozjezdu do kopce), 4x kotoučové brzdy (vepředu s vnitřním chlazením),4x airbag, 6x repro, klima automat, mlhovky, všechna okna v elektrice, vyhřívaná vnější zrcátka, ABS, prostřední sedadlo vzadu má 3 bodový bezp. pás,je tam IZOXIF, potahy sedadel jsou látkové, alu ráfky, pneu 215/60/16 V, plná rezerva na plecháči, antipylový filtr, anténa pro rádio je nalepená na levém skle kufru (tudíž nepřekáží na střeše), podélné racky na střeše, lemy blatníků a polovina dveří je obložena plastem, přední haubna z hliníkové slitiny (=snížení těžiště), přepracovaná karoserie 4 "prstence" (=větší bezpečnost).
Co nemám: střešní okno, xenony (ani snad nedodávají), vyhřívané sedačky (u vyššího modelu ano), nový typ palubky (ani nevím, že něco takového existuje), palubní počítač (myslím, že se ani nedodává).
Už mě nic dalšího nenapadá. -
« Re: Z Legacy do Outbacku
PeKa: Mě by zajímali bližší informace o tom tvém novém Outbacku. Jaká je výbava, kolik aibagů, jaká klima (auto/manual), zda to má tem nový typ palubky (co není při vypnutém zapalování vidět) atd. Já mám totiž pocit, že např. airbagy to má 4 a víc se snad nedá ani přiobjednat. Já bych totiž chtěl tak 6. A má to uchycení dětské sedačky IZOFIX ? To já to potřebuju 2x. Dá se to vůbec objednat?
To ALL:Teď vyšel nový Forester, pak snad i Impreza, kdy bude nová generace Legacy/Outback? Nebo je snad příliš brzo na obměnu modelu? -
"-- skrytý --" 17.09.02 11:15
« Re: koupe WRX 2001
Ty australani by me zajimali. Jinak Tarox mel muj kamos a rikal ze to brzdi lip ale superzazrak to neni. Je to samozrejme otazka brzdovych desticek a kapaliny. Mimochodem ja mam seriove ctyrpistky, kotouce nejake subaru uprated pro wrx a desticky DS3000. Brzdi to fantasticky jenom to vydrzi asi 3000 km. Kotouce tak 6,500 km. Od kol mi odletuje pri vetsim zabrzdeni vodopad jisker a vypada to ze auto hori. :-) -
"-- skrytý --" 10.09.02 13:52
« Re: koupe WRX 2001
Na TarOx-u neni nic, potreboval bych to fyzicky zmerit protoze nejaky australani nabizej asi za 1000 dolaru kompletni kit se sestipistama (podobne jako TarOx). Mimochodem - znas uz nekoho, kdo ty TarOx-y ma? Ale kompletni kit? Chtel bych vedet, jaky jsou, jestli to za ty penize vubec brzdi? Zajimal by me hlavne rozdil proti standard 4 pistum. Proste se mi ty firma nechce verit....Kdyz tak to napis do Lancie, dik.